Šta je novo?

U vezi Nokie 6630

zacool

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poena
319
Morao sam da otvorim novi topic, naime treba da menjam telefon, i da sada sam ih promenio dosta ali nikad nisam imao nokiu, i ajd da to probam. Posto trenutno bnemam nesto bas extra para, taman za ovu nokiu, al sam naisao na problem da je ovde u NS nema nigde. U Bg sam gledao i po mobilnom svetu ima svega na par mesta, ali su mi prodavci ovde u Ns rekli da je prakticno nemoguce naci novi ovaj telefon, i da ce mi mozda podvaliti jer kao sklapaju se telefoni i sl.

E sad, pitam vas, dal mi uopste vredi traziti ovaj model mislim na nov telefon, i ako ga nadjem koja je verovatnoca da nije neka podvala u pitanju/ Nekako mi se ne kupuje polovan telefon, *** mozda gresim :(

I da ima li nesto da se ukuca u telefon, da znam dal je nov ili ne?

Pa ako neadjes nekog proverenog (druga, rodjaka) mozes i polovan da kupis sto da ne. Inace sve preporuke imas za telefon; za te pare boljeg nema ma sta drugi pricali.

Sto se tice podvale samo lepo ukucaj *#92702689# i ukoliko pokaze 00:00 znas da je nov, tj. da sa njega nikada nije razgovarano.

:wave:

Ne mora da znaci,sada je jako lako resetovati lifetimer za BB5 Nokie,samo treba upisati odgovarajuci PM,koji cak i ja imam koliko je rasprostranjen na specijalizovanim forumima!!
Nemoj ni da je trazis novu,jer ako pogledas razliku izmedju nje nove i E50 koja je isto to samo malo bolje (bolji ekran i vise interne memorije ako se ne varam) koja iznosi svega nekoliko desetina eura,vise se isplati uzeti E50 (imas verzije i sa i bez kamere)!
Pozdrav ,)

Ako ti daju garanciju na nju sta te briga da li joj je ociscen lifetimer,ako nesto strada odneces da ti je poprave gratis i gotovo!!Samo PAZI,pojedini daju neke duze garancije u kojima se tako ograde... da maltene sta god da crkne nije pokriveno garancijom,samo ako zakacis neki virus ili cuvenu:"Startup failed,please contact your retailer"poruku pa ne znas da formatiras tada mozes da dobijes eventualno gratis flesovanje,zato bolje i kraca garancija ali koja vazi na SVE!!
Pozdrav ,)

Sve preporuke za E50 koji licno nemam ali dosta prijatelja ima.
Odlican telefon, mozda jedina Nokia koju bih ja (cvrsto vezan uz SE) koristio.

E sad ***** li ga, gledao sam jos malu tu e50 i sve sto je vise posmatram cini mi se kao bolja. Daleko je manja od 6630 i prikladnija za nosenje. Cena joj je oko 220-230e, i razlika izmedju nje i 6630 je 25 e. Mislim da bih mogao toliko da iscackam, e sad je pitanje dal je to bolji izbor u smislu samog kvaliteta ali i sigurnosti u pogledu kvarova i sl?

Poslednja izmena:
Ortak je uzeo E50 i jako je zadovoljan. Ima bruka dobar ekran (6630 je smešna u poređenju s ovim ekranom), noviji Symbian (brža), manja u gabaritima, fotke su dosta dobre (ipak je to mob pre svega), tastatura je udobna i ako imaš veće prste, dobro izgleda i film na njoj (mislim na ekran), dosta traje baterija (3-5 dana u zavisnosti koliko se iživljavaš).
I na MobilnomSvetu nisam pročitao da je neko imao kritike za taj telefon (uvek ima ljudi koji mrače, ali za ovaj model ništa).
Moj sledeći telefon, ako ne naprave nešto bolje po sličnoj ceni.

Poslednja izmena:
Daleko je manja od 6630 i prikladnija za nosenje

Stavi jedan pored drugog e50 i 6630 i mislim da ces drugacije tvrditi!!! Mene licno, prvo nasta asocira e50 je daljinski za televizor. Inace ukoliko zanemarimo vizualnu stranu (licno mi je tel prilicno ruzan) e50 je odlican telefon, sa super karakteristikama za te pare (svakako ga treba uzeti u razmatranje za kupovinu ako imas toliko novaca).

Stavi jedan pored drugog e50 i 6630 i mislim da ces drugacije tvrditi!!! Mene licno, prvo nasta asocira e50 je daljinski za televizor. Inace ukoliko zanemarimo vizualnu stranu (licno mi je tel prilicno ruzan) e50 je odlican telefon, sa super karakteristikama za te pare (svakako ga treba uzeti u razmatranje za kupovinu ako imas toliko novaca).

U pravu si, i iako na oko 6630 deluje bas glomazno, lepo staje u ruku. Naleteo sam na jednu polovnu, sasvim solidno izgleda i radi, pa cu to uzeti, finansijski mi daleko vise odgovara.

Voleo bih ako moze neko da me posavetuje sta od programa da skinem, i dal treba da flesujem tel?? Ono mala pomoc za pocetnika koji prvi put koristi nokiu :(

Uzimam fon sutra pa cemo da vidimo sta i kako...

Recimo da ti je file manager pod obavezno,proveri kojih ima za taj OS,a ostalo ti moras sam da procenis da li ti i sta ti treba,mozda ti treba neki call manager,mozda full screen caller,mozda Opera za surf www stranicama...
A flesovanje preko NSU-a sa prethodnom promenom product code-a preko NSS-a se podrazumeva (procitaj temu Official Nokia Software Updater) AKO je potrebno,a to ne znamo jer ne znamo koju verziju softvera telefon sada ima (mozda nema novije)!?
P.S.Mislim da u pomenutom tredu ima kodova za E50 ALI samo za verziju sa kamerom,ako se ne varam,pa pazi da ne pogresis ako kupis model bez kamere i ukucas kod za onu sa kamerom,mozes da skenjas softver!?
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Lomnica da te pitam znas li ima li neki program koji bi na 6630 mogao da omoguci da se vide oni dogadjaji koji su uneti u kalendar; kao poput onog na telefonima novijih symbian sistema sto stoje odmah na glavnom ekranu (jos bolje ako bi moglo da se vide i one precice gore kao kod 6680)?!?

I da pitam samo, posto sam preko feniksa i onih svih programa svojevremeno ubacivao zadnji firmware za nokiu 6630 v 6.03.08 (ovaj je valjda jos uvek poslednji) tada sam namestio da mi je neki RM-1. Sta mu to dodje i da li cu kada izadje novi firmware (ako izadje) moci da flesujem bez problema i menjanja nekih kodova?!?

RM-1 je oznaka modela tvog telefona,a ono v6.03.08 (u tvom slucaju) je oznaka verzije softvera,a onaj sedmocifreni broj tipa 0518140 je product code tvog telefona za odredjenu regiju sa tacno odredjenim jezicima koji joj pripadaju,znaci to su tri razlicite stvari,stim sto je ono RM-1 NEPROMENLjIVA stavka (znaci nisi nista zeznuo)!!
A ako si za update preko Phoenix-a koristio EURO.exe paket pa samo odabrao nasu zemlju,onda ces ubuduce (navodno sada je najnovija v6.03.40) dobijati nas paket jezika,a ako nisi vec si koristio samo fles fajl+jezicki fajl,onda neces moci preko NSU-a da dobies noviju verziju pa ces morati da menjas product code pomocu NSS-a (ako hoces Srpski naravno)!!
Sto se tice Active desktopa,njega valjda imitira BestDesk ako se dobro secam,mislim da se tako zove,ali zbog malog broja ikonica tj. programa koje se tako mogu smestiti,preporucujem ti SmartSettings 1.14 koji ima jos korisnih funkcija sem da bude precica za dosta programa i to na jedan taster pa samo posle ukucas broj pod kojim se program vodi u padajucem meniju!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Ipak sam kao sto rekoh uzeo polovnu noku 6630. Aj asd ako vam nije muka da mi pomoghnete, prvo sta da ukucam da vidim kakav mi je softver i dal trebad a skidam noviju verziju.
Ili bi mi bilo mozda bolje da to uradim bez obzira cisto ono da imam telefon bar sto se softvera tice nov?

Koja sifra za verziju softvera?

Ukucaj prvo *#0000# pa kad vidis koja je verzija softvera znaces sta dalje da radis sa tim otpadom i brojevima jer...
Ako je verzija 6.03.08 onda izgleda nije potreban update (nisam jos siguran da na NSU postoji novija verzija 6.03.40 koja se pominje po nekim forumima,mozda je fake a mozda i brendirana verzija) pa ces odraditi format ukucavanjem sifre *#7370# i onda ce se sve vratiti u normalu kao da je nov tek izvadjen iz kutije!!
Ako pak tvoj telefon nema tu verziju softvera ili je ima ali brendiranu od strane neke mreze (Vodafon recimo,sto je propast za telefon jer im je softver sr...e) onda ne moras da radis format nego promeni product code pomocu NSS-a u odgovarajuci za Srbiju i uradi update preko NSU-a (sve je to objasnjeno u tredu Official Nokia Software Updater) pa ces samim tim update-om izbrisati SVE iz interne memorije i telefon ce naravno biti kao nov tek izvadjen iz kutije!!
A koliko si je platio i sta si dobio za tu lovu od opreme?Koliko ima sati razgovora (proverava se sifrom *#92702689#) i da li ima jos uvek nesto od garancije ili je istekla?
Pozdrav ,)

Ukucaj prvo *#0000# pa kad vidis koja je verzija softvera znaces sta dalje da radis sa tim otpadom i brojevima jer...
Ako je verzija 6.03.08 onda izgleda nije potreban update (nisam jos siguran da na NSU postoji novija verzija 6.03.40 koja se pominje po nekim forumima,mozda je fake a mozda i brendirana verzija) pa ces odraditi format ukucavanjem sifre *#7370# i onda ce se sve vratiti u normalu kao da je nov tek izvadjen iz kutije!!
Ako pak tvoj telefon nema tu verziju softvera ili je ima ali brendiranu od strane neke mreze (Vodafon recimo,sto je propast za telefon jer im je softver sr...e) onda ne moras da radis format nego promeni product code pomocu NSS-a u odgovarajuci za Srbiju i uradi update preko NSU-a (sve je to objasnjeno u tredu Official Nokia Software Updater) pa ces samim tim update-om izbrisati SVE iz interne memorije i telefon ce naravno biti kao nov tek izvadjen iz kutije!!
A koliko si je platio i sta si dobio za tu lovu od opreme?Koliko ima sati razgovora (proverava se sifrom *#92702689#) i da li ima jos uvek nesto od garancije ili je istekla?
Pozdrav ,)

Izgleda da cu morati da radim update,

V 4.03.18
04-03-05
RM-1

Platio sam je 140 e, punjac i kabl za kom, i imam garanciju mesec dana, life timer 000082:10. Dal sam dobro prosao ili ne, zaista ne znam.

Moracu da radim update??? ili prvo da formatiram?

Edit: Instalirao sam NSS, i onda mi je otvorio jedan prozor gde pise NSS USB Driver installation step by step, ali ja kad pokrenem NSS, nema tih koraka kao sto je u tom textu pise

Edit2: Skinuo sam one programe ali necu jos nista da radim, skontao sam kako se menja onaj code, ali bih imao pitanje, dal posle toga software moram skidati preko gprs-a ili mogu to da uradim preko kompa pa onda prebacim u fon?
Izvini zbog ovoliko pitanja

Poslednja izmena:
Uspeo sam :)

V 5.03.08
17-08-05

Inace je skidana sa neke nemacke mreze jer je inicialni meni na nemackom, pami je malo trebalo da se snadjem oko toga da prebacim na engleski, al sam i to na kraju uspeo...

Lomnica hvala na pomoci, i ako mozes samo da prokomentarises to koliko je imala razgovora>?

Poslednja izmena:
Sta si uspeo,treba da imas v6.03.08 sto znaci da nisi koristio odgovarajuci kod,procitaj lepo onaj tred koji sam ti naveo i snaci ces se,pogotovo ako nemas Srpski jezik u toj verziji!!
Screensaver je deo teme,znaci sve u vezi njega moras da podesis u temi koja je trenutno aktivna (stiklirana) a kao odlican screensaver preporucujem LargeTime Screensaver v1.01!!
Pozdrav ,)

Sta si uspeo,treba da imas v6.03.08 sto znaci da nisi koristio odgovarajuci kod,procitaj lepo onaj tred koji sam ti naveo i snaci ces se,pogotovo ako nemas Srpski jezik u toj verziji!!
Screensaver je deo teme,znaci sve u vezi njega moras da podesis u temi koja je trenutno aktivna (stiklirana) a kao odlican screensaver preporucujem LargeTime Screensaver v1.01!!
Pozdrav ,)

Ebem li ga, uradio sam sve sto je trebalo, ne znam samo sto je skinuo tu pogresnu verziju softvvera?

***, skinuo sam jednu temu sa interneta ali kada hocu da promenim screen saver, jednostavno mi to ne nudi, daje mi dve mogucnosti da stavim text i date and time. Znaci samo mi te dve opcije daje i sada mi kao screen stoji sat.

Telefon je bas bas dobar, ali moram da se priviknem kako na nokiu tako i na simbian jer se prvi put susrecem i sa jednim i sa drugim.

Rekoh li ti sa instaliras neki screensaver,instaliraj LargeTime v1.01 i videces da moze da se podesi a on je stvarno ekstra alatka da ne propusatas pozive i poruke,videces!!
Pozdrav ,)

Lomnica jos jednom da ti zahvalim na savet za programe large time screensaver i smartsetings. Ovaj drugi mi je pogotovo znacajan. Jos samo jednom da te pitam da li znas neki program koji bi mi omogucio prikazivanje ovoga sto sam obelezio na slici (uzeo sam sliku sa n70 koja to ima po def, ali na 6630 to nepostoji) jel jako bi mi znacilo da ujutru kada me probudi sat na mob, kada ga uzmem u ruke odma na displeju vidim sta imam od obaveza toga dana (inace ovo je jedina stvar zbog koje bih menjao 6630 na neku nokiju sa s3 softverom). Jedino mi nije jasno je to sto kod nokie 6680 to postoji i radi bez problema, a cini mi se da koriste istu verziju symbiana (mozda i gresim).

Takodje posto si u tim vodama zamolio bih te da javis kada bude poslednji firmware dostupan za 6630 za update preko nokia updatera (trenutno 6.03.40 meni nepronalazi).

Hvala jos jednom i pozdrav veliki.

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    183.4 KB · Pregleda: 70
Vrh Dno