Šta je novo?

U Kojoj Rezoluciji Igrate?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto ljudi sto cudi.

Sto je za nekog vrlo igrivo za nekog nije.Pa ja sam na primer igrao vietcong sa 13fps i za mene je bilo relativno igrivo, a znam da neki ne bi ni palili igru kada bi znali da ce igra ovako da im radi.
Igrao sam i HL i Q2 na P1 133 sa s3 triom i opet sam ih prelazio ikao je fps u 320x240 bio oko 10-15fps...

Zakljucak je vrlo prost: Ako je nekom igra igriva to ne mora da znaci da doticna ide u preko 30fps u svakom trenutku isl.
Drugo je kada neko kaze da framerate ne pada ispod 25-30fps, a drugo kada neko kaze da je za njega igra igriva.

gx-x je napisao(la):
...na ti4200 u 1024x768 sve na medium (FarCry) igra je radila dobro samo u zatvorenim delovima gde nema dima/vatre itd. , a ni protivnika. cim se pojavi nesto od navedenog <20 fps max.

posto se ovde vodi rasprava kako radi FC na mx400 :D nije me mrzelo da instaliram FC na mojoj masini i proverim. na ti4200 (300/600) igra radi u 1024x768 na medium. vecinom je ok ali nije bas nesto igriva tako da za uzivanje u igri ipak treba malo da se spusti rezolucija.

Ma moze on da igra i sa slideshow-om, ali vizuelno nema to pojma, pa samim tim ni atmosfera pri igranju.
Kakva je svrha igre bez dzungle, kada na grafickim kartama koje ne podrzavaju ni DX8 u potpunosti, je nema. Sve sama golotinja.
I gde je tu onda ugodjaj. I opet ce neki reci da nije da nema detalja, a da nisu ni pogledali kako izgleda na nekoj jakoj grafickoj!

Servus!

Poslednja izmena:
Takodje znam da kisu uopste ne interesuje nase misljenje i da on zna da je to tako i tako...posto je to napisao u ovom threadu jedno 5 puta i nema potrebe vise to da napominje.

Izgleda da me interesuje.

Ma moze on da igra i sa slideshow-om, ali vizuelno nema to pojma, pa samim tim ni atmosfera pri igranju.
Kakva je svrha igre bez dzungle, kada na grafickim kartama koje ne podrzavaju ni DX8 u potpunosti, je nema. Sve sama golotinja.
I gde je tu onda ugodjaj. I opet ce neki reci da nije da nema detalja, a da nisu ni pogledali kako izgleda na nekoj jakoj grafickoj!

Cekaj ja nisam rekao nista o vizuelizaciji. To sto sam spomenuo "plavi beton" je bilo vise onako. Rekao sam samo da je meni igriva.

@gx-x

sto " " ? Pa nije uopste nemoguce, cak i sta vise. FC klizi ko podmazan na toj rezoluciji sa 8xAF , HL2 1600x1200 4xAA i 8xAF isto jako lepo radi, klizi 90% vremena...

Aj molim te nemoj da pricas gluposti, trebalo bi da si prevazisao to jos odavno, osim naravno ako nisi u tom uzrastu, sto ja sumnjam po nacinu pisanja i jednostavno opsteg utiska.

Servus!

Ma kakva golotinja, pustinja, ne vidi se cak ni voda.

Poslednja izmena:
Offtopic, AyS^ odlican avatar :D

@kisa:

to sto si kvotovo nije bilo namenjeno tebi, a i napisano je ozbiljno, a ne cinicno ;)

pa nije bilo na tvoj racun :) is3povo si se :) Taj post nema ama bas nikakve veze sa tobom

I... nista od slika kiso :d

Verovatno nema vremena jer igra F.E.A.R. sve na max :D

oce li vise taj screenshot ili ne, aj nemoj da zamajavas masu ako ne nameravas da potkrepis svoju pricu dokazom

FX5700
768MB ram-a
2000+

1024x768 sa smanjenim detaljima, ili ne, zavisno od igre :)

Pre sam igrao u 800x600 sa high detaljima ali sada mi smeta niza rezolucija od 1024.

Far Cry dobijam u ponedeljak, konacno. Tada ce biti okacene slike. I meni je vise dojadilo da ih ne okacim, i ne ispadnem korektan.
Bio sam nestrpljiv, morao sam da post-ujem.

Uzgred, promenio sam grafiku, sada imam GF MX440, valjda nece to biti neki problem. Radi na 249 za procesor, i 166 za memoriju (isto kao i na GF 2, isti tip od 6ns), tako da nije mnogo brza, tj. realne razlike nema.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Skoro sam uzeo sedamnesticu, ali mi ne smeta ni 640x480... ne znam zašto, ali tako je...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Skoro sam uzeo sedamnesticu, ali mi ne smeta ni 640x480... ne znam zašto, ali tako je...
Meni smetaju manje rezolucije, igra se pretvara u puzzle :d. Zato samo 1024x768 (update, zbog grafike :D).

Poslednja izmena:
Zavisi od igre.Neke u 1024x768 sa ukljucenim AF, a neke u 1280x1024 .

Igram fps igre, Far Cry,CS-Source,Doom3,HL2,Quaka4...u 1024x768 sa max detaljima osim F.E.A.R koji mi radi u mixu (medium,high).

Kisa je napisao(la):
Far Cry dobijam u ponedeljak, konacno. Tada ce biti okacene slike. I meni je vise dojadilo da ih ne okacim, i ne ispadnem korektan.
Bio sam nestrpljiv, morao sam da post-ujem.
[/I]

SLIKE ????!!!!
KAD ????!!!!!
Spremite se za spektakl!
Jos nepunih 6 sati!

ja sam vec i zaboravio zbog cega je trebalo da postuje slike :d (salim se kisa, nisam zaboravio ;) )

gx-x je napisao(la):
ovakvi tredovi na ovom forumu treba da budu kao neki guideline za ljude koji ga citaju, a nekao hvalisanje, preuvelicavanje, lupetanje, subjektivni utisci itd. Znaci CINJENICE su bitne, a cinjenica je ta da ti nikada neces okaciti screenshotove da potkrepis ono sto si pisao. Ne znam da li si ikada razmisljao da takvim svojim pisanjem nekome mozes da naneses stetu ?! Neko ce pazariti komp ko tvoj jer si ga mozda ubedio da to sve ipak radi kako treba na takvoj masini, i onda kad vidi da to nije tako ostecen je dezinformacijom koja je potekla od tebe !

1. Sumnjam da oni koji dolaze na ovaj forum ne znaju kakva igra je Far Cry i sta ona trazi od hardvera.
2. U krajnjem slucaju, kako neko moze da se povodi svedocenjem/misljenjem jedne osobe o igranju neke igre i da samo na osnovu toga bazira kupovinu hardvera??? To je njegova greska i njegov problem.
Toliko je jasno kako Far Cry ide na GF2/4 MX-u da je sve ovo dobra fora.

Kisa salji slike:)

Ja sve igre igram u 800x600 zato sto nema neke razlike naspram 1024x768 na 17'' monitoru a i bolje se vidi ahhahha lol, bez AA i Anistropica, ovo zadnje nerazumem zasto su stavili nema tu nikakvog umeksavanja ivica... ovo je samo za zaludjenike koji vide zaobljene linije i hvaljene Nvidie i Atija sta njihove karte mogu u nekom testu i programu koji nemaju upotrebnu vrednost nama obicnim korisnicima

U vecini slucajeva na 1024
Ako nece (secka), 800
AEO je jedini koji igram u 1280, makar sve drugo pogasio jer vazi pravilo: sto veca rezolucija, veci deo mape se vidi. Tako je bar bilo sa ranijim verzijama. AEO3 jos nisam probao pa nisam siguran da li i za njega vazi isto.

Poslednja izmena:
Rezolucija 1024x768, setovanja Very High. Za detalje, pogledati prilozenu sliku.
Konfiguracija je: AMD AthlonXP 1500+, Inno3D Tornado MX440SE , 512 MB Ram-a. :smoke:

Igra se moze igrati relativno bez/sa zagusenja/ima, koja obicno traju najvise nekoliko sekundi. Framerate zna da padne i ispod 20, dok je najvisi bio ~35. Zlatna sredina je ~25 pri Very High opcijama. ;)

Sto se tice "prave" vizuelizacije, ima je. Gusta suma ili bolje reci "pustinja", trava, puno poligona, grafika ume da bude izuzetna. Ceo dozivljaj jedino mozda kvari voda. Da, voda, koja uslovno receno sa daljine lici na "beton" (morao sam da priznam :d), ali daleko da je losa.

Zakljucak je da se na MX karticama, na istim setovanjima, i naravno slicnoj konfiguraciji, priguseno moze igrati, ali daleko da je neigriva ili bolje reci, kako vi bese ono kazete? A, da, "slide-show". :d

Gde mogu da zakacim slike? Attachments mi ne radi. Imam oko 30-ak slika.

Copyright by Kisa ,)

Poslednja izmena:
Rezolucija 1024x768, setovanja Medium. Za detalje, pogledati prilozenu sliku.
Konfiguracija je: AMD AthlonXP 1500+, Inno3D Tornado MX440SE , 512 MB Ram-a. :smoke:

Igra se moze igrati skoro bez ikakvih "smetnji". Framerate retko padne ispod 20, dok je najvisi bio ~45. Zlatna sredina je ~30 pri Medium opcijama. ;)

Sto se tice "prave" vizuelizacije, nije bas spektakularna. Gusta suma ili bolje reci "pustinja", nema trave, (malo) manje poligona, grafika je sve u svemu dobra. Za vodu sve isto kao i u prethodnom post-u.

Zakljucak je da se na MX karticama, na istim setovanjima, i naravno slicnoj konfiguraciji, opusteno moze igrati, ali (mnogo, mnogo) daleko da je neigriva ili bolje reci, kako vi bese ono kazete? A, da, "slide-show". :d

Za slike isto kao i u prethodnom post-u.

Copyright by Kisa ,)

@Kisa

Okaci slike na imageshack

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno