Šta je novo?

U might not have permission

shku

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2003
Poena
620
Imam dva racunara koji su mi spojeni lanom.Na oba imam xpsp1.Sve je lepo radilo dok jednog dana kad sam hteo sa prvog racunara da pristipim na drugi izbacio mi je U might not have permission to use network resusrs.contact administartor to find out if u have acces permissions....
E sad sa drugog pristupam sasvim normalno na prvi,ali znaci sa prvog ne mogu uopste da pristupim drugom.Nisu postavljani nikakvi useri i passwordi,samo je jednog dana prestalo da ardi
Jel zna neko sta je i kako da vratim na staro?

Da nisi slucajno mrezio xp i w98? Meni se to jednom desilo i ubijao sam se sa instalacijama i reinstalacijama dok nisam i na drugu masinu postavio xp. Sad sve lepo radi... I dalje ne znam u cemu je bio fazon.

da ti odam tajnu:fazon je u korisnickim imenima&passwordima ;)

Filo je napisao(la):
da ti odam tajnu:fazon je u korisnickim imenima&passwordima ;)
Ajde malo ti to pojasni.

Evo i ja i brat smo danas pokusali da se umrezimo, ali se javljala ova greska kada sam ja pokusavao da pristupim njegovom racunaru, a on je lepo video sve kod mene.
Doduse, iako sam stavio da taj folder ima Everyone:All permissions, i 'allow network users to modify data', on nije mogao nista da snimi kod mene. Krene, zaglavi, prijavi Delayed write failed i crc....

:trust: Hej, pa to je i meni problem!!! Ja i burazer smo pre jedno po meseca instalirali "service pack 2" iposle toga ja mogu da pridjem njegovom al on ne moze mome hardu (pojavi se bas to). :type:

Sve amo pokusali ali uzalud. Drug je doneo komp i utvrdili smo de je do mene, odnosno mog racunara. Maticna mi je "nforce 2" i probavo sam da stavim nove drajvere za LAN ali uzalud. Reinstaliro sam WIN(bez "service pack 2") i opet nista. :wall: :wall: :wall:

Da niste možda instalirali neki firewall? Meni je firewall pravio probleme, i na kraju kad sam se smorio od podešavanja sam dodelio da drugi komp ima sva ovlašćenja.

Znaci niko ne zna?
Nije firewall,nije 98....

:trust: :trust: Ma nije do nicega bre, ne znam vise sta bi moglo biti.
Da niste možda instalirali neki firewall? Meni je firewall pravio probleme, i na kraju kad sam se smorio od podešavanja sam dodelio da drugi komp ima sva ovlašćenja.
Iskljucim firewall i isto. :wall: :wall: :wall:

oba kompa treba da imaju ISTE korisnike sa ISTIM passwordima i velika je verovatnoca da ce da proradi :banana:
bila je prica o tome jedno 823 puta

:trust: :trust: :trust: Nisam vise pametan. Dobijam tikove zbog ovog.
bila je prica o tome jedno 823 puta
Bila jeste ali nigde nema pravog odgovora. :wall: :wall: :wall:

ALOOO
JEL ME NE SLUSAS
oba kompa treba da imaju ISTE korisnike sa ISTIM passwordima i radi sve kako treba
to je pravi odgovor

Poslednja izmena:
Filo je napisao(la):
ALOOO
JEL ME NE SLUSAS
oba kompa treba da imaju ISTE korisnike sa ISTIM passwordima i radi sve kako treba
to je pravi odgovor
Ma kakvi,nece...izgleda da to nije resenje

Filo je napisao(la):
ALOOO
JEL ME NE SLUSAS
to je pravi odgovor
Iskreno, nema potrebe da budu isti useri sa istim passwordima na obe masine.
Znaci, podese se mrezne na obe da imaju IPeve iz iste mreze, npr 10.10.10.1 i 10.10.10.2 sa netmaskama na oba 255.255.255.0.
Posle toga mozes da pristupas preko IP-a i prvi put ce da ti trazi logovanje na user/pass a ti mozes da mu namestis da upamti kombinaciju ( mislim da moze ) i to je to...

onda kod mene na poslu slucajno radi tako
a imamo malu mrezicu a 200tinjak masina
ne moraju da budu isti ali ti to malo otezava posao jer za svaki komp moras da pamtis drugi username i password
zar ne?

Filo je napisao(la):
onda kod mene na poslu slucajno radi tako
a imamo malu mrezicu a 200tinjak masina
ne moraju da budu isti ali ti to malo otezava posao jer za svaki komp moras da pamtis drugi username i password
zar ne?
Ajde da se malo bolje izrazim, nije neophodno da budu isti user-i i password-i na masinama. A da ce to da resi problem, opet ne mora da znaci jer moze da bude i do mnogo drugih stvari. Ako je spravljao mrezu preko wizarda onda bi trebalo da proba da sve on nule podesi. Cenim da ce da proradi.

Pa daj covece, sve sam probo, bas sve i opet drka do kraja. A ti "sirius"-e reci ka ko si uradio jel ti tesko da kucas. U cemu je problem.

Evo ja sam se umrezio i radi sve kako treba(jedini problem kod mene je to shto ne usoevam da postavim internet na oba kompa).
Na jednom kompu stavish IP 1.1.1.1 i maku 255.255.255.0, a na drugom kompu stavish IP 1.1.1.2 i masku 255.255.255.0 i trebalo bi da proradi. Ako ne proradi probaj da na oba kompa stavish masku 255.0.0.0 i to je to :D
Javi se ako ne proradi. A moze biti i do nekompatibilnosti izmedju mreznih kartica, ako su od razlichitog proizvodjaca!

Shta je bilo momce? Jeste li reshili problem?
Ja sam svoj problem sa ICS reshio time shto sam formatirao oba kompa, i sada sam veri hjepi :D , isto preporuchijem i vama. A ako i posle formatiranja ne uspete, pogledajte koji ste kabl za povazivanje kupili. Ima Crossover koji se koristi za povezivanje 2 rachunara bez HUB-a ili swicha, i postoji Straight-trough koji se koristi za umrezavanje vishe rachunara. Pa pogledajte i to.
Evo i linka za FAQ
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=49372
Ko je razumeo, shvatice. :D

@ Immortal_SurvivoR
Ajd prvo da prokomentarisem prvi post.
Nikad nisam video da neko stavlja 1.1.1.1 kao adresu. Ne znam uopste da li tako nesto moze da prodje. Preporucio bih 10.10.0.1 i 10.10.0.2 kao privatne adrese ili nesto tog formata. Maska 255.255.255.0 je ok i sa tom maskom se oba kompa nalaze u istoj mrezi i trebalo bi da se vide tako da maska 255.0.0.0 nista ne moze da poboljsa stvar i nema potrebe da se tako postavlja. A sto se tice nekompatibilnosti kartica raznih proizvodjaca tice, to je cista besmislica.

Drugi post, hm, nema potrebe za formatiranjem da bi mreza proradila. Jedino ako je sistem totalno zeznut pa da to predstavlja problem, ali oko mreze moze da se cacka koliko ti volja i nije potrebna reinstalacija da bi nesto proradilo ako ne valja, nema potrebe da se radi. A sto se kablova tice, ukoliko poseduju switch onda je nebitno koji je kabl u pitanju. Cross im treba ako ne koriste nesto izmedju dva racunara.

evo ja imam slican problem.

Umrezio sam laptop i desktpo preko crossover kabla lap 100.100.100.1 desk 100.100.100.2 subnet 255.255.255.0

serovao sam diskove i sve sto treba i podesio securiti na zone alarmu (koji mi je samo na desktopu) i desktopu mogu ok da pristupim i da radim sta hocu a lapu mogu jedino komandom run pa \\Laptop\c

a iz my network places ne mogu

druga stvar kad na desku podesim internet sharing ne mogu da mu pristupim drajvovima

mogu da zivim i ovako ali me smara. VOleo bih ako neko zna sta je

p.s. kad pokusam da pristupim lapu izbaci poruku sa pocetka ovog topica.

izgleda da niko ne zna konkretno
Ljudi samo nagadjaju....

shku je napisao(la):
izgleda da niko ne zna konkretno
Ljudi samo nagadjaju....
Konkretno bi bilo da sednem za tvoj komp i napravim ga da radi.
Ajmo ovako.
Probaj ovako.
Daj racunarima opisna imena i stavi ih u isti Workgroup.
Daj im adrese kao sto sam rekao u nekom od prethodnih postova.
Sheruj neki folder na oba racunara.
Probaj da pristupis jednom sa \\Ime_racunara
Kad ti trazi user i pass probaj sa administratorskim. Kazi mu da upamti.
To bi trebalo da prodje.

kustera je napisao(la):
Konkretno bi bilo da sednem za tvoj komp i napravim ga da radi.
Ajmo ovako.
Probaj ovako.
Daj racunarima opisna imena i stavi ih u isti Workgroup.
Daj im adrese kao sto sam rekao u nekom od prethodnih postova.
Sheruj neki folder na oba racunara.
Probaj da pristupis jednom sa \\Ime_racunara
Kad ti trazi user i pass probaj sa administratorskim. Kazi mu da upamti.
To bi trebalo da prodje.

meni recimo ne trazi uopste nikakav pass niti username jedino mi pise access denied ali ako idem na add a network place i recimo kucam \\Laptop\Laptop c mogu ok da mu pristupim ili iz run

i ne mogu da podelim net konekciju

@sanel_nbg22: nisam mogao ni ja da podelim net konekciju. I tako sam se mucio par dana dok nisam uradio format na oba kompa i nakon toga sam podesio za 5 min(ako ti ovo neshto znachi).
Ako imash 2 particije, sve sa sistemske prabaci na ovu drugu, uradi format i posle sve vrati. A ako bash ocesh screenshotove kako je kod mene sve podesheno, samo i kazi i poslacu ti sve na mail
@kustera: ako te bash interesuje kod mene je podesheno na 1.1.1.1 i 1.1.1.2, i tako mi radi i sada sa ICS i isto mi je radilo i kad je wireless kartica bila na onom drugom rachunaru :D. Znachi sa IP-ovima 1.1.1.1 i 1.1.1.2 moguce je da bude mreza, a i ICS sa takvim IP-ovima.
@all: ako josh neko ima problema sa lan-om nek stavi na oba kompa workgrupa da se zove "WORKGROUP", mozda pomogne, a mozda i ne, u svakom slichaju vredi probati
Pozdrav!

znate kako osnovno znanje o mrezama imam tako da sam isprobao sve sto ste i vi na veli ovde....treba mi konkretno da je neko imao ovakav problem i da je uspeo da ga sredi....

Vrh Dno