Šta je novo?

Ubijeni 3570k

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ti Care:

Molim te da obratis paznju na treci deo teksta, i sta sam uradio da dokazem da je proc degradirao, a ocito ni to im nije puno znacilo...

OK, znaci ti si njima rekao da je degradirao... ne znamo ni ti, ni ja - a vala ni oni - kako tako brzo, ali nebitno... ti si rekao sta je i kako je.

Glavni problem ovde onda jeste:
1) sto to neko nije proverio... istim programima kao i ti (LinX/Prime), a ne "audio-vizuelnom" metodom ili kako vec oni to proveravaju; a CPU se, znamo, tako ne proverava, to je tek inicijalni korak
2) sto je to uopste pusteno/vraceno u prodaju (proveren sa njihove strane ili ne... posto pretpostavljamo da ni ti niti pak bilo kod drugi vraca *ispravan* CPU nazad; jednostavno, vraceno je kao "neispravno" i to je to, koliko ja znam, procesori se ne popravljaju, vracaju se nazad proizvodjacu)

Poslednja izmena:
Da sam ja vlasnik i da si ovaj propust ti napravio bio bi kažnjen sa plaćanjem tog procesora plus bih ti dodao 20% od plate zbog nemara na radu. Ako bih kojim slučajem utvrdio da si namerno vratio pokvarenu stvar u prodaju i time meni i mojoj firmi navukao mandatnu kaznu tržišne inspekcije dao bih ti momentalni otkaz i krivično bih te gonio za nanesenu štetu i narušen ugled ugled firme.

U tome je poenta. Firma je kriva ili neko ko radi u toj firmi.

Alo šmekeru baš si prava studirao vidi se ili student u usponu, oladi malo kapislu :mad: . Video bi tebe da li bi na kec-a skontao da je tamo neki pametni skidao IHS, a pritom pored taj isti kukao i molio da mu odma zameni procesor koji mu izuzetno treba, naravno zbog "posla" jer računar mu služi za isti. Koliko te plaća S16 za ovo? :d

OK, znaci ti si njima rekao da je degradirao... ne znamo ni ti, ni ja - a vala ni oni - kako tako brzo, ali nebitno... ti si rekao sta je i kako je.

Glavni problem ovde onda jeste:
1) sto to neko nije proverio... istim programima kao i ti (LinX/Prime)
2) sto je to uopste pusteno/vraceno u prodaju (proveren sa njihove strane ili ne... posto pretpostavljamo da ni ti niti pak bilo kod drugi vraca *nesipravan* CPU nazad; jednostavno, vraceno je kao "neispravno" i to je to, koliko ja znam, procesori se ne popravljaju, vracaju se nazad proizvodjacu)

Sto bi ukratko bilo ono cime sam se i ja vodio.

Ne kazem, ima logike. Sasvim na mestu.

Pratim temu od pocetka,jer sam imao nameru da zamenim svoj procesor ovim pa mi je bila zanimljiva.Po mom misljenju glavni krivac je ,ne s16,nego uvoznik /ili njegov servis /,koji su pokvaren procesor vratili na trziste.Ali ono sto me zabrinulo je jedna recenica s16,koji je izgovorio pre par postova,citiram,,I ja jesam svestan svoje krivice, sto je i razlog zasto je Splinteru uspela reklamacija, inace bi njega okrivili da je "lepio cpu super lepkom".,,Da li je s16 u nekoj spregi sa uvoznikom i serviserima ,koje poznaje pa je na njegov zahtev reklamacija splinteru uvazena,ako je tako nije dobro .Inace iskreno po meni s16,nije kriv sto je probao da falican procesor zameni novim,i mora se reci da je priznao da je to njegov procesor ,posle fotografija splintera..Da je rekao da to nije njegov primerak,do sve ove zavrzlame poslednjih desetak stranica ne bi ni doslo.Ali se slazem sa ostalima ,da treba da se napise ime distributera,ali kao sto rekoh ako je u bilo kakvoj spregi sa njima ,onda ostajemo bez toga.

Ne kazem, ima logike. Sasvim na mestu.

Bas zato sto ima logike, sam nosio na mom flashu linx i prime i hteo da na licu mesta provere ali nisu imali gde da ga ubodu i rekli su da ce kasnije... A kasnije je cpu ocito zavrsio vec u nekoj drugoj maloprodaji...

Pratim temu od pocetka,jer sam imao nameru da zamenim svoj procesor ovim pa mi je bila zanimljiva.Po mom misljenju glavni krivac je ,ne s16,nego uvoznik /ili njegov servis /,koji su pokvaren procesor vratili na trziste.Ali ono sto me zabrinulo je jedna recenica s16,koji je izgovorio pre par postova,citiram,,I ja jesam svestan svoje krivice, sto je i razlog zasto je Splinteru uspela reklamacija, inace bi njega okrivili da je "lepio cpu super lepkom".,,Da li je s16 u nekoj spregi sa uvoznikom i serviserima ,koje poznaje pa je na njegov zahtev reklamacija splinteru uvazena,ako je tako nije dobro .Inace iskreno po meni s16,nije kriv sto je probao da falican procesor zameni novim,i mora se reci da je priznao da je to njegov procesor ,posle fotografija splintera..Da je rekao da to nije njegov primerak,do sve ove zavrzlame poslednjih desetak stranica ne bi ni doslo.Ali se slazem sa ostalima ,da treba da se napise ime distributera,ali kao sto rekoh ako je u bilo kakvoj spregi sa njima ,onda ostajemo bez toga.

Nemam nikakav odnos sa njima ali cu opet citirati sam sebe, oni su me zvali kada im je splinter vratio cpu na reklamaciju:

Mene su zvali da mi kazu kako sam ja lepio procesor super lepkom... Kada sam rekao da nisam i da znam da su oni cackali procesor posle mene i vratili ga kao ispravnog u prodaju, ladno su mi rekli da nisu i da procesor nikad nije izasao iz njihovog servisa posle mene. Onda sam im rekao da imam sliku kao dokaz da je procesor otisao kao ispravan, posle mene, u Rep. Srpsku i mislim da je to bio kraj diskusije.

Ovo je deo gde oni nisu hteli da rizikuju prijavu inspekciji i zato splinteru zamenili proc, jer znaju da ja i splinter znamo sve sto se desavalo.

Poslednja izmena:
Alo šmekeru baš si prava studirao vidi se ili student u usponu, oladi malo kapislu :mad: . Video bi tebe da li bi na kec-a skontao da je tamo neki pametni skidao IHS, a pritom pored taj isti kukao i molio da mu odma zameni procesor koji mu izuzetno treba, naravno zbog "posla" jer računar mu služi za isti. Koliko te plaća S16 za ovo? :d

Ne, nego sam dipl. inženjer. :D

@dijabolik: Ne verujem da je s16 u sprezi sa firmom. Firma je pristala da reklamira Splinteru procesor, koji mu je i svesno uvalila, jer znaju da postoje dokazi da su oni to uradili. Pogotovo kada je s16 izjavio da je to njegov procesor, da ima slike od istog, i da se na tim slikama vide oštećenja (ogrebotine) koje nastaju prilikom montaže istog. Kao što mi čitamo Bench forum čitaju ga i oni. :) Shodno tome, firmi je u interesu da ovo ne ode do neke državne inspekcije jer će onda to debelo da ih košta.

Poslednja izmena:
Bas zato sto ima logike, sam nosio na mom flashu linx i prime i hteo da na licu mesta provere ali nisu imali gde da ga ubodu i rekli su da ce kasnije... A kasnije je cpu ocito zavrsio vec u nekoj drugoj maloprodaji sto bi znacilo da apsolutno nisu ni probali proc.
OK.

A testirali ga nisu, to je sasvim ocito. Verujem da cak nikada nije ni uboden u neku plocu, vec pravo nazad u ambalazu.

@S16
Nisi mi odgovorio zashto je ok to shto meni nisi vratio pare, a ok je ovo shto si ovde uradio?

Te dve situacije apsolutno nisu slicne, a koliko se secam ja tebi jesam refundirao 20 eur (koliko si trazio zbog garancije i takav je bio dogovor) kroz prvu sledecu transakciju koju smo imali. Zato sam rekao da smatram da nije ok sto to sad iznosis ovde jer smo bili zavrsili to. Ja ne kazem da ista sto sam je ovde uradio je "ok" to je deo koji dosta ljudi ovde nece da shvati, ali sam uradio ono sto sam uradio jer smatram da ja nisam kriv za to sto je procesor crkao.

Kao da kupis auto, i hoces da zamenis haubu, ti zamenis haubu a crkne motor... I sad zbog skidane haube ti prodavac tog auta kaze da ti vise nemas garanciju. Sta ces da uradis? Uzmes i vratis haubu u fabricko stanje.

Poslednja izmena:
Nemoj ta aludiranja i "poredjenja", veze to sa zivotom nema sa ovom pricom.

Treba pozvati na forum i tog sto je primio cpu nazad i tog sto je vratio cpu posle u promet.

Te dve situacije apsolutno nisu slicne, a koliko se secam ja tebi jesam refundirao 20 eur (koliko si trazio zbog garancije i takav je bio dogovor) kroz prvu sledecu transakciju koju smo imali. Zato sam rekao da smatram da nije ok sto to sad iznosis ovde jer smo bili zavrsili to. Ja ne kazem da ista sto sam je ovde uradio je "ok" to je deo koji dosta ljudi ovde nece da shvati, ali sam uradio ono sto sam uradio jer smatram da ja nisam kriv za to sto je procesor crkao.

Kao da kupis auto, i hoces da zamenis haubu, ti zamenis haubu a crkne motor... I sad zbog skidane haube ti prodavac tog auta kaze da ti vise nemas garanciju. Sta ces da uradis? Uzmes i vratis haubu u fabricko stanje.

Nisi mi refundirao nishta, niti smo to ubacivali ni u prichu ni u naredne transakcije, nemoj sad josh i da iznosish neistine. Mi to nikada nismo zavrshili samo sam ja preshao preko toga i rekao sam sebi da necu cutati ukoliko vidim da josh nekoga oshtetish. Pogotovo mi interesantno to shto posle nasheg incidenta cenish linx, u prevodu priznao si da si mi dao lesh primerak i izbegao si vracanje love.

Ovo poredjenje sa haubom ti je smehotresno :D

Poslednja izmena:
s16 debunked :d:d.....

Nisi mi refundirao nishta, niti smo to ubacivali ni u prichu ni u naredne transakcije, nemoj sad josh i da iznosish neistine. Mi to nikada nismo zavrshili samo sam ja preshao preko toga i rekao sam sebi da necu cutati ukoliko vidim da josh nekoga oshtetish. Pogotovo mi interesantno to shto posle nasheg incidenta cenish linx, u prevodu priznao si da si mi dao lesh primerak i izbegao si vracanje love.

Ovo poredjenje sa haubom ti je smehotresno :D

Najozbiljnije si me iznenadio sada...

Najozbiljnije si me iznenadio sada...

Zashto sam ja tebe iznenadio?
Mi uopshte nismo pominjali, ali uopshte to od ranije kad smo trgvali kasnije. Ako si ti neshto pogreshno skontao ili se loshe secash...ili ce sad da bude moja rech protiv tvoje...onda...***?
Kako god. Ja ni sada nisam spomenuo tih fakin 20e, vec sam te pitao neshto drugo shto mislim da itekako ima veze sa temom. A evo i ponovicu po treci put. Da li je ok da ti menjash procesore kako ti se cefne u radnji/kod uvoznika, a meni nisi hteo vratiti pare kad si mi dao neshto shto nije bilo po dogovoru...tj josh gore nego ovo prvo?

Poslednja izmena:
@s16 i Splinter

Ko je uvoznik/prodavac???

Mislim da je ovo u sustini sad najbitnije reci... Steta je vec napravljena...

Pozz...

Nisam ti odgovorio zato sto dobro znas kako sam ja testirao taj proc a kako si ga ti testirao, i jos bitnije u kojoj kombinaciji je radio kod mene a u kojoj si ti ocekivao da ce on raditi, ddr2/ddr3, win32/win64, linx/prime ako se ne secas. I sam znas da pojma nisam imao razlike u opterecenju i opet guras to iako sam se vise puta izvinjavao za istu stvar kad si mi posle pomogao oko 1090t i linxa. Zato ne vidim kakve veze tvoje pitanje ima sa bilo cim... I jos manje koga sam ja to "opet zeznuo" pa da se ti osecas kao borac za pravdu i opet pominjes nesto sto smo bili zavrsili (ili kako ti kazes "presao si preko toga" verovatno zato sto sam ti ostavio ozbiljnu kintu za hardware, pa nisi to pominjao dok god ti je odgovaralo).

Inace, seti se prve stvari koje sam kupio kod tebe ( ja je se iskreno ne secam), tad sam i prvi put bio kod tebe, na cenu te stvari sam bio dodao 20 eur ili ja ozbiljan problem sa pamcenjem imam. I isto si ih nazvao fakin 20 eur i u startu nisi hteo da ih uzmes...

Poslednja izmena:
Hajde da ovu citavu pricu privedemo kraju:

upravo sam pustio nekih 2h prime-a, koji je reklamirani 3570k bez problema prosao, te smatram da je taj dio price zavrsen.

Da se sad osvrnem na citavu ovu situaciju - iz objektivnog ugla:

Da se razumijemo, ono sto je s16 uradio nije moralno, iako stoji cinjenica da bi vjerovatno 95% ljudi isto to pokusalo, tako da se i tu zavrsava citava prica - znaci, nije moralno, ali bi isto tako 90-95% ljudi pokusalo isto. S' druge strane, ja nemam nikakvog razloga da se ni najmanje ljutim na covjeka, jer nisam od njega nista ni kupio. Pored toga, svaka mu cast sto je javno rekao da je to njegov cpu, jer da nije pitanje je da li bih uspjesno reklamirao cpu - vjerovatno bih, ali je to svakako bio dodatan plus, za brze i lakse rjesavanje reklamacije.

Sto se tice uvoznika, pitanje je i sta se izdesavalo: da li je cpu slucajno ili namjerno vracen u prodaju? Manje moguca varijanta je da su nedovoljno strucni ljudi/serviseri uboli cpu na neku plocu, vidjeli da sistem pali normalno, eventualno nabacili Win i vidjeli da i dalje sve radi normalno, te bez daljnjih testiranja zakljucili da je cpu ipak ispravan. Druga varijanta, i vjerovatno ona koja je tacna, je da je serviser/prodavac koji je primio skalpiran cpu uvidio svoju gresku, te u strahu od odbijanja ~ 200e od plate, te eventualnih i tezih posljedica, odlucio na jako los potez - pokusaj uvaljivanje dalje.

Dakle, gledajuci sa moralne, a i zakonske strane, ni s16, ni uvoznik nisu postupili ispravno.

Za kraj, uvoznik je DS.

I bio bih zahvalan da se sada udari jedan dobar lock!

@s16
Ja te pare nisam uzeo/dobio, kako god. Moja rech protiv tvoje, rekoh ti po ko zna koji put da mi nije to motiv zashto sam se javio u temu.
Javio sam se iz razloga mi objasnish shta je u redu, a shta nije? Ja sam kupio od tebe cpu koji je trebalo da radi na 4.4, chime si ga ti testirao to je izgleda bio onaj 3dmark 11 kao kod uvoznika :D, ja to nisam dobio. znachi ne zanima me kako je kod tebe bilo, JA sam bio nezadovoljan i hteo sam pare nazad. Znachi ne pricham o tome shta je bilo posle toga, o garanciji i o toj doplati jer to nema veze sa temom niti me zanima vishe, ako sam rekao da sam preshao preko toga, onda je to kraj priche sa time.
Ti si em shebao cpu, utrapio ga nazad, potom i zamenio losh primerak i sve to nonshalantno, i prijavljivajuci to ovde u temi, a kad si ti u pitanju to ne vazi, iako je kupac od tebe ochekivao neshto, dobio pak mucak, dok si ti od radnje uzimao, naravno na nevidjeno, upakovano, i vracao kao nezadovoljan.
To mogu i slikovitije da prikazem. Zamisli da ti uvoznici nakon tvog donoshenja crknutog proca provrte mark 11 i kazu cpu ispravan, nosi nazad kuci. A o potencijalnoj shteti da i ne govorimo, neko je mogao ili josh uvek i moze da ostane bez tih 200e ili pak da serviser taj plati ceh (mozda i da ostane bez posla) i sve to zbog tvojih postupaka i hira.

Meni 200e nisu grdne pare, koliko si mi dao, tebi mozda jesu kad zelish ochajnichki da ne ostanesh bez istih.

@splinter
drago mi je da se po tebe zavrshilo pozitivno, samo je sada pitanje ko ce nadrljati dalje?....to verovatno necemo nikada ni saznati...mozda :D

jedno je teoretisati i reci da bi to uradilo 95%, a drugo to zaista uraditi. mi ovde prichamo o svrshenom chinu i o njegovim posledicama.

pazi kad sam znao da je DS u pitanju :D

njihova velika greshka shto cpu nisu proverili malo bolje...a mozda ih je i s16 zbunio sa rechima da trokira i da je degradiralo jedno jezgro? kao da serviser zna shta je to?....ali nakon poslednje zamene procesora, ako je zaista s16 odneo linx i prajm da im dokaze da je cpu zaista neispravan, za osudu je kako je taj cpu ponovo otishao na rafe, namerno ili sluchajno...to definitivno necemo nikada saznati.

Poslednja izmena:
Ne mogu da verujem, DS je ozbiljna firma radim s njima godinama... Nikad jedan jedini problem.

Nije cela firma problem, verovatno jedan zaposlen u ovom slucaju...ali dovoljno da narusi kredibilitet cele firme to jest njeno ime dovede u problem.

Post 69 za one koje mrzi da traže.

Stigao novi Ivica kuci, nek stari pociva u miru.

Zamenjen bez suvisnih pitanja, uz veliku veliku srecu i veliku veliku pomoc clana kome se najiskrenije zahvaljujem na bezuslovnoj pomoci, ali ga necu imenovati zbog njegovog mira! :)

Što ga tada niko nije osudio i nikog nije bila briga što je on na izvrteo uvoznika??? Sada ste svi navalili na s16 sada kada je neko odavde na**bao. Sa pravne strane LAIČKI gledano s16 je izvršio prevaru uz saučesnika, posle su se maloprodaja/uvoznik vratili procesor u prodaju bez ili sa jako malo testiranja, a možda je to vratio član koji je pomogao a firma o tome ne zna ništa.
Pre nego što je on uspeo izvršiti zamenu neki ljudi su mu poželeli sreću u zameni a sada neki od njih traže ime firme koja je vratila procesor u prodaju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno