Šta je novo?

Tv-out problemi sa catalyst 4.7 !!!

rayman

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2004
Poena
604
Do 4.4 je sve bilo ok ! a onda sa svakim sledecim drajverima slika
na tv-u je pomerena na gore i to veoma osetno ! probao sam sve moguce
kombinacije sa podesavanjima ali opet isto !
imam 9600pro i na tv se kacim preko analognog cinca !
Help please !

U verziji 4.7 imas u properties-u TV-a opciju Video mode (ili tako nesto) jesi probao to da aktiviras?

Ma nema takve opcije ! ima samo overscan koji opet ne radi kako je radio
sa 4.4 ! probao sam sve moguce kombinacije i opet nista !

Polako, nemoj da se nerviras! Ima takve opcije. Probaj da deinstaliras Control Panel pa drajvere pa ponovni install. Ako stvari ne uradis tim redosledom moze da dodje do brljanja starog i novog ATI Control Panel-a pa da nemas pojedine opcije ili cak cele tabove. Cak sam na net-u "cuo" da je najbolje da se instalira Full Drajveri (a ne odvojeno drajveri i control panel) jer mogu drugacije da izgledaju(!) tj. da se razlikuju opcije(!).
Probaj pa se javi.
Pozdrav!

Ja i dalje koristim 4.4, upravo zbog navedenih problema, i da, sve sam probao, i sa 4.5, i sa 4.6 i sa 4.7, ali ne vredi, slika ostaje pomerena.

Ja ni sa jednom verzijom drajvera od 4.2 ili 4.4 nisam imao problema sa TV-outom kao ni sa 4.7 koje trenutno koristim. Ovi novi imaju tu novu dosta korisnu opciju "Video mode" (ili tako nesto sl.) koja mi se svidja jos bolje od Overscan-a. Doduse, ja sad koristim S-Video izlaz ali ni sa kompozitnim nisam imao takvih problema... Kartica je HIS Excalibur R9200.
Pozdrav!

Ja koristim Svhs izlaz, i svhs ulaz na 29" Sony Wega TV.
Kartica je prvo bila GA 9700pro, zatim HIS 9800pro, zatim Sapphire 9600pro, i sad MSI 9800pro, sa svim isti slucaj.

Cao jaksa,
pa i ja imam isti Sony WEGA TV ali na zalost samo pomenuti R9200! Cudi me da sa tim novijim karticam imas tih problema... Jesili ti video/probao onu novu opciju u Cat 4.7? Mozda glupo pitanje: jel' sve "dobro" setovano?

Trenutno u 4.4 ne vidim nikakve takve opcije, pogledacu sutra.
Naravno da je dobro setovano :)

Uh, jos 1 krug instalacije, deinstalacije, itd... :)
:d

rayman je napisao(la):
Do 4.4 je sve bilo ok ! a onda sa svakim sledecim drajverima slika na tv-u je pomerena na gore i to veoma osetno

Da, ali je slika normalna kada pustis film (tj. video fajl) kada je ukljucen Theater mod i overscan, sto je i najvaznije. Ovo vazi za 4.5 i 4.6, dok se kod 4.7 pomerena slika javlja i kod pustanja video fajlova, a ni overscan ne radi kako treba. Ukljucivanjem nove Video Mode opcije, dobija se overscan (kod video fajlova), a deluje da je cak i lepsa tj. cistija slika.

Poslednja izmena:
Kod mene isti problem sa 4.5, 4.6, 4.7 na MSI RX9800 ... zbog toga i koristim 4.4.

Pa dobro jel moze neko da mi onda kaze gde se tacno nalazi ta famozna
Video mode opcija jer sam ja instalirao 4.7 na cist XP i opet ne mogu da je nadjem. Imam samo overscan u tabu za TV ! Mozda se nevidi jer imam 9600
Ha ?

9200 VIVO - isti problem. Kad mu isključim overscan, stavim default vrednosti za veličinu i poziciju slike (tog trenutka je on spusti) i uključim opet overscan, sve je OK samo on-a to ne upamti - radi do restarta.

vidard je napisao(la):
Ta opcija se pojavila tek u Cat 4.7!

Na HIS-u 9800pro sa 4.7 nema tog video moda. Da li to mozda zavisi od vrste konektovanja sa TV-om? Mozda zato sto idem preko obicnog cinca nemam tu opciju? Inace nemam nikakvih problema saTV slikom ni sa jednim drajverima serije 4.x. Oni koji imaju mozda bi mogli da probaju Omega drajvere , meni je Omega 3.7 radila dok sa Catalyst 3.7 nisam imao dobar TV-out.

rayman je napisao(la):
Pa dobro jel moze neko da mi onda kaze gde se tacno nalazi ta famozna
Video mode opcija jer sam ja instalirao 4.7 na cist XP i opet ne mogu da je nadjem. Imam samo overscan u tabu za TV ! Mozda se nevidi jer imam 9600
Ha ?

Ta opcija se pojavljuje tek kada pustis video fajl! (ispod overscana)

Vrh Dno