Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E "blago" nama svima na ovim prostorima. 5% populacije u Srbiji se zali sto Telekom drzi monopol i sto adsl nije jeftiniji. Kao da je to sustina svega. O drugom monopolisti, kojem svakog dana ostavljamo milione dinara, ni jedne jedine reči.
Ljudi, kada marže za hranu u nebeskoj drzavi budu na nivou 10% tada ce i Vas voljeni adsl biti mnoogo jeftiniji. Samo pismen narod (narocito politicki), može u Evropu.

Osećam u vazduhu warn, al sta da se radi.

Jedno kilo = 800 grama

Eto po toj računici nije 1536/192 nego radi na 1300/130

Poslednja izmena:
@Speeder nebrini ja se na tvoj nivo necu spustiti :)
Ne znam ko je rekao npr. ovo:
...Ko je za FUP nek malo prelista strane forume gde ljudi pisu svoja realna iskustva a ne da serete ovde a pojma nemate.......
Ne... na moj nivo nikada nećeš doći. Da bi se to desilo za početak bi morao da naučiš osnove pravopisa (pogledaj boldovanu reč, treba ''ne brini'').

@Speeder: ne da mi se da sve chitam, ali chisto da primjetim da 512kbit na adslu nije 64KB/s nego 52-53
Ali na kablu jeste ;) A pošto su u principu paketi sa kabla isti kao i paketi sa ADSL-a priča se može uopštiti radi primera.

Poslednja izmena:
Deco, od mojih bivsih kolega iz MTS 789 korisnickog i Telekom korisnickog sam dobio istovetnu informaciju: od januara 2009. po sadasnjim cenama imacemo pakete 512kbt, 1mbt, 1.5mbt i kao vrhunac cak 3mbt! Ova akcija 1 din do kraja godine, kada se bira paket u startu, on vazi do kraja ugovora od 12 meseci, stim da se u januaru duplira brzina a cena ostaje ista, po ugovoru!

Ziveli!

E vidis, nisam pitao, samo su mi se hvalili da se dupliraju paketi, da li i UP, to moram da proverim. Tacan je info jer je onsajderski od zaposlenih :)

bolje da nam ipak dupliraju brzinu makar to bilo od 1.1.2009. nego da nam bedno povecaju od sutra...mada ko ima 1Mb/s sada imace 1.5Mb/s u tom slucaju tako da je njemu povecanje samo 50%. ostalima bi bilo 100%, ako uopste dodje do njega.

Aman vise, nije covek rekao da se debelo doplati vec da se posteno plati vise za takav paket u odnosu na FUP paket iste brzine, sto je i logicno zar ne...

Nije rekao, to sam ja dodao (i stavio u zagradu;)) poznajući Telekom. :smash:
I da, samo pošteno, pa ko koga za*ebe. :d

E "blago" nama svima na ovim prostorima. 5% populacije u Srbiji se zali sto Telekom drzi monopol i sto adsl nije jeftiniji. Kao da je to sustina svega. O drugom monopolisti, kojem svakog dana ostavljamo milione dinara, ni jedne jedine reči.
Ljudi, kada marže za hranu u nebeskoj drzavi budu na nivou 10% tada ce i Vas voljeni adsl biti mnoogo jeftiniji. Samo pismen narod (narocito politicki), može u Evropu.

Osećam u vazduhu warn, al sta da se radi.

A šta oni koji malo jedu. Da traže FUP na hranu? :d

Ja neznam vama ali meni radi ovako:
Paket 1024/128 na gdmt je 1003/103 i tako i radi 103KB/s Down.Isti ovaj paket na adsl2+ je 1020/120 ali radi 106KB/s Down.
Paket 1536/192 radi i na gdmt i na adsl2+ nekih 1300-1390 / 130-160 (140-150KB/s)
Razliku između bajtova i bitova sam otprilike znao odavno ali moraću da negde pročitam koliko je čega šta pa da donesem zaključak dali ovo radi kako treba ili ne.

Edit:
Evo ovde lepa igračka

Po ovom kalkulatoru 1024Kbps je 125KB/s
Ja nikad nisam vido da mi radi brže od 106KB/s
Ovo sve potvrđuje ono što ponavljam već dva dana ko papagaj na forumu.
Pošto sam na speed test netu pogledao i tuđe testove ja verujem da nam lelekom seče 20% linka.

Meni nikakvo ubrzanje nije ni poterebno.Samo bih ih zamolio da prestanu da računaju babe i zabe 1:1

Edit2:
Znači kada sam prošlog meseca prebacio sa paketa 2 na 3 ,prva dva dana mi je radilo oko 177KB/s down = 1450 Kbps
Onda je pukla veza pa je od tada 155KB/s = manje od 1300Kbps

Znači ako je paket 1536Kbps onda bi trebalo da bude 187.5KB/s

Kbps je kilo bit a KB/s je kilo bajt

Poslednja izmena:
takva je ADSL tehnologija. uvek se gubi oko 20% od teoretskog maximuma...

Po kojoj formuli taj kalkulator racuna 1024 Kbit/s kao 125KB/s a ne 128 (1024/8) ? :trust:

Ne gubi se ništa u nikakvoj tehnologiji već računaju babe i žabe 1:1
Ako ovo uvaže netreba nikome nikakvo povećanje.
Znači paket:
1. 512/64 = 62.5/7.8125
2.1024/128 = 125/15.625
3.1536/192 = 187.5/23.438

Edit:
Pa ovo ja sam odavno uvideo i pisao sam pre par meseci na sd cafe forumu.Kada sam bio prva godina u srednjoj školi znam da je bilo reči o bajtovima i bitovima pa smo čak i pisali neki program u linijama.Rekao sam u predhodnoj poruci da nisam siguran jer to je bilo mnogo davno a i nisam informatičar.Vidite i sami i uverite se.
Mislim da je reč o tome da ljudi koji održavaju ovo nisu dovoljno informatički stručni ili koriste neznanje korisnika te režu 20% linka.

Poslednja izmena:
takva je ADSL tehnologija. uvek se gubi oko 20% od teoretskog maximuma...

To ti prodaj nekom drugom.Znači radilo je prva dva dana i 1536 dok nije pukla veza i to dva puta.Znači nekom je 1536 bilo mnogo pa mi zezno 1300

Da znate da naravno ovo vidim od samog početka al sam ćutao je ipak sam izgoreo na wireless-u ki licna.

Poslednja izmena:
To ti prodaj nekom drugom.Znači radilo je prva dva dana i 1536 dok nije pukla veza i to dva puta.Znači nekom je 1536 bilo mnogo pa mi zezno 1300

Da znate da naravno ovo vidim od samog početka al sam ćutao je ipak sam izgoreo na wireless-u ki licna.

Tako svima radi 512=430 i slicno,dzabe kukas :D
Deli se sa 8 a ne sa 7.8125

Poslednja izmena:
Lopovi..
Državna firma i td.
Neznam samo dali tih 20% tamo neki kable gui preprodaje na crno ko zna kome

Moram da nabavim ovakav kalkulator.http://www.speedguide.net/conversion.php

Neznam šta se to kod tebe deli sa 8 .
Cela istina je da je 10Kb=1.2207KB

Koristio sam zadnjih dva meseca ili više huawei
To da nebude da neki tamo "loš" ruter mi guši konekciju

Poslednja izmena:
Znači po tebi paket 3 nije 1536.Pa neznam gde si vido 1300 stvarno.

pa nije 1536...da imamo tako skidao bi 192KB/s a meni skida 160KB/s evo:

Pa 1536 Kbps je 187.5KB/s
Skidao bi 187.5 a ne 192.
Odnosno meni je skidao prva dva dana.

wow, i sta cemo sad...
svima radi 80-87%
i to je max kada ISP ne garantuje brzinu sto ne radi nijedan ISP kod nas

e zabole ih ......
kako bi takve pakete onda reklamirali?
tako je kako je, samo neka povecaju brzine i to je to
ipak je ovo srbija

:wall:
Pa kad povećaju brzine svima na paketu 3 će faliti 60KB/s ili ti 512Kbps
Onda stvarno čovek da počne da seče vene.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno