Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Treba ti verovatno onaj neki 9-opinski prikljucak koji ide u graficku, a na drugoj strani s-video ili composite prikljucak koji ide u TV. E sad to ces malo teze naci, posto i meni to treba, a nisam nasao da ima negde da se kupi.
Ajd fotni taj prikljucak na grafickoj da utvrdimo da li je bas ovo u pitanju.
Treba ti obican s-video, znaci onaj sa cetiri pina, samo slomis crnu polastiku, koja se nalazi unutra, da bi mogao da "udje", a na drugoj strani kabla ili scart ili takav isti ili cinc, u zavisnosti od TV-a
To ce sigurno raditi, menjao sam nekoliko grafickih, i sa 7 i 9 pina, a i sa normalnim 4-pinskim s-videom i radilo je na svakoj
Da, da, to je taj cuveni 9-opinski prikljucak 🙂 Da li radi ona varijanta sa slomljenom plastikom s-video prikljucka nemam pojma, ali cu da probam sigurno 😀 Mada moja preporuka je da nadjes od nekog kome je zveknula graficka ili mu jednostavno ne treba taj adapter sa 9-opinskog na obican s-video ili composite i to koristis 😉
Javi sta si uradio!
Provereno radi.
Izgleda da su ta 4 pina uvek identično postavljena dok se za ostale pinove naročito kod 9 pinskog priključka pin-out može i razlikovati (znači sve i da negde nađeš 9 pinski priključak nije izvesno da će i kod tebe funkcionisati ,sem ako je u pitanju ista grafička).
Mana ovakvog rešenja je da lomljenje plastičnog zupca prouzrokuje da priključak više ne prijanja dovoljno čvrsto,gubi se na stabilnosti i može se desiti (bez aluzija molim) da češće ispada pa ga nanovo treba nameštati.
Možda ne bi bilo zgoreg odmah ga fiksirati super lepkom, silikonom ili nečim sličnim.
Odlomio sam plasticni deo i uspeo da ubodem kabl ali karta ne prepoznaje signal od TV-a. Onda sam u drajverima namestio da sam povezao TV i stavio clone mod ali opet nista...
Jedino ako ne znam sa nVidia Control Panelom...
Evo i ja sam danas isto probao, ali slaba vajada 🙁 I meni isto kontrolni panel ne vidi da sam bilo sta prikljucio, a kad stavim 9-opinski onda sve radi ko podmazano 🙂 Tako da nastavljam poteru za 9-opinskim "adapterom"...
Ljudi, nasao sam kabl koji ima s-vhs sa 9 pina i odgovara ulazu na karti.
Medjutim sa druge strane su tri kablica sa cincem (zenskim) i obelezeni su sa PbPrY.
U svaki sam ubacivao kompozitni kabl ali nista od slike na TV-u.
@Igvan
Pogledaj moj post od 17.02.
Za razliku od 4-pinskih i 7-pinskih koji su standardni, kod 9-pinskih nije standardizovan pin-out, može se razlikovati od proizvođača do proizvođača.
Ipak probaj da nije do nečeg drugog problem.Ja sam dok mi je u kompu bila XFX 6600GT uspešno nadomestio 9 pinski adapter 4 pinskim.Napomena:uspeo sam tek iz drugog pokušaja,prvi 4-pinski adapter koji sam kupio je bio u startu neispravan.