Šta je novo?

Two Worlds II

pa ne bih bas rekao da da je automatsko levelovanje protivnika sa nivom junaka koga vodim, ja vec 2-3 puta naidjoh na divljake koji me ubise iz jednog udarca...

Btw, gde mogu da vidim malo jasnije informacije u vezi sa armor/damage-om ? Na ikonici oruzja ili stita imam 5-6 slicica, al sve se svodi na nagadjanje sta je sta..

@ G@W

Sledeci put kad se odusevis igrom, strpi se par dana dok se glava ne oladi da opises :d Ja se nameracio na nju posle tvoji opisa al cu se zadrzati na drakensangu dok ne srede lekove :)

@G@W

Tebe baš uhvatio prvi utisak :)

Igra je dobra ali ništa posebno. Iako je animacija likova dobro odradjena melee borbe su očajne. Deluju tromo i sve se svodi na kliktanje. Ja sam izabrao ranger klasu da bih izbegao ovo. Hteo sam maga ali mi magije deluju slabo. Bacim fireball i samo vidim malo vatre i dima. Kad su već pravili akcioni RPG trebali su se koncentišru na borbu a ne na okolnu vegetaciju.

Ne svijda mi se ni automatsko levelovanje protivnika sa mojim nivoom. Najgluplji mogući koncept ikada.
Ne svidja mi se što nema speech skill-a i do sada nisam naišao na quest koji bi rešio kroz priču sa likom a to je po meni jedan od osnovnih elemenata dobrog RPG-a.

Sve u svemu solidan akcioni RPG konzolno orijentisan ali zadovoljavajuće kvalitetan. Igraću ga dok se ne pojavi nešto bolje najverovatnije Witcher 2 koji će bez sumnje postaviti nove standarde u žanru.

Istinu zborite, jeste me uhvatio prvi utisak. Animacije kretanja i borbe me jesu oduševile jer me smara da gledam likove koji se kreću protivno pravilima fizike ili su jednostavno zakucani za zemlju kao u Bioware igrama.

Utisak splasne pošto skontate da je klasa koju svi preferiraju (pa i ja) smor za igranje. Igranje sa mačevima je ultra dosadno zbog toga što se svodi samo na pravovremeno kliktanje (mada možete silovati dugme nema bitne razlike).

Mage je na početku jadan ali je u okviru jednog spella moguće kombinovati više magija pa bih rekao da na kraju Mage postoje pravi Wizard. Dobra (a za ljubitelje ESa loša) stvar je što da bi postali moćan čarobnjak ne možete uporedo budžiti ostale klase jednako efikasno.

Ranger je odličan i kako vreme prolazi postaje sve bolji. Pravo je uživanje igrati rangera iako je simlifikovano pucanje lukom i strelom (homing missiles iliti autotarget kada se dovoljno približite meti).

Neprijatelji automatski lvluju sa tobom koliko i u Gothic/Risen igrama. Već na tutorijal ostrvu možeš naići na Gnome koje nema šanse da ubiješ.

Speech skilla nema što jeste šteta ali ga nema ni u Oblivionu koji je uzor Two Worldsu. Mada i gde ima tog speech skilla, u poslednje vreme je to urađeno jako loše i gotovo da nema veći uticaj na igru.

Ono što je bitno napomenuti jeste da je mene igra nastavila da oduševljava posle početnog wow utiska i kasnijeg hlađenja glave. Priča je u principu bezveze ali većina priča koje sam video van knjiga su bezveze (filmovi, igre, zapadni stripovi). Witcher ima dobru priču ali to je igra rađena po jako dobroj knjizi.

Slažem se da će Witcher 2 biti bolji od ove igre ali ne verujem da će ići na isti fazon.

Oduvek sam voleo igre koji mi dozvoljavaju da se igram unutar igre pa makar to bilo obično grindovanje kao u Diablu ili branje cveća i spravljanje napitaka kao u ES igrama. Ova igra jeste takva. Na primer, loviti životinje u ovoj igri je zabavnije nego u svim specijalizovanih simulacijama lova do sada koje sam igrao.

Kvestova ima solidno, gradovi su interesantni, likovi su urađeni solidno, daju kvestove ti ih izvršavaš, skupljaš opremu, budžiš se, dobijaš nove mogućnosti itd. Kada bi ova igra imala multi poput MMORPG igara bila bi bolja od svih na tržištu.

Interesantna je fora da se možeš zameriti čuvarima tako što više puta u trku ih očešeš ramenom :)

Takođe je jahanje konja interesantno izvedeno.

Btw. ja sam igrao demo i aktivirao igru po završetku demoa. Isključio sam internet pri phone aktivaciji i nije mi tražila igra ponovnu aktivaciju a chapter 3 sam trenutno. Videćemo za kasnije.

Kome smeta bobbing mora će da istrpi jer se ne može isključiti. Ono što se može isključiti jeste motion blur pri kretanju kamere ali se tada gubi ceo lightning sistem igre koji se bazira na HDRu i Bloomu. Možda kada dođe patch sa DX11 ovo bude dručaije izvedeno.

Ko može bez osvetljenja a smeta mu motion blur i bloom komanda za gašenje je:

- stisni ENTER u igri
- ukucaj twoworldscheats
- engine.HDR 0

Stojim iza onoga što sam rekao da je kao sam je ja pravio samo tu fale hardcore momenti. Ja bih izbacio regeneraciju u uveo ranjavanje i zavoje. Naravno mag bi mogao da leči ali samo ako bi izabrao cleric specijalizaciju. Likove bi produbio i ubacio emocije (koje ova igra za razliku od DAO nema) i speech skil (uz dodatne atribute) i intrigu i zabadanje noža u leđa i tako interesatne stvari. Moja igra ne bi imala tutorijale za izvođenje osnovnih radnji, ne bi imala mapu koja se sama crta, journal koji se sam piše. Poeni se ne bi dodeljivali već bi ih dobijao u zavisnosti od tvoje igre i ne bi to bilo predstavljeno poenima već bi ti svet igre slao feedback o tome koliko si jak. Ali to bi bila jedna sasvim drugačija igra. Ono što ova igra ima a što bi ta moja morala imati jesu animacije. Bilo bi sjajno kada bi ovi momci licencirali endžin PBu da ne moraju da se mlate oko toga i da konačno mogu da se posvete elementima koji čine Gothic igre onim što jesu. Jednog dana bi možda došli do stvari koje ja želim da vidim u jednoj ovakvoj igri.

Za kraj samo jednu stvar da kažem. Ne morate moje oduševljenje uzimati za ozbiljno da je garant dobre igre. Ali takođe nemojte od mene očekivati da ja vas shvatim ozbiljno a oduševljavate se Call of Duty On Rails pucačinom sa 'pričom' ;)

Btw, gde mogu da vidim malo jasnije informacije u vezi sa armor/damage-om ? Na ikonici oruzja ili stita imam 5-6 slicica, al sve se svodi na nagadjanje sta je sta..

1288551525_fullres.jpg

Hvala za ovo objasnjenje, taman htedoh da okacim sliku da pitam sta je su one dve slicice za damage, sad vidim da su to blade i blunt, isto i za armor :)

Koristim dva choppera (craftovana vise puta, trenutno imaju po 12 blade demidza, a tek sam usao u onaj prvi gradic,savannah) , medjutim kad izadjoh iz grada i naleteh na neka 4 covekolika vuka, dva strelca i dva batinasa, poprilicno su me izbatinjali, a ja im nisam nanosio neki veliki demidz...

sta vi koristite od oruzja , tj koja kombinacija ?

btw, svidja mi se onaj item - ocular, il kako se vec zove, omogucava pregledanje mape iz prvog lica u krugu od 100 m + moze imati neki special ability, tipa missile damage ili trap.. :)

Poslednja izmena:
Mislim da se zovu Vorkovi i nisu baš naivni za tvoj lvl. Čuvaju solidnu opremu za taj lvl i zato su jaki. Ja sam tu imao mislim mač i štit/luk/Claymore od oružja. Mač je bio budžen i imao je oko 40 dmga ali sam Vorkove ubio lukom i strelom navlačeći jednog po jednog. Imaš tu u blizini jednu pećinu, ne ulazi mnogo jaki kosturi su unutra za tvoj lvl. Jedan udarac i gotov si.

Kada dobiješ traperski skil igranje rendžera postaje pesma.

SSAA se moze forsirati putem Nvidia inspectora.

U profil dodati "twoworlds2.exe" i postaviti AA compatibility na 0x000012C4.

HDR/Bloom se moze iskljuciti "Engine.HDR 0" naredbom.

Može ali onda nema lightninga već samo senke i SSAO (ne znam kako se tačno zove u igri ali je to to).

G@W
Recenzija ti je odlična,sve što sam hteo da znam,saznao sam!Svaka čast!Nego jel' zna neko slučajno koliko je potrebno da se predje igra?Znam da je niko nije prešao,možda je neko slučajno naišao na tu informaciju!

G@W
Recenzija ti je odlična,sve što sam hteo da znam,saznao sam!Svaka čast!Nego jel' zna neko slučajno koliko je potrebno da se predje igra?Znam da je niko nije prešao,možda je neko slučajno naišao na tu informaciju!

Što se tiče same dužine igre tu stvari nisu baš čiste.

Evo šta kažu developeri.
In regard to the length of the game and missing content, here is a link to interview with Miroslaw Dymek, chief of Reality Pump, it is in polish ( remember that Reality Pump is a dev studio from Poland ) but I will translate one answer given by Him :

Question : How many hours can we count on, while playing the game?
Answer : Finally I can answer that question, which has been asked in so many interviews. Our fastest testers needed about 24-27 hours just to beat the main quest and that does NOT include sub-quests and world exploration. After 2 months of testing, there was no one who completed all quests and visited every location. At the moment our best tester has 112 hours of gameplay and about 70% of world map explored. And that is only for singleplayer, let's not forget that the game also offers complex multiplayer mode.

Mada ljudi se na forumu žale da su igru prešli za 30 sati sa svim rešenim sidequest-ovima. Očigledno je gornja izjava bio samo marketinški trik.
Mada 30 sati je sasvim solidna dužina.

Ja mislim da sam je presao :d na kraju sam ubio jednog drakona( ona kao kraljica sto izgleda se pretvara u drakona).

Pise da imam 13h gejmpleja :) i sada nemam glavnih kuestova a samo onih vtorostepenih.

@Alex
Hvala na odgovoru!Ja sam nasao isto neki interviju samo sto za main quest treba oko 25 sati,a sa side quest-ovima oko 40 sati!E sad ko tu laze?Barem je bolja nego Arcania!

@G@W

Tebe baš uhvatio prvi utisak :)

Igra je dobra ali ništa posebno. Iako je animacija likova dobro odradjena melee borbe su očajne. Deluju tromo i sve se svodi na kliktanje. Ja sam izabrao ranger klasu da bih izbegao ovo. Hteo sam maga ali mi magije deluju slabo. Bacim fireball i samo vidim malo vatre i dima. Kad su već pravili akcioni RPG trebali su se koncentišru na borbu a ne na okolnu vegetaciju.

Ne svijda mi se ni automatsko levelovanje protivnika sa mojim nivoom. Najgluplji mogući koncept ikada.
Ne svidja mi se što nema speech skill-a i do sada nisam naišao na quest koji bi rešio kroz priču sa likom a to je po meni jedan od osnovnih elemenata dobrog RPG-a.

Sve u svemu solidan akcioni RPG konzolno orijentisan ali zadovoljavajuće kvalitetan. Igraću ga dok se ne pojavi nešto bolje najverovatnije Witcher 2 koji će bez sumnje postaviti nove standarde u žanru.

Ne leveluju automatski cak naprotiv, najbolje ce da primetis ako se zaletis na neke koji te oderu od batina pa se vratis par nivoa kasnije sa jacom opremom i vecim osobinama i ogulis ih u prolazu.

Ima dobrih kvestova i provala ali nem speech skila sto se meni licno svidja, ako postoji mogucnost da uradis nesto na dva/tri/cetri nacina ponudjeno ti je u razgovoru pa odaberi sam na osnovu 'tvog' rasudjivanja.
Inace sam jos u prvom chapteru a zavrsio sam nekoliko kvestova 'kroz pricu', jedino ne baziranu na bacanju kockice za skill nego na biranju linije razgovora i akcija.

Prva RPG igra u kojoj sam video par kvestova koji zahtevaju zapazanje detalja od igraca, npr primetiti da prosti gradjevinci nose oruzje i ukapirati da su banditi.

Izašao update-ovani lek ponovonapunjenog!Nemam pojma sta menja!

Mali info, ponovo napunjeni je izbacio fix :)

ispravlja bag sa serijskim brojem i ponovnom aktivacijom nakon nekog chaptera..

gde to nadjeno biti moze? meni se zabaguje kad ide ona cut scena kod prorocice .. na pocetku..

Jel imao neko taj problem ?

Ima u svim prodavnicama gde se kupuje igra...

mapa je zaista ogromna.
Istrazujem savanu, jos uvek se nisam ni takao main questa u prvom gradu, a imam poveliki broj sati igranja, prostranstvo savane je odlicno dizajnirano, zanimljivo mi je istrazivanje , jedina mana je sto previse ima nesrazmernih protivnika, tj u koju god pecinu zavirim, naidjem na nekog ko me bukvalno pogleda i mrtav sam..

Ja sam u nekoj tamnici na više nivoa sa portalima. Neprijatelji u tamnicama kidaju.

Ova igra iako drugačije dizajnirana u odnosu na Gothic ipak ima avanturistički šmek Gothic igara. Zapravo jako sliči Gothic trojci jer glavna priča nije naročito zanimljiva, questova ima interesantnih i inovativnih ali većina su standardni pa je najveći kvalitet adventuring koji je ovde još bolje izveden nego u G3. Mada si u Gothicu mogao preplivati more, ovde ne može udaviš se na pola puta.

Problemi sa zaglavljivanjem životinja u stene i kamenje malo iritiraju ali ništa strašno.

Ovo je tip igre koji se može igrati satima a da se ne uradi nijedan quest niti takne glavna priča. Kao FRPovanje sa drugarima od kojih jedan igra GMa (pošto nema iskustva cela sesija se svodi na bauljanje po tamnicama i ubijanje karakondžula :D).

Jel probao neko multi?

meni se zabaguje kad ide ona cut scena kod prorocice .. na pocetku..
Jel imao neko taj problem ?
Ista stvar kod mene, umjesto animacije samo crn ekran, na Esc pita da li želim da preskočim animaciju i nakon toga me vrati u igru ali nisam vidio animaciju.

Ljudi jel zna neko koji je zvanicni Release Date za xbox verziju ove igre?Koliko sam video po netu najcesce se pominje 4 januar :trust:

Izašlo PAL (nezvanično) izdanje kada i Ponovonapunjeni.

PS3 izdanje je pod znakom pitanja jer je Sony nezadovoljan odnosom izdavača i razmišlja se da li da im zabrani da izdaju PS3 verziju.

Ono što je lošije kod konzolnih verzija jeste grafika. Xbox 360 nije toliko loše odrađena ali PS3 skrinovi su lošiji od low setovanja (minimum i isključen HDR). Takođe je i kontrolni sistem drugačiji pošto su zasebno razvijali PC i konzolne verzije.

Poslednja izmena:
Drugaciji kontrolni sistem? Nisam video konzolnu verziju, ali PC verzija radi out of the box sa XBOX 360 zicanim kotrolerom, sve skupa sa vibracijom. Takodje su sva dugmad ispisana kako treba, X,Y,A,B...

Nisam probao ali znam da su pominjali da se verzije razlikuju pa sam pomislio da su menjali kontrole zbog velikog broja dugmića u PC verziji. Sada sam video na youtube da su ipak osnovne kontrole iste. Izvinjavam se zbog širenja dezinformacija.

Kada se ubaci x360 gamepad, menja se ui, i tako to, prilagođeno kontroleru naravno, nema više ono 1,2,3,4 slotovi nego drugačije je, verujem da je tako i na xboxu i sviđa mi se to što se prilagođava. Slično je bilo i u oblivionu... A ne vidim razlog igrati na tastaturi i mišu kada može ovako, izvališ se u fotelju i uživaš :)

Izašlo PAL (nezvanično) izdanje kada i Ponovonapunjeni.

PS3 izdanje je pod znakom pitanja jer je Sony nezadovoljan odnosom izdavača i razmišlja se da li da im zabrani da izdaju PS3 verziju.

Ono što je lošije kod konzolnih verzija jeste grafika. Xbox 360 nije toliko loše odrađena ali PS3 skrinovi su lošiji od low setovanja (minimum i isključen HDR). Takođe je i kontrolni sistem drugačiji pošto su zasebno razvijali PC i konzolne verzije.

Ma znam ja da ima igra da se skine,ali mi ipak treba zvanicni datum izlaska,posto ce me banovati ovi na LIVE kad vide da vec imam igru u konzoli a nije jos zvanicno izasla :D Koliko sam video na netu najvise se pominje 4 januar :trust:

Kada se ubaci x360 gamepad, menja se ui, i tako to, prilagođeno kontroleru naravno, nema više ono 1,2,3,4 slotovi nego drugačije je, verujem da je tako i na xboxu i sviđa mi se to što se prilagođava. Slično je bilo i u oblivionu... A ne vidim razlog igrati na tastaturi i mišu kada može ovako, izvališ se u fotelju i uživaš :)

Imam joypad dualshock II i adapter za usb, cenis da moci da pikam? i da li je tako bolje? nisam nikad igrao RPG na PC-u sa joypadom

Nemam pojma, verujem da ovaj ima zvaničnu podrsku za x360 gamepad pa se sam prilagodi kada ga registruje... Probaj, ništa te ne košta...

Ista stvar kod mene, umjesto animacije samo crn ekran, na Esc pita da li želim da preskočim animaciju i nakon toga me vrati u igru ali nisam vidio animaciju.

E da ali mene ni ne vrati u igru -.- pomagajte ljudii pao i reinstal ista stvar :S

EDIT: Otkrio sam nacin ma predjem ovu prepreku i odgledam video i igram dalje

U opcije od shortcut-a tu gde pise target na kraju dodati " -safemode" (bez"" i nakon "" u targed TextBox-u) kapiram da ce te ovako moci prevazici svaki buduci problem ;)

Poslednja izmena:
Imam joypad dualshock II i adapter za usb, cenis da moci da pikam? i da li je tako bolje? nisam nikad igrao RPG na PC-u sa joypadom

Skini x360 emulator i raspakuj u folder od igre. Zatim fajl iz attachmenta zameni sa postojecim, to su ti podesavanja za Dualshock2. Naravno to sve ako ti ne radi lepo gamepad.

Prilozi

• x360ce.rar
    1.6 KB · Pregleda: 16
Vrh Dno