Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
a ja ne mogu da verujem da ima toliko ne-znam-sta-da-napisem-da-ne-bude-uvredljivo
Znaš šta, veoma je teško biti uverljiv kad neko tvrdi da je 1500 din za 512/64 OK, ali je 1000 din za 9 Mbps/1 Mbps mnogo (pri čemu ne shvatam da li je mnogo skupo, previše brzo, ili oboje).

gx-x mrtav ozbiljan tvrdi da je ponuda bugarskog provajdera za njega neprihvatljiva (njemu, veli, treba sporiji net), a pritom napada sve koji smatraju da je ponuda srpskih provajdera loša i preskupa.

Pritom, od hiljada posetilaca ovog foruma izgleda da jedino tebi to što on priča deluje pametno. Toliko pametno da si se, evo opet vidimo, skoro sasvim identifikovao sa njim.

EDIT: Aha, pojavio se još jedan kome gx-x deluje kao normalan čovek. Sad vas ima trojica, možete na pref.

Poslednja izmena:
gx-x, mozda je bilo najbolje da ti vratis adsl pa da lepo gurnes 56k u slot pa uzivaj, to ce jos vise da te kosta, sto ti je izgleda i cilj igre. DOBITI STO MANJE ZA STO VISE PARA. A i nama bi bilo bolje, siguran sam da nam uopste nebi falili tvoji glupavi komentari.

P.S.
Bolje da cutis da ljudi misle da si glup nego da progovoris i da otklonis svaku sumnju.

Poslednja izmena:
Sta se sekirate, kod mene 90% njih i nezna koje brzine neta ima, a ima i onih kojima je 128 kbit za 800 dinara i vise nego dovoljno, pa su tu gomila koji ipak placaju 1200 za 256kbit, a mene posmatraju cudnim pogledima kad kazem da ja placam 1400 dinara ( za bednih 512). A pri tom svi do jednoga tvrde da je nemoguce besplatno skidati sa rapida. A oni koji znaju da je ipak moguce, ne umeju da koriste Cryptload ili neki slican program. Njima su sadasnje brzine sasvim ok , i sto se njih tice , neka ostanu ovakve sto godina. Samo kad se ratosiljasmo dial-up-a :p

P.S. Posle jure mene kad im treba neka igra i slicno. E pa drugari skidajte sami ;)

(za ljude koje ja znam je ovakvo stanje, mozda nisu svi takvi u gradu, ipak ima 10000 stanovnika :D )

wiz011, cele ove diskusije ne bi ni bilo da si ti razumeo sta gx hoce da kaze. Znaci totalno si izvrnuo ono sto je pisao i krenuo da pljujes coveka za nesto sto uopste nije rekao.

hajde da se svi manemo corava posla :)
ono sto mene zanima (kao telekomovog placenika :d) je koliko bi ljudi preslo na SBB ako se ADSL ne duplira? ja sam bas nesto razmisljao ovih dana i nisam siguran da bih prelazio, iako imam uslova za SBB. ipak se ocekuju (cini mi se) velike promene sto se tice broadband-a u skorijoj buducnosti pa ne bih da se zalecem i vezujem ugovorom. sta vi mislite o ovome?

Ni ja nisam presao na SBB iako imam uslova. Cekam nesto da se desi. Ako bog da :)

Da i mene interesije da li ce ova nasa agonija zvana 512/64 da se bar malo umanji 1024/128 ikad?

Ma presao bih ovog momenta, nego me vezuje ugovor jos par meseci.
Od telekoma ne ocekujem bas nista i sumnjam da ce biti u skorije vreme
ikakvog poboljsanja.

Ni ja nisam presao na SBB iako imam uslova. Cekam nesto da se desi. Ako bog da :)
desice se nesto uskoro, samo je pitanje da li ce duplirati ili ce samo malo povecati.

@milance:
a kada ti istekne ugovor, jel' prelazis onda na SBB ako ne dodje do dupliranja i da li ces se vezati na godinu ili dve ili se neces vezivati?

desice se nesto uskoro, samo je pitanje da li ce duplirati ili ce samo malo povecati.
Mogu i da smanje, siguran sam da bi ti, gx-x i onaj vaš treći za pref (što je, za razliku od mene, kompletno razumeo gx-x-ovu mudrost) i to branili.

@milance:
a kada ti istekne ugovor, jel' prelazis onda na SBB ako ne dodje do dupliranja i da li ces se vezati na godinu ili dve ili se neces vezivati?

gledaj to mene "skorije vreme" bas i plasi rekli su da ce biti povecanja 1 septembra i nesto nisam bas video

da ja imam uslova za sbb ja bi se odavno prebacio na sbb posto ja sa adslom imam samo muke :(

@milance:

Ma ja bi najradije da pocrkaju lopovi, ali nece. Sala.
Kakvo ponovno vezivanje ugovora sa Telekomom, pa valjda
su 12 meseci obavezni (uh, ko vojska su), posle molja volja da li cu ostati kod telekoma ,
e to da li cu zavisi sta se desi za tih par meseci, ali prognoze su mi - nista nema.

Poslednja izmena:
verujem da ce biti povecanja uskoro, samo je pitanje kolikog. iako SBB zvuci primamljivo ne bih od gotovog da pravim veresiju. ako ostanem bez porta mogu da se obesim a i trziste Interneta bi trebalo uskoro da dozivi bum i mislim da ce se provajderi svaki cas smenjivati ko ima najbolju ponudu. zamisli da se svaki cas seljakas sa provajdera na provajdera, bas je drkanje...

2milance: mislio sam na vezivanje sa SBB-om ako predjes...

Poslednja izmena:
e to da li cu zavisi sta se desi za tih par meseci, ali prognoze su mi - nista nema.
Desiće se povećanje downloada za 50%, na dva najniža paketa, i 25% na onom trećem, kao što sam i rekao. Ali to povećanje je običan bezobrazluk i ja ću sasvim izvesno preći na SBB. Dok imam makar malu mogućnost da biram šta ću sa svojim novcem - biraću.

Desiće se povećanje downloada za 50%, na dva najniža paketa, i 25% na onom trećem, kao što sam i rekao. Ali to povećanje je običan bezobrazluk i ja ću sasvim izvesno preći na SBB. Dok imam makar malu mogućnost da biram šta ću sa svojim novcem - biraću.

Pa tako nesto i ja razmisljam, moj novac je moj novac, za tih 2-3 meseca
ako se stanje ne popravi i dajem foru i neki dan posle nove godine,
pri tom ne mislim na 50% i 25%, nego minimum 100% i za dwn i upl,
good buy telekom.

Ovo sto radi telekom (t malo) je cist GENOCID !!!!!!!!!!!!!

Ja sam za bojkot !

nije to humor - to je CINIZAM !

A evo opet cenovnik kod komsija Bugara
http://adsl.btc.bg/bg/adsl/homepackage/details/2
za ove sto nas uvode u tehnoloski napredak,
da kad povecaju na tu mizeriju nigde ne pricaju o tome,
nego da cute.

Bez namere da ulazimo sta je jeftino, skupo, brzo, ...
ko god pogleda - razumece.

Sta sam doziveo, da je Bugarska za mene Evropa, lol.

p.s.

25 bugarskih leva je negde oko 12.5 evra, to je cena na mesecnom nivou
za 9/1 Mbps ka internetu i 12/1 Mbps za neki njihov lokal, flat.

Poslednja izmena:
!

... e, tesko je za nas :wc: biti Evropa

Poslednja izmena:
Cinizam, pljackanje, bezobrazluk i terorizam nad sopstvenim stanovnistvom!!!
Ovog trenutka bih presao na SBB da imam mogucnosti i nadam se da ce sto vise ljudi preci jer sam siguran da bi jedino kada primete da drasticno gube korisnike, mozda povecali brzinu. Nadam se da ce SBB link ka inostranstvu sto pre poceti da radi i da ce korisnici SBB-a dobiti jos jedno dupliranje a oni koji brane lelekom neka se zadovoljavaju sa "suludim povecanjem" od 33%

Poslednja izmena:
pa bem ga vise je onih sto dolaze nego sto odlaze ovo sad za 1din do NG je ludnica ja sluzim u telekomu vojsku dnevno se izda i do50 adsl-ova

pa bem ga vise je onih sto dolaze nego sto odlaze ovo sad za 1din do NG je ludnica ja sluzim u telekomu vojsku dnevno se izda i do50 adsl-ova

Nikakvo cudo, ko je bio na dialup-u, kad ima mogucnosti za ADSL k'o da je
dobio na loto-u, ali proci ce ih odusevljenje za par meseci, polako.

Ljudi kad sam video dokle su stigli bugari, vise mi je svejedno, mi bi trebali da se radujemo za 256 kila
po paketu, a oni imaju 9216 kbs/1024 kbs, neka i ovo iskljuce i da se ne brukamo vise. Zabranniti internet kao u komunistickoj Koreji i resen problem. Ej, bugari koji su do pre neku godinu imali telefone samo u miliciskoj stanici i komitetu, oni imaju razvijenu mrezu a mi nemamo, nasi kablovi ce da se istope od preopterecenja od ovih nasih paketa neverovatnih brzina.
Bas mi nesto cudno sto pismeni ljudi odlaze na bilo koji nacin iz ovog "raja na zemlji"

zivela srbija

IZBAVITE ME ODAVDE !!!

Poslednja izmena:
:smackbum:

Jos jedan primer vrhunskog cinizma i nepostovanja dosadasnjih korsnika. JESMO LI MI OVCE KOJI IM UREDNO PLACAMO UNAZAD GODINU I PO DANA ?????????:mad::mad::mad:

Logicnije bi bilo da su nama, kao prvim korisnicima "oprostili" do Nove godine.

Sve bi ja to na kolac !:smackbum:

Za ove koji hoce da se prebace na SBB - ja sam cuo da im je podrska šklj, i da kabl nije uzemljen, tako da na kraju moze da ispadne veca steta nego korist.

Verovatno i nije uzemljen, ali jesi video kroz koliko razvodnih kutija taj kabl prolazi do stana? Pa ako udari u grom pre će da spali sve te kutije nego što će da stigne do mog modema.

Zavisi kako kome i u kom delu grada :) Kod mene SBB uredno po celom naselju ide podzemnim putem (novogradnje uglavnom) od korisnika do cvorista (a verujem da je uzemljen dobro barem kod cvorista), slika kristalno cista, net maximalno 3 mbita (ranije 512k sa 1mbit lokalom), ping za pozeleti (6 ms do prvog hop-a, a do npr. google-a 35). S druge strane, drug na drugom delu grada, muku muci sa njima i jedva ceka da dobije centralu telefonsku i da se prebaci na ADSL :)

Jednom sam imao potrebe za teh podrskom u tri godine koriscenja i otisao sam pesaka do njih jer su mi na 5 min (bul. Oslobodjenja) :p

Ja nemam pojma kuda ide kod mene. Moraću jednom da pogledam visi li neki kabl preko ulice. Ako ne, znači da je pod zemljom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno