Šta je novo?

U Kojoj Rezoluciji Igrate?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
OFFTOPIC:
Zao mi je sto je forum postao teren za izivljavanje izkompleksiranih ljudi i verbalna prozivanja a sve manje izvor pouzdanih i tacnih podataka koji nekome mogu da pomognu.
Mislim da cu ovde sve redje postovati, kao sto vidim da vecina ranije registrovanih korisnika radi. Prepucavanje sa usijanim glavama kao i kilometarski postovi u kojima se par usera nadoveze na temu i pocne svoju diskusiju na 5 strana kako je klokovala kartu i na kojoj je tezgi kupila ventilator i u koliko sati i tome slicno, a da pri tome niko od moderatora ne vodi racuna sta se pise i kako , ovde su postala svakodnevica, nazalost.

Jos jedan apel moderatorima da dovedu stvari na forumu u red uopste, jer ovo vise uopste ne lici na Benchmark kojeg se ja secam od pre 4-5 godina, a dosta tema iz tog perioda imam sacuvano na racunaru i verujte tada je tu bilo korisnih stvari i lepih, civilizovanih diskusija, vise nazalost ne.
Toliko od mene, bar na duze vreme.
Slazem se u potpunosti sa tobom. :) Ovde ljudi trebaju da napisu na koliko igraju i nemaju sta da se pravdaju ili lazu,ali uvek se nadje neko(kao sto si ti i rekao "usijana glava :-devil-: ") i pocnu neku svoju glupavu raspravu! :mad:

Poslednja izmena:
Neka si ti igrao Far Cry u 1024x768, al znaj da je realan nivo detalja koji si video bio "none", a ne "medium/high" :)
Tako je meni jedan ortak non-stop tlapio kako njemu na kartici istoj ko tvojoj cepa Far Cry samo tako, a onda mu ja donesem svog starog Radeonka i onda on krene: "čekaj stani, ranije ovde nisu bili ti snopovi svetlosti, a voda više ne izgleda ko plav beton"... :)

Poslednja izmena:
kisa je napisao(la):
far cry 1024x768 low/medium details(50:50) ne secka uopste sem u pojedinim okolnostima kad je na ekranu vise od 4-5 protivnika

izvini nisam napisao athlonxp 1500mhz@1600mhz,512rama,geforce 2 mx400@235 220mhz

Shta reci nego LOL :D Znash, i moj drugar je preshao HL2 sa MX400, ali u DX7 modu, i deshavalo mu se da povremeno zapne o kutiju koja mu se tek pojavila, i to u 800x600, ponekad cak i 640x480, naravno isto sve na medium/low , i naravno je pricao isto shto i ti sada. A kada sam ja doshao da vidim to chudo, u pojedinim slucajevima je licilo na slide-show :D A HL2 je kudikamo manje zahtevna igra od FC. A shto Voodoo kaze, kada to igrash sa DX7 kartom, to je sasvim drugacija igra :) Tj FC zapravo izgleda kao jedan Vietkong :))

Poslednja izmena:
@kisa:

znas, da ja nisam video kako to radi na masini kao tvojoj, i to ne jednoj nego njih vise (gde se me ljudi pitali za neku preporuku za cega da zamene mx440, mx400 ili nesto tako ne bi li im te igre radile kako treba) verovao bih ti da to dobro radi. Nikada ja nisam rekao da ti lazes ili tako nesto, samo sam rekao da to sto ti i slicni tebi nazivaju "radi" drugi nazivaju "ovo se ne moze igrati ovako" . Imam dosta jacu masinu od tebe, sa fx5900 kartom i FC mi ne radi glatko u 1024x768 sa med detaljima (nekad radi glatko, a nekad radi u 20fps, 70:30). I sad ocekujes da ja tebi verujem da tebi radi glatko na mx400 ?

Poslednja izmena:
U mene je Vietcong bio zahtevniji od FC, osim po pitanju RAM-a. :)

@ illidian
Tacno je da se za FC preporucuje 768 RAM-a, ali samo ako su u pitanju HIGH setovanja, kada je u pitanju LOW, dovoljno je i 256.

Iskreno, verujem u to sto Kisa prica, ali takodje i dobro znam kako FC izgleda na MX kartama.

znas, da ja nisam video kako to radi na masini kao tvojoj, i to ne jednoj nego njih vise (gde se me ljudi pitali za neku preporuku za cega da zamene mx440, mx400 ili nesto tako ne bi li im te igre radile kako treba) verovao bih ti da to dobro radi. Nikada ja nisam rekao da ti lazes ili tako nesto, samo sam rekao da to sto ti i slicni tebi nazivaju "radi" drugi nazivaju "ovo se ne moze igrati ovako" . Imam dosta jacu masinu od tebe, sa fx5900 kartom i FC mi ne radi glatko u 1024x768 sa med detaljima (nekad radi glatko, a nekad radi u 20fps, 70:30). I sad ocekujes da ja tebi verujem da tebi radi glatko na mx400 ?
dobro,znam da nisi hteo nista lose i nema potrebe da se svadjamo oko gluposti.Jel to u redu?

pa dobro da ne tupimo vise :) ,kao sto sam i rekao za koji dan cu okaciti slike pa procenite da li ima "none" detalja!

Poslednja izmena:
Važi.
Samo nemoj da 'vataš shotove zidova :) nego izađi na obalu i slikaj vodu.

Apsurdno je pominjati GeForce 2 danas, na toj karti je moguće igrati samo igre od pre 4-5 godina, pod igranjem se podrazumeva 40-50 fps u proseku.Far Cry sam igrao kada se pojavio na GeForce Ti 4200 i to je jedva radilo ma medium detaljima 1024x768
Ljudi pobacajte vaše GeForce 6 i Radeon x800 karte kupujmo Rivu TNT j... Stalkera, Oblivion, Quake 4... :D

Poslednja izmena:
Kod mene sve zavisi od igre do igre...

CS sam navikao da igram u 800x600x32, Q3 u 1024x768x32 sve na high, CS:S 800x600x32 sve na high. Najvisa rezolucija igranja mi je 1024x768x32, a zavisi od igre sa ili bez AA i AF.

@S22:

Ma ne moguce da ti je tako dobro radilo ! Tako ni kisi na mx400 ne radi :p

PS. Mala sala ;)

gx-x je napisao(la):
@S22:

Ma ne moguce da ti je tako dobro radilo ! Tako ni kisi na mx400 ne radi :p

PS. Mala sala ;)
mx 400 je mnogo jaka, kod druga sam video Far Cry na toj karti i oduševio se, voda je sivo plava i liči na beton bukvalno
:D

Apsurdno je pominjati GeForce 2 danas, na toj karti je moguce igrati samo igre od pre 4-5 godina, pod igranjem se podrazumeva 40-50 fps u proseku.Far Cry sam igrao kada se pojavio na GeForce Ti 4200 i to je jedva radilo ma medium detaljima 1024x768
Ljudi pobacajte vase GeForce 6 i Radeon x800 karte kupujmo Rivu TNT j... Stalkera, Oblivion, Quake 4...
Care nemoj da lupas i da se mesas vidi se da si glup.Ovo je bilo izmedju mene i gx-x-a a ti si ocigledno ogranicen pa pricas gluposti.
to gx-x:
ps. sala ti je extra,svi se valjamo po podu.

Pozdrav svima
Svi mi imamo razlichite kriterijume o igrama..., nekome ne smeta to shto igra ima 15 fpsa i dok ga gledam kako igra - gleda "slajd show" meni se iskreno povraca, a on taj slajd show i ne primecuje, za njega igra ide normalno.
Svako ko ima karticu bez PS i VS npr. gf2mx400/gf4mx440 i njima slichne
ne mogu videti igru (Novije naslove) -VIZUELNO- onako kako treba. Igra mozhe da se vrti pristojno ali ce izgledati kao da je radjena za Playstation 1 (otprilike), mozhda za nijansu bolje.
Ja imam A 64 3200+,1gb ram 400Mhz, Gainward 6800gt/ultra GS.
Frame rate u Far Cray - ju na max setovanjima i 1024 x 768 zna da padne
do te mere da se pitam koja grafichka to vrti kako treba.
Za techno igranje bilo koje igre (po meni) treba min 50 - 60 fpsa, sa detaljima
na Med - High (zavisi od igre), efekti aa,af pozheljni...,
tada igre izgledaju THE WAY IT'S MEANT TO BE SEEN N' PLAYED u pravom smislu rechi.
Pozdrav josh jednom

Poslednja izmena:
1280x1024 (ili 1280x960) u max. setovanjima koja ne padaju ispod 30fps (još uvek većinu igara mogu da igram na High).
AA i AF obično ne uključujem. Mada ako ne izgleda previše ružno može i u 1024x768 (ali stvarno retko :p ). U svakom slučaju važnije mi je da je visoka rezolucija i visok frame rate nego detalji u igri.

A ova rasprava oko DX7 i DX8.1 kartica... Neke igre stvarno rade relatvno brzo na starijim karticama zato što se DX9 efekti ne koriste. E sad... kako izgledaju je druga priča. ,) :)

Kad bude izasao STALKER ja dajem oglas "menjam 6800GT za mx400"

bolje plavi beton i 60 FPS nego eye candy i 30FPS :p

Falcon je napisao(la):
bolje plavi beton i 60 FPS nego eye candy i 30FPS :p

Dobro sada, nećemo da preterujemo. :)
Mislio sam da ako treba da biram između 1280x1024 Medium, i 1024x768 High za 60FPS, izabraću ono prvo. Ali normalan frame rate je obavezan.

kisa je napisao(la):
Care nemoj da lupas i da se mesas vidi se da si glup.Ovo je bilo izmedju mene i gx-x-a a ti si ocigledno ogranicen pa pricas gluposti.
to gx-x:
ps. sala ti je extra,svi se valjamo po podu.
Uvređen si i zbog toga je usledio ovakav odgovor? Suviše nisko.
:S:

zeleni_zub je napisao(la):
Dobro sada, nećemo da preterujemo. :)
Mislio sam da ako treba da biram između 1280x1024 Medium, i 1024x768 High za 60FPS, izabraću ono prvo. Ali normalan frame rate je obavezan.

Od ova dva izbora, uvek biram onu sa vise FPS i vecim LOD. More is better :D

Falcon je napisao(la):
Od ova dva izbora, uvek biram onu sa vise FPS i vecim LOD. More is better :D

cheers

Da, ali niže rezolucije izgledaju ružno na LCD monitorima. Naravno da bih i ja veći FPS i veći LOD. ,) Ali ako moram da biram između FPS i LOD, biram FPS.

Slazem se da nize rezolucije izgledaju ruzno na TFT, ali kad ukljucis AA, onda se i ne vidi toliko. Imam 17-icu TFT, normalno da uvek guram 12x10.

I ja sam pre za FPS, minimum konstantnih 50-60 za normalnu igru bez zivciranja...

uf, ali i sa AA meni je 10x7 i dalje mutan nekako :( al ***. neke stvari su suvise zahtevne za moj sistem pa je ili 10x7 ili nista od igranja...Ali necete mi verovati sta mene sve ne mrzi da uradim u igrici :) Recimo kad igram FC i vidim da ta i ta mapa ide glatko skroz, ja dignem rezoluciju i igram dok ne naidjem na "zahtevniju" mapu, onda ponovo spustim :)

Sve igram u 1024x768 na maximum detaljima.

Iskombinujem 800x600 sa visim detaljima i 1024x768 sa nizim, pa sta mi se vise svidja, tako nastavim.

@kisa
Mozes da se ljutis koliko hoces, ali nesto s tobom nije u redu.
Ja sam sa bartonom 3200+, i 512 rama, prodao svoj Ti4200, uzeo fx5900XT i jos 256 rama, da bih MOGAO da IGRAM FarCry ;)

Koji ste bre vi smaraci,vi bi tupili da li ja mogu ili ne mogu da igram far cry jos 300 dana,pa posle sve iznova.Sutra uzimam igru pa cemo videti "plavi beton".Dobro bi bilo da se vratimo na prvobitnu temu zbog koje je i otvoren tred.

kisa je napisao(la):
Koji ste bre vi smaraci,vi bi tupili da li ja mogu ili ne mogu da igram far cry jos 300 dana,pa posle sve iznova.Sutra uzimam igru pa cemo videti "plavi beton".Dobro bi bilo da se vratimo na prvobitnu temu zbog koje je i otvoren tred.

Ja ne znam da li se ti pravis glup ili... :wall:
Nemoj da se ljutis, samo me iskreno zanima da li si ti video kako ta igrica izgleda na "malo" ozbiljnijoj masini?
TI sigurno MOZES da IGRAS FarCry (u prevodu, FarCry radi na tvom racunaru), ali mi, ostali smrtnici, NE MOZEMO da IGRAMO jer je to skrnavljenje same igrice, a da ne pricam o osecaju.
To je kao sto je do pre par godina po video klubovima bilo onih snimaka iz bioskopa gde tek posle pola sata skapiras koji je koji glumac i do kraja filma ih pamtis samo po velicini glave :d

Vecinu igara igram 1280x1024 ili 1024x768

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno