Šta je novo?

U vezi Nokie 6630

zacool

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poena
319
Morao sam da otvorim novi topic, naime treba da menjam telefon, i da sada sam ih promenio dosta ali nikad nisam imao nokiu, i ajd da to probam. Posto trenutno bnemam nesto bas extra para, taman za ovu nokiu, al sam naisao na problem da je ovde u NS nema nigde. U Bg sam gledao i po mobilnom svetu ima svega na par mesta, ali su mi prodavci ovde u Ns rekli da je prakticno nemoguce naci novi ovaj telefon, i da ce mi mozda podvaliti jer kao sklapaju se telefoni i sl.

E sad, pitam vas, dal mi uopste vredi traziti ovaj model mislim na nov telefon, i ako ga nadjem koja je verovatnoca da nije neka podvala u pitanju/ Nekako mi se ne kupuje polovan telefon, *** mozda gresim :(

I da ima li nesto da se ukuca u telefon, da znam dal je nov ili ne?

Moji utisci za telefon su odlicni, iako je ovako poveci odlicno staje u ruku i moram da kazem da sam zadovoljan.

Elem, jedino sto mi je problem je jako kratko trajanje baterije, recimo juce ujutru sam je napunio, popodne je vec bila prazna. Mozda je to zbog toga sto je telefon polovan, ali takodje sam citao na drugim sajtovima da je karakteristika ovih nokia slaba baterija.

E sad, dal cu otici da ptiam ovog u prodavnici gde sam kupio fon, dal moze da mi zameni bateriju (u sta cisto sumnjam) jer se baterija puni preko 2 sata, mozete li mi reci na koji nacin mogu da resim ovaj problem? Kupovina nove baterije ??
U telefonu pise, made in finland, na bateriji made in japan, al izgleda da to danas vise nista ne predstavlja.

@proday, smartsetings sta radi na fonu?

Pa baterija ne bi trebalo toliko kratko da ti traje,sad ne znam koliko ti koristis fon,ali u proseku bi trebalo da izgura 2-3 dana.Uradi sledece pa javi rezultate:
1.idi u settings/phone/display i smanji osvetljenje (meni je jedan stepen ispod max)
2.settings/network settings/network mode stavi na gsm
3.settings/connection/packet data/stavi na when needed
4.ne znam da li znas ali aplikacije kod symbiana se ne zatvaraju crvenom slusalicom,vec se samo bacaju u pozadinu.Svaku aplikaciju moras zatvoriti pritiskom na exit.Da bi proverio da li su ti neke aplikacije pokrenute,pritisni i drzi taster za meni i pogasi sve osim telefon ikonice (koju i ne mozes :p )

Uz ovakva podesavanja,10tak minuta razgovora,isto toliko poruka,malo mp3,gasenje nocu i sl,baterija traje oko 3 dana.Ako ovo ne pomogne kupi bolje novu bateriju.Poz :D

@proday: to je active desktop i ne moze da se ubaci na 6630,postoje par aplikacija koje ga glume,ali to je to..

Poslednja izmena:
zacool: meni baterija traje 3-4 dana u zavisnosti od inteziteta koriscenja. Smartsetings poed zakljucavanja automatskog tastature omogucava da sa samo 2 dugmeta pokrenes do 9 programa (nesto poput goto ali mozes sve aplikacije ubaciti).

Phantom: da si napisao koje ga aplikacije glume bio bih ti jos zahvalniji ;)

Verovatno jeste,kao i svi programi koji rade u pozadini.Polako,uhodaces se brzo ;)
E da,najvise trose bateriju ukljucen bluetooth i osvetljenje,tako da....

@proday: Programi koji 'glume' active desktop su:
1.mNote (koji prikazuje transparentni tekst preko desktopa,ali samo text.Nije lose kao potsetnik)

2.Cibenix Active Desk V2.50 (koji najvise lici,ali ne mogu da se menjaju ikonice i pravljen je za symb 6,pa ne znam da li lepo radi)

3.best desk (koji je najfunkcionalniji od programa ove vrste,ali po meni malo uvrnutog interfejsa i ne lici na active destkop)

4.one2go (ista prica kao za Cibenix Active Desk V2.50.Probao sam ga i radi,ali je mnogo spor)

Ali kako je vec receno,najbolja alternativa je smart settings (pa jos sa xp ikonicom,pa jos kad ubacis xp temu,ma milina :banana: )

Poslednja izmena:
Ko sto rekoh smatr setings je super i koristan ali mi treba nesto sto iscitava iz kalendara podsetnike i prikazuje ih na ekranu. Hvala u svakom slucaju na detaljnom objasnjenju. Poz

Negde sam citao da treba da imam antivirus?

Edit: Lomnica ovaj screensaver sto si mi preporucio je odlican! Hvala ti mnogo, sat se odlicno vidi sto je najvaznie

Poslednja izmena:
Netreba ti antivirus ako skidas software sa proverenih sajtova i ubacujes sam sa kompjutera kabelom. Samo ce ti usporiti telefon. Naravno bluetooth treba da je iskljucen i da odbijas nepoznate/nepozeljne poruke, da ti nebi neki zarazen tel slao sam od sebe viruse.

FeExplorer obavezni fajl manager (1.16b poslednja verzija)
Smart Movie gledanje divx-a
Pover Dictaphone - ako treba da snimas razgovor i okolinu
Opera - zna se sta je
AlarmPro - ako su ti bitne napredne mogucnosti sata
itd

Inace GPRS mi je jeo bateriju, jos uvek je puna iako ga intezivno koristim, a jutros sam ga punio.

Kako da mp3 stavim za melodiju kad zvoni? pokusavao sam tamo na options kod pesme al ***** li ga nema toga

Poslednja izmena:
au!
Čoveče kako je meni star softverrrrr!! juuuuuuuu brooka!!!
Prodo, moraćemo da se čujemo da mi daš taj softver i neko uputstvo oko toga :)

btw, šta dobijam novom verzijom softvera? ima li ikakve vidljive razlike?
btw2, moja verzija je: V3.45.113 / 04-01-05 / RM1
Kupio sam ga pre nedelju dana, imam i garanciju još tri meseca,polovan,malo sati razgovora,kupljen u prodavnici u NSu,odličan telefon!

Pozdrav

@zacool: mp3 kao zvono mozes postaviti preko profile-sa,kao i svaku drugu melodiju
@pavlex obavezno update-uj software,razlika je ogromna,telefon je brzi,stabilniji...

postoji li nacin da FeExplorer stavim na shortcut dugme? Pokusavao sam da promenim ali mi ne daje tu opciju.

Edit: Znam da sam dosadan, al sta cu, bolje d apitam, moze li ko da mi kaze gde mogu skinuti smart settings, naravno crakovanu verzuiju

Poslednja izmena:
Zar nije rizičan taj flash softvera???? Gledam malo tu temu o flashovanju i mal mal pa se neko žali, nešto neće itd...
Ima li pouzdan način da sve bude ok?

Poslednja izmena:
Zar nije rizičan taj flash softvera???? Gledam malo tu temu o flashovanju i mal mal pa se neko žali, nešto neće itd...
Ima li pouzdan način da sve bude ok?

Ja sam prvi put sada koristio nokiu a bogu hvala menjao sam telefona. Prvo nisam uspeo jer mi nije prihvatio novi product code, medjutim kada sam ga promenio sve je islo glat, cak nije bilo nikakvog lupkanja i cudesa.
Jako ti je vazno, koliko sam ja skontao, da iskljucis antivirus i firewall, posebno ZA, jer moze ometati skidanje i instalaciju softvera. AKo ne zelis da rizikujes odnesi to u servis, ja sam rizikovao i uspeo sam.

Ovako,ajmo redom...
@Proday:
Vec sam ti rekao da BestDesk imitira Active desktop,ali posto ti treba nesto iskljucivo za kalendar onda probaj mNote,mislim da je besplatan tako da... http://download2.getjar.com/downloads/web/pub/4201/mnote_v101.SIS
A za v6.03.40 sam vec napisao da sam cuo na nekim forumima da je genericka (znaci morala bi da bude dostupna preko NSU-a) ali neki kazu da je ipak za neku mrezu,zaboravih koju,pa se ne sekiraj,ovaj softver v6.03.08 je ODLICAN i nije ti potreban update,a posto ne nude nju preko NSU-a onda i nije genericka pa ces sacekati jos,mada zamisli kad je meni N72 pravi mali ZMAJ sa nekom v2... verzijom softvera,ne mora na svakih par meseci da izlazi nova verzija ako stara radi super kao ta vasa v6.03.08!!
A inace taj FExplorer 1.16 beta upravo istice a onaj ***** se nije setio da je obnovi,tako da od njega vise nema nista posto je v1.15 slabija od 1.16 u nekim bitnim stvarima (recimo ne radi slanje zasticenih/preinstaliranih fajlova) tako da je bolje da razmisli o ProfiExplorer-u uz koji mu taman dolazi i ProfiMail pa ima 2 in 1,samo sto nije besplatan za razliku od FExplorera ali kad je doticnog napustio tvorac... A za DivX je odlican i DivX player v0.83 2nd edition,em besplatan,em ima sve sto i SmartMovie!!
@zacool:
Zar je toliko tesko ukucati SmartSettings 1.14 cracked u Google i naci ga?A mislim da je mnogo lepsi Mac icon patch (onaj"dupli osmeh") nego Windows Start,bar meni!!
@pavlex:
Jeste maaaalo rizicno,niko ne zna da li ces se ti setiti da napunis bateriju,da li ti je kabal dobar (iole kvalitetniji,NEiskrivljenih pinova...),da li si iskljucio AV i FW da ne ometaju proces i ne jedu dragocene RAM i CPU resurse... tako da moze da uspe i 10 puta bez frke,a moze da ti propadne i prvo ili drugo flesovanje pa da onda mora u servis na popravku,ali ovako bar mozes da POKUSAS da sacuvas 15-20 eura na flesovanje u servisu pa se ipak isplati pokusati,ko ima m...!! ;)
A promene u verzijama od tvoje do sadasnje mozes da vidis ovde http://www.newlc.com/article.php3?id_article=931
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Au lomnica šta napriča!!! Sve imam utisak da ti pričaš 100 na sat u stvarnom životu :D
šala mala
Znači definitivno da menjam softver a? ma nema frke, časkom ću ja to :d Ako sam na motoroli mpx200 smeo, smem i ovde. btw nisam čuo za taj divx player, moraću da pogledam kakav je, ja se mučio sa nekom starom verzijom SmartMovie-a,mada ok radi, al ako može besplatno da se nadje, bolje.

hmm
neće da mi skine update! Nadje fon i sve i kad dodje do dela gde traži update preko neta, ili ispiše internal error, ili kaže da je service might be unavailable, ili moja konekcija ne valja!
I ko je sad lood?

edit: a isključio sam AV i FW

Poslednja izmena:
Aj samo jos neka preporuka u vezi programa koji su da kazem must have, neki file menager

Negde ranije si rekao da hoces da cim se probudis vidis obaveze za taj dan - preporucujem ti Handy Day koji je najbolji program te vrste i uopste programi epocwarea, kao Handy Clock, Handy Safe i Handy Car. Ima ih jos ali ja ih ne koristim. Pored toga, steta je da nemas quickoffice ili barem quickword kojim mozes da citas .doc fileove.

6630 nokia je od 110 do 130eu polovna..zavisi kako -gde...odlichan tel. na 220mhz cpu...software mu je optimizovan u odnosu na hardware pa je dosta brzi chak i od n70 koja postaje lenja kada joj se ubaciju stariji programi(problem potrebnog kompjaliranja)....
Programe koje bi trebalo da instalirash u tel je full screen caller,file explorwer,advancedcall manager,call recorder,flash sms,Task spy,extended recorder,callcheater.Ostale multimediijalne programe po izboru jer ih imash brdo...npr.dvd viking player i ostali....

Poslednja izmena:
6630 nokia je od 110 do 130eu polovna..zavisi kako -gde...odlichan tel. na 220mhz cpu...software mu je optimizovan u odnosu na hardware pa je dosta brzi chak i od n70 koja postaje lenja kada joj se ubaciju stariji programi(problem potrebnog kompjaliranja)....
Programe koje bi trebalo da instalirash u tel je full screen caller,file explorwer,advancedcall manager,call recorder,flash sms,Task spy,extended recorder,callcheater.Ostale multimediijalne programe po izboru jer ih imash brdo...npr.dvd viking player i ostali....

E jeb ga, onda sam ga pretplatio :( al nema veze i tako su pare bile od kladionice :guitar:
moze samo ukratko u vezi programa, flash sms, task spy, callcheater?

Negde ranije si rekao da hoces da cim se probudis vidis obaveze za taj dan - preporucujem ti Handy Day koji je najbolji program te vrste i uopste programi epocwarea, kao Handy Clock, Handy Safe i Handy Car. Ima ih jos ali ja ih ne koristim. Pored toga, steta je da nemas quickoffice ili barem quickword kojim mozes da citas .doc fileove.

To sam ja rekao i hvala na preporuci; probacu :wave:

Vrh Dno