Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
hajde da se svi manemo corava posla :)
ono sto mene zanima (kao telekomovog placenika :d) je koliko bi ljudi preslo na SBB ako se ADSL ne duplira? ja sam bas nesto razmisljao ovih dana i nisam siguran da bih prelazio, iako imam uslova za SBB. ipak se ocekuju (cini mi se) velike promene sto se tice broadband-a u skorijoj buducnosti pa ne bih da se zalecem i vezujem ugovorom. sta vi mislite o ovome?

Ma gde ces sad da prelazis kod SBB-a? Jesi lud, oces da te telekom skine sa platnog spiska?:D
A i gx-x-a ako provale da je kod SBB-a odose masna primanja!:D
Malo sale nije na odmet.;) Ja bih presao bez razmisljanja samo da imam uslove i da nisam potpisao ugovor pre 10-ak dana.

kako vreme odmice sve vise mislim da za katastrofu nisu krivi ni telekom ni ratel vec ministarstvo za telekomunikacije. Od njih zavisi ponasanje ratela a potom i telekoma. Jasna drzi bic i siba po svima (najvise po nama). telekom je samo sisa koju vlast muze.. i tako opstaju.. a mi ruku pod ruku sa Ruandom, Burundi i ostalom bratijom. Sa onog spiska nama bliskih zemalja po pitanju interneta, pravo da vam kazem za neke sam prvi put cuo. Zahvaljujuci ministarki, ratelu i telekomu eto nama malo znanja iz geografije.

Kako vreme odmice,waikiki-jev pas mnogo brze trci,sto znaci da nam polako povecavaju protok :p

cutite i uzivajte, bice brzi net, vidite sve ove silne drzave i oblasti koje ni nemaju net :p

btw, na listi je samo 17 nezavisnih država od 194 ;) ne moramo baš s njima da se poredimo, zar ne? :) a u pola od tih 17 se ratuje (ili se ratovalo do skora), dok u nekoliko od njih internet ne odgovara lokalnim diktatorima (primer: ne postoji ni jedan sajt sa domenom severne koreje!)

pa kad vec pricas o ratovima, diktaturama u sadasnjosti, bliskoj proslosti seti se gde ti zivis.. ili ne zivis? ili si se rodio posle 2000.god?

Pustite ratove i gluposti , nego drzite se teme :
Da li ima naznaka uopste za neko pristojno ubrzanje adsl-a?

A da kad smo kod toga, ne treba non stop da se okrecemo iza sebe
i pricamo sta je bilo, nego sta treba da bude i primer da nam
budu bolji a ne gori.

Poslednja izmena:
Slažem se ali priča kao da je svo vreme bio u Madjarskoj, Češkoj, Slovačkoj ili ne znam kojoj zemlji...
Nema opravdanja nikad kad za napredak ima prostora ali se taj napredak ne dešava..
Ja sam uradio sledeće: popunio sam zahtev za SBB netom, trenutno sam na ADSL-u i sad mogu da poduplaju protok i na 1024/128 ( ali to se sigurno neće desiti, najbolje što može da se desi je 768/64) za 1390din koliko je trenutno 512/64 ali ja cu ipak preći na kabl... Šta god da rade, šta god da pokušavaju, meni se ne svidja taj način.. "Može nam se ali nećemo sad..."
Kao da namerno pokušavaju da izazovu revolt kod korisnika a i jedni i drugi znaju dobro da od tog revolta nema ništa.. Čisto malo da se napakosti.. A ti koji odlučuju o cenama, brzinama imaju mnogo brz net za dž..
I kod nas se ne slede primeri nekih država nego se sledi neutoljiva glad za parama pojedinaca koji imaju mogućnost da odlučuju, gde, šta, kako i po kojoj ceni.. Ali opet to je neka drug tema..
Zakljucak: spasavajte glavu kako ko stigne.. Ko može na kabl, ko na wireless.. Ko ne može - pa zasad nema puno izbora

E tugo, da mi je neko ranije rekao da ce ADSL po brzini biti alternativa kablovskom netu, ne bih mu verovao :(

pa nije, nije ni sad.. 10MBps je trenutno na kablu, ADSL 1.5MBps,, tako da nema govora o alternativnost jednoga prema drugom..

pa nije, nije ni sad.. 10MBps je trenutno na kablu, ADSL 1.5MBps,, tako da nema govora o alternativnost jednoga prema drugom..
A tih 10 verovatno zavisi u kom delu zemlje zivis, pa onda u kom gradu ,pa onda u koje vreme koristis net.

"Lučić je napomenuo da je minimalna pretplata za ADSL po isteku promotivnog perioda 999 dinara, sa garantovanom brzinom od 256 kilobita u sekundi i neograničenim pritupom od 24 sata dnevno i najavio da će za tu istu pretplatu Telekom Srbija uskoro znatno povećati brzinu protoka."

deo sa Mondo RSS vesti... koliko to znatno? :) mozda nam spremaju iznenadjenje :)

Ja sam još pre nekoliko godina rekao da je uslov za to da ja budem direktor Telekoma. I umesto da Bench zajednica pritisne za moj izbor, vi čekali brzi net od the Brothera, pa sad od Radujka... Pa ima da se načekate! :-devil-:

BTW, brt net, al' da bude flat. Nemam ja ništa ako mi uvedu T1/T2 sa limitom od 500MB.

Ma ako ne uvedu do novembra nishta pametno, odo ja na wireless ...

512/64 ide na 768/64 i to je definitivno.. ako ode sa 512/64 na 1024/128, 2009.cemo uci u EU
sto znaci, 768/64 :d

512/64 ide na 768/64 i to je definitivno.. ako ode sa 512/64 na 1024/128, 2009.cemo uci u EU
Ako nastavimo povećanje brzine ovim tempom dostićićemo nivo na kome je sada Bugarska za oko 40 godina, gledajući najniži paket. Odnosno za 20 godina, ako uzmemo da će se onaj brži povećavati ovim sadašnjim tempom.

Ne znam stvarno sta bi pomoglo da makar bude adsl-u brzina udvostrucena
(a ovo sto planiraju ne racunam kao ubrzanje), da pocnemo ulizicki pisemo o telekomu?
Mozda se pale na hvalospeve?

Tekst bi trebao da pocinje nesto kao:
"O svemocni, sveznajuci, predobri, premudri, .... telekome...".

Poslednja izmena:
Ako nastavimo povećanje brzine ovim tempom dostićićemo nivo na kome je sada Bugarska za oko 40 godina, gledajući najniži paket. Odnosno za 20 godina, ako uzmemo da će se onaj brži povećavati ovim sadašnjim tempom.

Jeste, a za max 40god ce da izmisle drugi vid komunikacije :p
Tako da nam posle ide i ta muka...:wall:

Poslednja izmena:
Jeste, a za max 40god ce da izmisle drugi vid komunikacije :p
Tako da nam posle ide i ta muka...:wall:

Eh taj pokvareni svet samo izmislja nesto novo, nikako da ostavi
naseg monopolistu da na miru pruza stare, dobre, proverene usluge (doduse zastarele i skupe)
svojim korisnicima, a ovako ce ti isti korisnici da samo nesto izvoljevaju.

Poslednja izmena:
Drage forumaši,nakon današnjeg razgovora sa telekomovcima sam digo ruke od svega.Gospoda su odlučila da neće dizati brzine upload-a u dogledno vreme.Ja odoh preko grana jer od ovih naših nema vajde........
Eto vidis , ko kaze da je telekom los, lepo su te naterali da ides u beli svet,
a ovako ne bi video taj isti da su ti udovoljili u zeljama za brzim adsl-om.
Mozda jednog dana dodjes i zahvalis im?

p.s.

Nego malo, malo prekida mi adsl, bice da me upozoravaju da ne
laprdam o njima. I ko kaze da nista ne znaju, eto tacno znaju ko
ih olajava i ismejava.
Sala.

Poslednja izmena:
Drage forumaši,nakon današnjeg razgovora sa telekomovcima sam digo ruke od svega.Gospoda su odlučila da neće dizati brzine upload-a u dogledno vreme.Ja odoh preko grana jer od ovih naših nema vajde........
Oni neće moći još dugo SBB-u (i ostalima) da uskraćuju dozvole za interkonekciju, tako da će im u dogledno vreme ostati na ADSL-u još samo Branko Radujko. Njemu su verovatno te brzine sasvim OK, jer zaista ne verujem da čovek koji onako izgleda ume da pošalje i e-mail.

BTW, brt net, al' da bude flat. Nemam ja ništa ako mi uvedu T1/T2 sa limitom od 500MB.

Baš sam ne davno čuo za takav "neograničeni flat" u Makedoniji.

lan.jpg

Ali neograničen, samo za "fer" upotrebu, ne bi me čudilo da se telekom ugleda na tako nešto :)

За надминат трансфер над 10 GB брзината се намалува до 4 Mbps / 512 kbps
За надминат трансфер над 50 GB брзината се намалува до 2 Mbps / 512 kbps
За надминат трансфер над 100 GB брзината се намалува до 1 Mbps / 256 kbps :S:

Poslednja izmena:
Slušaj, mi bi pevali da imamo takva ograničenja kao u Mk. Pa mi, u stvari i imamo takva ograničenja, samo što limit nije 100 GB nego 0 kB, čim se uključiš Radujko te na startu ograniči!

BTW, Makedonija je počela da uvodi ADSL kad i mi. Na startu su im brzine bile 50% veće nego naše. E pa ovi što "ne brane Telekom" neka pogledaju gde je u međuvremenu stigla Makedonija (koja je jedna od najslabijih u Evropi u tom segmentu), a gde smo mi.

Poslednja izmena:
Sad sam mu video sliku...
Branko-Radujko.jpg

Zahvaljujuci njemu mi i imamo ovako brz net. :p

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno