Šta je novo?

U kojim radnjama ima kupovina aparata na rate samo uz licnu kartu?

old man

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
619
Naime, posto sada neke radnje daju kredite samo uz licnu kartu i sve se to resava za pola sata , bez firme, bez banke, interesuje me da kupim foto aparat CANON 5is...Ako zna neko gde i kako, neka mi napise naziv radnje...Pozdrav

NIGDE :S: , imas opciju da uzmes merkator pika karticu ali dok je dobijes potrebno je vreme od 2, 3 meseca, i onda mozes da kupujes na rate bez kamate i to bez ikakve procedure.

naravno nisam uzimao u obzir kreditn kartice..

Ma ima kako nema...Ima dosta radnji koje daju tako...Ne trebas da odes u banku, a ni do firme, iskopiras licnu kartu i u roku od pola sata, znas imas li kredit ili ne...Ako ti odobre, odmah uzimas robu i nosis.Uglavnom, kredit se daje do 50000 dinara i to na 2-e godine...Ja sam sada nasao samo za racunare, ali mi je rekao i onaj iz axellphoto-a da ce i oni uskoro to da daju...

Najbolja varijanta ti je da uzmeš neku Revolving kreditnu karticu, npr. Raiffeisen banke, otplaćuješ 5% duga na mesečnom nivou, a kamata je 2%. Ja je imam već dve godine, i već sam kupio frižider i TV, ne znam šta je sledeće :)

Ma ima kako nema...Ima dosta radnji koje daju tako...Ne trebas da odes u banku, a ni do firme, iskopiras licnu kartu i u roku od pola sata, znas imas li kredit ili ne...Ako ti odobre, odmah uzimas robu i nosis.Uglavnom, kredit se daje do 50000 dinara i to na 2-e godine...Ja sam sada nasao samo za racunare, ali mi je rekao i onaj iz axellphoto-a da ce i oni uskoro to da daju...

Gresis sinko, silno gresis. Takvu vrstu kredita daje samo jedna banka i to samo nekolicini firmi (cini mi se da je PC Centar jedna od tih), a to sto ti ne ides u banku ne znaci da ti kredit daje firma u kojoj kupujes vec ti ipak banka daje kredit. Tesko da ce male firmice tipa "axellphoto" u skorije vreme imati takve pogodnosti mada ko zna, srbija je ovo ...

Cini mi se da efg banka ima nesto slicno po brzini odobravanja kredita u samoj radnji ali nisam bas siguran za proceduru i koliko vremena prodje pre nego sto mozes da nosis robu.

Da, tako nesto su nudili recimo Tehnomarket & Findomestic banka ali samo na sajtu. :d Dodjes sa licnom kartom, rutinski te provere u kompjuteru, nosis sporet od 20k a za veceru vec jedes pasulj skuvan na tom istom sporetu. :D

U praksi, potrebna je potvrda od firme da si u stalnom radnom odnosu minimum 3 meseca, zatim provera u kreditnom birou, ako nisi zaduzen onda mozes da se zaduzis max. 30% od prosecne plate u poslednja 3 meseca. I naravno da popunis formular koji je spoj aplikacije za Americku vizu i psiho-testa za JNA. :d Ako ispunis sve te uslove onda das ucesce od 4000 dinara za onaj gore pomenuti sporet (20%) i otplacujes 20k na recimo 12 meseci. :)

O ponudi moze da se diskutuje ali daleko od toga da moze svako punoletan sa ulice da spakuje i da nosi. :)

U Novom Sadu mozhe u Novelu, findomestic banka

Hm, znas iz prve ruke neku nezaposlenu osobu bez tekuceg racuna koja je dobila Findomestic kredit samo na osnovu uvida u licnu kartu? :trust:

isnogood lupeta po obicaju... to je covek koji ce vam reci da nesto sto je xxx para ima za xxx/2... dok ga ne pitate GDE?

elem, na sajtu comtrade-a jasno pisu uslovi za dobijanje tih kredita...
znaci sve po protokolu ide...
isto je i za pika karticu (i to potraje i treba tona papira)
nezaposlenima nema nista...
inace kredit sa 2% mesecno je pljacka... toliko su i ti revolving i ti na "licu mesta"
u svojim bankama imate potrosacke kredite sa 10-16% eks a i uslovi su isti i isto je cimanja da se doiju...
ne nasedajte na navlakuse...

Ovakve kredite daje samo findomestic i sada neka druga banka (da me 'beš ako znam kako se zove, kimtec sada radi sa njima).Kamate su OGROMNE.Bez učešća kamata je oko 48% a sa učešćem oko 28%.

Daje takve kredite i EFG Banka,proverite u PC Centru.Lična karta,popuni se aplikacija i provera u kreditnom i to je sve.Nema administrativne zabrane,menice i slično.Naravno,moraš biti zaposlen.Kamate su ogromne,nesto slično kao u Findomestic.Maxmimalni iznos 50.000,00 dinara.Za oko pola sata nosiš robu...Astan je već sve gore lepo rekao,ja sam samo dopunio.
To su tzv Fast Loan krediti,ista aplikacija se,preko EFG,popunjava i kod mene u radnji s tim što je potrebno još brdo papira da bi se odobrio kredit ali su i kamate značajno manje..Pitao sam i nema šanse da dobijem iste uslove kao i PC Centar,što je i razumljivo.

isnogood lupeta po obicaju... to je covek koji ce vam reci da nesto sto je xxx para ima za xxx/2... dok ga ne pitate GDE?

Lepo sam napisao NOVEL lenshtino najvecja, a za uslove (napisao sam ime banke) pa svi ovde valda znaju da "izgooglaju" sajt findomestic banke?
Mada ko sam ja da se raspravljam sa tobom ti si chak i space na logitech tastaturi uspeo da pokvarish za 1 dan!! Ti si wunderkind bre :smoke:

Poslednja izmena:
Hahaha... a ja pitao iz najbolje namere, a ono izbi svadja...Inace, daje i Handy mobile u Beogradu, a daje i mislim BM Foto...Normalno, moras da prodjes kroz proveru u kreditnom birou, a sve zavrsavas na licu mesta i to od pola sata do sat vremena najvise i nosis robu kuci, ako ti odobre...

koji marketing...
znaci ne zavrsava se na licu mesta, jer ti treba pecat od firme. ako je nova godina, nedelja uvece ili slicno, onda to nikako nije pola sata. naravno ako si vec doneo pecatiran zahtev, onda ide brze... inace tona banki to daje, reifiesen, intesa itd... svuda isti uslovi (pljacka) i ista dokumentacija.

@isno, space sam pokvario telepatski, jer kad sam dosao po tastaturu vec nije vajlao... moj komentar se odnosio na to sto je neko rekao da nezaposlena osoba moze na lk da dobije kredit, sto nema veze sa realnoscu, a ti kazes na to moze u novelu... ako nisi tako mislio, onda nisam ni ja |>

bm foto ne daje robu na rate.
njihova rata je koliko izdrzi prst u casi vrele vode.:d

Poslednja izmena:
Procedura je takva da kupac dođe, odabere šta bi kupio na kredit, odgovori na nekoliko pitanja koje mu postavi prodavac koji te odgovore unosi u aplikaciju, a posle nekoliko minuta se dobije povratna informacija od banke da li kredit može da se odobri ili ne. Jako je važno da kupac da 100% precizne odgovore na pitanja, jer ako se pojave neka neslaganja, kredit se odbija bez obrazloženja. Ako odgovor od banke bude pozitivan, štampaju se obrasci koje kupac mora da odnese u svoju firmu na overu a potom ih vraća u radnju i ako se sve slaže sa prvobitno datim podacima, prodavac izdaje robu kupcu. E sad, to sa overom obrazaca u firmi može da traje pola sata a može i tri dana, tako da svakako ne možeš samo jednom da odeš u prodavnicu i odmah sve da završiš.
Ako je kupac penzioner, dovoljno je samo da donese poslednjih par čekova od penzije.
Prema tome, nezaposlena osoba NE MOŽE da dobije kredit (osim ako nije penzioner). Naravno, tu mislim na pravi kredit koji daje banka, a ne na "dođem ti" varijante.
Iskustvo kaže da kredite trenutno najbrže i najlakše odobrava Findomestic banka, nešto su povoljniji sa kamatama od ostalih banaka, ali svejedno imajte na umu da je i to banka i da uzimaju dosta para kroz kamatu, ali to je tako, od toga žive, krupnjaju se i baškare...

Poslednja izmena:
jel moze neko da mi kaze sad ovo -

otac mi je trenutno na limitu kredita, i ne moze vishe da uzima, jer odplacujemo 4 stvari na njegovo ime, a majkin posao se vodi kao honorarni, i moj takodje. sad, ja ne mogu da uzmem nishta iz tog razloga, a sa druge strane, imamo babinu penziju a baba mi zivi u drugoj kuci.

jel mogu ja bez babe, na penziju njenu da uzmem taj kredit na lichnu ? trebao bi mi za monitor, koji je 19k dinara ? ili moram da vodim babu u firmu gde bih uzeo (shto ne dolazi u obzir)

i recite mi, ako mobilni operateri mogu iskljucivo na ime i tekuci rachun (koji moze i prazan da bude shto se njih tice) da potpisuju ugovore o mesechnom placanju, zashto to ne bi mogle i firme koje prodaju hardware ?

Daje takve kredite i EFG Banka,proverite u PC Centru.Lična karta,popuni se aplikacija i provera u kreditnom i to je sve.Nema administrativne zabrane,menice i slično.Naravno,moraš biti zaposlen.

pronashao sam nachin da uzmem shta mi treba. i scouser, ova izjava nije tachna.

postoji varijanta da se neshto kupi samo sa lichnom kartom, ukoliko prodajna kuca ima ugovor sa EFG bankom. nije potrebno biti zaposlen. samo je potrebno da na kreditnom birou nisi opterecen, kako rekoh u postu iznad, dovoljan je tekuci/cekovni rachun da bi uzeo sebi ugovor sa mobilnim operaterima.

vrednost robe koju mozesh uzeti je do 24000 hiljada dinara. i nakon toga dobijesh kreditnu karticu sa zaduzenjem. i onda si obavezan da svakog meseca na taj rachun uplacujesh najmanje 1000 dinara, a gornja granica je po zelji. stim shto, uplatnice stizu na kucnu adresu. kamata nije velika, i ovo su odlichni uslovi.

note - sry za double post, napisao sam da bih podigao temu, i da bi ljudi videli.

24000 din na casnu rec? pa... nije lose...

I ne platish i sebe trajno zeznesh zbog 300 eura:) LOL
Pitajte ljude shto su ishli na work and travel u USA, ima nekih shto su se tamo tako nakrali para...i super...sada cje trajno biti na crnoj listi za visu...mada mozhda dobiju vizu i sachekaju ih na aerodromu....

Manite se tih kredita,Evo mog iskustva sa EFG bankom:
Uzeo sam kredit na 2 godine,samo sa licnom kartom,tehnicka roba je bila u pitanju,cifra je ukupno bila oko 17.000 din.
Placao sam redovno 6 meseci po 1200din(1000 je bio minimum) i jos 4 meseci po 2000
onda sam po.....o pa rekoh da zavrsim to( a i uleteo neki cach :) )
odem ja do banke,ljudi lepo izracunali,doplatio sam jos 12.500 dinara....:mad:
Nice a?
:wall:
poz.

Manite se tih kredita,Evo mog iskustva sa EFG bankom:
Uzeo sam kredit na 2 godine,samo sa licnom kartom,tehnicka roba je bila u pitanju,cifra je ukupno bila oko 17.000 din.
Placao sam redovno 6 meseci po 1200din(1000 je bio minimum) i jos 4 meseci po 2000
onda sam po.....o pa rekoh da zavrsim to( a i uleteo neki cach :) )
odem ja do banke,ljudi lepo izracunali,doplatio sam jos 12.500 dinara....:mad:
Nice a?
:wall:
poz.

**** te, koje ******. Ja vučem neku revolving karticu već 2 godine, nikako da se iščupam. Taman se približim nuli, onda nešto zatreba, pa opet jovo nanovo... **** ga, žena, mala deca, troškovi koliko hoćeš...

Nego, ima li neka radnja da daje na odloženo na čekove? Imam 10 čekova, i hoću da kupim makinu, možda čak i sa monitorom, ali gde god pitam, kao imate odloženo na karticu. Gusko, nije na karticu odloženo, nego je u pitanju koliko ja imam dozvoljeni minus... I tako ispizdim....

pronashao sam nachin da uzmem shta mi treba. i scouser, ova izjava nije tachna.

postoji varijanta da se neshto kupi samo sa lichnom kartom, ukoliko prodajna kuca ima ugovor sa EFG bankom. nije potrebno biti zaposlen. samo je potrebno da na kreditnom birou nisi opterecen, kako rekoh u postu iznad, dovoljan je tekuci/cekovni rachun da bi uzeo sebi ugovor sa mobilnim operaterima.

vrednost robe koju mozesh uzeti je do 24000 hiljada dinara. i nakon toga dobijesh kreditnu karticu sa zaduzenjem. i onda si obavezan da svakog meseca na taj rachun uplacujesh najmanje 1000 dinara, a gornja granica je po zelji. stim shto, uplatnice stizu na kucnu adresu. kamata nije velika, i ovo su odlichni uslovi.

note - sry za double post, napisao sam da bih podigao temu, i da bi ljudi videli.
A ti sledeci put proveri kada sam ja napisao ono sto sam napisao,proslo je dva meseca,a to sto si ti sad nasao varijantu da ne moras biti zaposlen,ne mora da znaci da je i onda postojala.I posle dva meseca tu boldujes necije reci i i nickove,kao nije u pravu,dobro mi nisi rekao da lazem...

A ti sledeci put proveri kada sam ja napisao ono sto sam napisao,proslo je dva meseca,a to sto si ti sad nasao varijantu da ne moras biti zaposlen,ne mora da znaci da je i onda postojala.I posle dva meseca tu boldujes necije reci i i nickove,kao nije u pravu,dobro mi nisi rekao da lazem...

au brate, zashto svi ovde imate stav kao da ste od svile, i svaki komentar, koji cak ni uvredu ne sadrzi, shvatate uvredljivo ??

ovo sam napisao iz razloga shto EFG banka ima vec godinu i kusur dana opciju za ovakvu vrstu kupovine. sigurno je i provereno, kamata je 2,2% mesechno na ostatak duga.

Nazad
Vrh Dno