Imam problem sa TV Samsung 28D 83,u pitanju je geometrija slike koja je zakrivljena u donjem delu ekrana pa su titlovi u blagom luku to se vidi i kod filmova koji su 16/9,donja linija je kriva..mislim da se radi o vertikalnoj i horizontalnoj sih. koja se na starim televizorima resavala pomocu dva dugmeta koja su se nalazila na zadnjoj strani televizora...ali cela prica ne bi bila interesantna da pre mesec dana nisam uzeo isti model TV koji je imao isti problem i posle mesec dana crko,tacnije u nedelju..ni manje ni vise nego ekran..posle servisa koji je u garantnom roku danas mi je zamenjen TV i ladno isti problem ali drugi TV..covek koji je pogledao prvi TV u servisu je rekao da im je to mana i da od 10 TV 5 crknu sa tim kvarom..propast,oni ladno prodaju cele serije koje su fus,istocno trziste...lik koji mi je danas doneo TV posto je isporuka na kucnu adresu je video to i prokomentarisao "imas racun pa ako se isto desi ti zovi"..mislim kakav savet..ja sam u medjuvremenu cuo da se to podesavanje slike radi digitalnim putem pomocu unosa kodova..sada da li preko daljinskog ili neceg drugog ne znam..to mi je rekao i serviser prilikom servisiranja prvog TV...postoje varijante loseg polozaja TV ili naponske mreze ali tu je radio stari Gorenje TV skoro 15 godina i nista mu nije smetalo...