Naravno, ali pod uslovom da ta vozila budu javni saobraćaj pod kontrolom grada i države, a ne sredstva koja će se slivati u privatne korporativne ruke.
Naravno

ali... prvo treba promeniti politicare (bogme i drzavu/gradjane/drustvo komplet

) mentalitet pre svega, onda ce (valjda) sve krenuti na bolje
Ovako kako velika vecina Srpskog zivlja kapira "zli kapitalizam/privatne korporacije" i "prepravedno/predobri komunizam/socijalizam" (kao i manje-vise "sve ostalo" u zivotu i van njega) nas nece odvesti nigde.
Ajde samo "par" primera iz veoma sredjene zemlje (u svakom smislu) a ticu se ove teme... Taxi... odredjeni % vozila mora biti sa rampom za invalide (ovo je vec u Srbiji "paranormalna pojava" jerbo ni u gsp-u nema 3 autobusa na kojima rampa radi/vozac uopste hoce da je spusta!!!???), moras imati istu cenu za istu relaciju sa bukvalno minimalnim odstupanjem (komso... pa semafori, guzva, kreni-stani, javili na radioli da je guzva na gazeli pa cemo preko drugog mosta, isto ti je to komso +- 20 dinara i ostale "balkanske izgovore" zaboravi

) jer u protivnom musterija moze da ti bukvalno hebe mater... moras da izgledas pristojno, da budes pristojno obucen, da se pristojno ponasas, budes kulturan, da samoinicijativno ne *****s o bilo cemu sto mislis da savrseno znas a la sport/politika/zavere/estrada itd... da samoinicijativno ne vrtis semsu i jasara, da ne drzis arkana, "mladic heroj", svetu petku, krstacu i slicne "patriotizme" na retrovizoru... moras imati odredjenu minimalnu kategoriju vozila, minimalno odredjenog godista... u saobracaju moras da si za primer, da striktno postujes propise, da stanes i pomognes kada god treba (ne samo kada kolegi treba pomoc i kada je "ratno stanje/prevrnut autobus", vec uvek i svima), da kada cujes da kolega daje 3 minuta za voznju ne dajes automatski 2 minuta i ulazis u "sumaher mod"

itd... itd.. mogu ovako skoro do sutra ali ipak da "skratim" (navedene "sarkasticne kontraprimere" sam i sam gledao/licno dozivljavao, sto neko rece zahebana je to reputacija pa (na zalost) ono malo normalnih ispasta)... moras bre striktno postovati unapred zacrtana pravila, propise i zakone... nema "moja kola, moja firma, ja se pitam, ako ti se ne svidja ti idi peske" i sve ostale "balkanstine"
Ali koga jos boli paja za sve to... "zli kapitalisticko/korporativni uber i jadni taxisti"
P.s. da se ne popali "drug" marxista... ja npr. stvarno mislim da je on manje-vise ok covek... doduse sa "dobrim starim" balkansko/kurcevito/tvrdo/kontraskim stavom (sa tastature i neta, normalno) pa me i ne cudi sto mu se u etru omaknu one "krv, potoci, ulice, itd..." ******stine