Šta je novo?

TV Samsung 28D 83

dragonfly

Čuven
Učlanjen(a)
15.04.2002
Poena
604
Imam problem sa TV Samsung 28D 83,u pitanju je geometrija slike koja je zakrivljena u donjem delu ekrana pa su titlovi u blagom luku to se vidi i kod filmova koji su 16/9,donja linija je kriva..mislim da se radi o vertikalnoj i horizontalnoj sih. koja se na starim televizorima resavala pomocu dva dugmeta koja su se nalazila na zadnjoj strani televizora...ali cela prica ne bi bila interesantna da pre mesec dana nisam uzeo isti model TV koji je imao isti problem i posle mesec dana crko,tacnije u nedelju..ni manje ni vise nego ekran..posle servisa koji je u garantnom roku danas mi je zamenjen TV i ladno isti problem ali drugi TV..covek koji je pogledao prvi TV u servisu je rekao da im je to mana i da od 10 TV 5 crknu sa tim kvarom..propast,oni ladno prodaju cele serije koje su fus,istocno trziste...lik koji mi je danas doneo TV posto je isporuka na kucnu adresu je video to i prokomentarisao "imas racun pa ako se isto desi ti zovi"..mislim kakav savet..ja sam u medjuvremenu cuo da se to podesavanje slike radi digitalnim putem pomocu unosa kodova..sada da li preko daljinskog ili neceg drugog ne znam..to mi je rekao i serviser prilikom servisiranja prvog TV...postoje varijante loseg polozaja TV ili naponske mreze ali tu je radio stari Gorenje TV skoro 15 godina i nista mu nije smetalo...

ma ocaj zivi sa tim nasim prodavcima,ko zna kojim kanalima nabavljaju robu

U medjuvremenu sam na forumima nasao kod za ulaz u service meni(kad meni to treba)i pod opcijama adjusment stoji mnogo skracenica tipa AGC,SCT,VSL itd koje imaju svoje vrednosti..e sad meni treba ona skracenica koja regulise (na monitorima je to Pincushion) geometriju da ne bi sve cackao...

Jedino sto nisam video monitor (ne tvrdim da ih nema) koji moze da regulise horizontalni Pincusion.

A jel' mozes za nas sa jeftinijim ulaznicama :) da napises nacin kako da udjemo u service menu?

Preuzeto sa foruma elitesecurity..ovo je konkretno za TV Samsung 28D 83 ..za druge modele google pa TV service menu,imate puno modela svih proizvodjaca..

Ugasite tv na stand-by sifru kucate u razmaku od 0,5-0,75 s sledeci je redosled,
kucacete bez navodnika i plus karaktera:
"display + menu +mute" zatim sledi paljenje tasterom power.

Opis tastera:
Display=info taster ,odnosno taster na kome je nacrtan ekrancic koji ima mali plus desno
Menu = taster na kome je nacrtan ekrancic podeljen na tri dela
mute = je svuda mute

Opis tastera sam uradio iz sledeceg razloga ,pojedine verzije su se prodavale sa jednim tipom daljinskog na kome su funkcije napisane na jedan nacin ,dok su na drugim tipovima te iste funkcije odradjene kao slicice.

Nazad
Vrh Dno