Šta je novo?

Ubijeni 3570k

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma sto nije, moje misljenje je da je sve to zaludjivanje do besvesti, okvirno soft meri i na AS Rocku a meri okvirno i na Asusu isto tako, generalno razlika u voltazi postoji sto dokazuju i temperature koje covek uporedjuje. Merne tacke ok, kvalitetan multimer je sasvim ok za tu svrhu, voleo bih da vidim uporedne rezultate ali nije moranje - meni je pad u temperaturi sasvim dovoljan parameter. Posle ovog slucaja ozbiljno krecem da razgledam AS Rock ploce iako su mi do sada prvi izbor bile Asus mada bi trebalo da su ta dva ista stvar :) Izbegavao sam AS Rock zbog bagovitog UEFI BIOS-a i ne podrzavanju "komplikovanih" tastatura npr imam gaming G110 i nesto to nije dobro radilo na P67 PRO 3 mada je postojao neki BIOS ali ga nisam skinuo koji podrzava gaming tastature mada je sve ostalo radilo na ploci SAVRSENO (tipa drzanje napona, stabilnost, nikakvi problemi ili gluposti...)ali propaganda je ucinila svoje - nacitao sam se gomile gluposti koje pljuju AS Rock sto ovde sto na stranim forumima i kako je Asus majka plojka... Danas malo drugacije gledam na sve to i razmisljam svojom glavom a da mi se AS Rock ploce svidjaju(kvalitet, performance, soft i na kraju i kao brend) - svidjaju. Najverovatnije moja sledeca plojka bice bas AS Rock :wave:

Meni se cini da iskustvo usera S16 jeste poucno ali daleko od toga da bi samo na osnovu njega krstio sve asus ploce, kao i u svakoj drugoj proizvodnji postoje bolji i losiji primerci, tako da je isto tako mogla da mu zapadne falicna asrock ploca i da mnogi pomisle "aaaaa nista novo to je asrock", mislim da se sve u sustini svodi na broj reklamacija istih koji samo dileri znaju a i da se jaz u kvalitetu izmedju proizvodjaca samnjio, smanjo se.

Da se još jednom ponovim, AS Rock je čerka firma ASUS-a ;)

Ja mislim da su se oni skroz odvojili...

Tj cerka je napunila 18 i otisla od kuce :p

Poslednja izmena:
Izbegavao sam AS Rock zbog bagovitog UEFI BIOS-a i ne podrzavanju "komplikovanih" tastatura npr imam gaming G110 i nesto to nije dobro radilo na P67 PRO 3 mada je postojao neki BIOS ali ga nisam skinuo koji podrzava gaming tastature AS Rock :wave:

Ja evo bas koristim G110 i nema problema a nije bilo ni na P67...

Ustvari ASRock pripada Pegatron-u koji je spin off Asustek-a (ASUS), što čini da je vlasništvo isto iako se firma odvojila. A pod time i pojmom čerka firma, jeste što je nasledila spin off-om sve patente ASUS-a i time im je osnovna tehnologija jako slična. A jesu za dve godine i sami jako napredovali.
Uostalom ASUS je u septembru ponudio da kupi ASRock, koji je postao treća firma za MB tj. previše jak...

Treba mi jedna asistencija. Ne znam da li sam ja zenuo nesto ili sta.

Bilo koju igricu da pustim, par minute radi savrseno tecno i normalno, i onda krene da secka ali vrlo cudno. Deluje kao seckanje, ali ono seckanje kao kad je procesor slab ili kad memorija zeza, i pred samo seckanje izbaci mi Aero Warning i hoce da iskljucim Aero. I posle toga sve secka, bukvalno deluje kao da skrolovanje stranica na netu secka :(. Restartujem komp, iskljucim Aero, upalim BF 3, radi normalno par minuta i opet krene da secka.

Ovako, gpu usage normalan, cpu usage normalan. Memoriju napuni do 4gb kad igram BF3, kad igram Prototype do 2 gb, Vram napuni max do 900mb. Poslednji driver-i za sve. FPS zakucan na 60. Zadnja stvar mi je i najcudnija, vrlo cudno seckanje kao da trokira nesto a ne znam sta. Radi to i kad je sve na default i kad je sve OC-ovano.

Trenutno jedino sto mi pada napamet je da reinstaliram windows jer krece opasno da me iritira. Jel imate neki drugi predlog?

Ako je to onaj isti win sto je davao dasad na desetine bsd-ova, onda verovatno da je pukao, probaj da stavis neke nizi drajver za graficku

Probao sam, isto se desava. I veruj mi bas se vidi da nije to seckanje vezano za grafiku, izgleda drugacije...

Instaliraj ponovo drajver za plocu, meni to lici da je puko win, a memoriju skini jedan slot i uradi mem test

Nije do mem, probao sam sa drugom, morace da padne format opet, taman da uradim SE na ssd-u, na ovom nisam radio od kad sam ga kupio :p

kod mene je ovo seckanje u igrama identicno tvom. pocne igra normalno a onda polako pocne da secka, prekida kao u tvom opisu. nekad trazi i da izgasim aero u winu. seckanje kao da je preopterecen procesor ili smetnja u konekciji. jos nisam reinstalirao win, mrzi me. ako nadjes resenje seckanja postavi ga ovde molim te. (masina je iz potpisa)

Format bi trebalo da resi stvari, ako i on ne resi nesto je otislo ...

I ja sam imao slican problem sa Ph II 955 :-devil-:

I sta je bio problem?

I sta je bio problem?
"Bilo koju igricu da pustim, par minute radi savrseno tecno i normalno, i onda krene da secka ali vrlo cudno. Deluje kao seckanje, ali ono seckanje kao kad je procesor slab ili kad memorija zeza, i pred samo seckanje izbaci mi Aero Warning i hoce da iskljucim Aero. I posle toga sve secka, bukvalno deluje kao da skrolovanje stranica na netu secka . Restartujem komp, iskljucim Aero, upalim BF 3, radi normalno par minuta i opet krene da secka."

EDIT: Bottleneck :p

Poslednja izmena:
Pa kakve to veze ima tacno sa mojim problemom?

Kao sto rekoh, tako isto izgleda bottleneck na phenomu.... sprdnja ...ironija.... poredim ti procesor sa 955 ticom :wave:

Ah, previse sam nervozan pa nisam to ukapirao :)

Ja sam mislio da sam imao sve moguce problem sa PC-em ali za ovo prvi put cujem, mnogo se igram, klokujem sve sto ima smisla i dokle god ima smisla(tj performanse increase) i veliki sam sitnicar tj veliku vecinu stvari vidim :(

Evo sad kad nije klokovan proc radi normalno, cim ga klokujem (100% stabilan klok) krene da stuca :(

@s16, ja nekako imam osecaj da tebe neka visa sila prosto tera nazad na AMD :-devil-:

Salu na stranu, ovo sto si napisao u poslednjem postu mene asocira na (manje) poznati problem sa oc-ovanim Ivy procesorima, a to je throttling. Dokumentovano se problem javlja sa Terragen-om koga Ivy ne moze da "svari" iznad 4.5GHz ali tebi se javlja u igrama sto opet ne bi smeo da bude slucaj. Taj ASRock ima "tanku" naponsku, moguce da se ona pregreva pri oc-u i pravi problem, sumnjam da win ima veze s tim, pre ce biti ili nesto od ovog napred pomenutog ili bios bug.

Ili klok nije 100%, probaj sa još 0,02-0,03V pa javi! ;)

Ako ti sve radi na def,znaci da je sve sa hardverom ok,poigraj se jos malo sa OC-om,dodaj jos malo napona ako treba,istestiraj detaljno OC (tipa par sati prime-a,linx avx 75 krugova itd) ili probaj malo manje frekvencije,4.2 ghz recimo,pa vidi sta se onda desava,ostavi memaru na deff a klokni samo cpu pa vidi kako onda sljaka,probaj razne kombinacije...

@s16, ja nekako imam osecaj da tebe neka visa sila prosto tera nazad na AMD :-devil-:

Salu na stranu, ovo sto si napisao u poslednjem postu mene asocira na (manje) poznati problem sa oc-ovanim Ivy procesorima, a to je throttling. Dokumentovano se problem javlja sa Terragen-om koga Ivy ne moze da "svari" iznad 4.5GHz ali tebi se javlja u igrama sto opet ne bi smeo da bude slucaj. Taj ASRock ima "tanku" naponsku, moguce da se ona pregreva pri oc-u i pravi problem, sumnjam da win ima veze s tim, pre ce biti ili nesto od ovog napred pomenutog ili bios bug.

Sta je Terragen? Deluje kao trotl ako cemo iskreno, ali on normalno drzi cpu i gpu usage :(

A radio je to i na Sabertooth-u ali sam imao bitnije probleme, slozices se, pa nisam obracao paznju na to.

I jos jedna stvar, kada upalim komp i radim linx on izbacuje 124-126 gflopsa.. A onda od trenutka kad osetim da je krenuo da secka, izadjem iz igrice, pogasim sve programe, pustim linx i onda izbacuje 120-121 gflops.

Ili klok nije 100%, probaj sa još 0,02-0,03V pa javi! ;)

100% vrteo je skoro 9 sati linxa sa 7gb memorije bez greske :(

Ako ti sve radi na def,znaci da je sve sa hardverom ok,poigraj se jos malo sa OC-om,dodaj jos malo napona ako treba,istestiraj detaljno OC (tipa par sati prime-a,linx avx 75 krugova itd) ili probaj malo manje frekvencije,4.2 ghz recimo,pa vidi sta se onda desava,ostavi memaru na deff a klokni samo cpu pa vidi kako onda sljaka,probaj razne kombinacije...

Probao sam do 4ghz, normalno radi a onda na 4.5 i na 4.7 secka. Nije do memorije, 2133 je njoj def a probao sam i 1600 a i sa drugom memorijom, isto se desava :(

Danas cu da probam da ispisem nule i da krenem sve iz pocetka. Pa kad to eliminisem cemo videti sta dalje. A ako imate neku ideju u medju vremenu vi javite :)

Poslednja izmena:
Rekao sam ti meni hoće sate linx-a i Prime-a a da pregledanje foldera sa slikama pukne - dcom greška ili pokušaj renderovanja konvertovanja videa i sl., i kad dodam 0,01-0,02V sve proradi! ;)
I da ti nisu upaljeni C-states pa prave ujdurmu? To da li radi izgleda ovisi od primerka do primerka procesora, recimo kod mene ne pravi probleme a i SSD ograniči samo marginalno, dok u igrama je u frejm i drugim testovima kao npr. u kompresiji 7z.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno