Šta je novo?

TV Out kabl problem

• Začetnik teme Začetnik teme Igvan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Igvan

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
620
Da li neko zna koj TV-Out kabl mi treba za sledecu graficku:

Gigabyte 7600GT Silent Pipe II

Kupio sam je polovnu bez kabla...

Ja imam kablic za drugi racunar, 9600Pro ali on ne odgovara.

Treba ti verovatno onaj neki 9-opinski prikljucak koji ide u graficku, a na drugoj strani s-video ili composite prikljucak koji ide u TV. E sad to ces malo teze naci, posto i meni to treba, a nisam nasao da ima negde da se kupi.
Ajd fotni taj prikljucak na grafickoj da utvrdimo da li je bas ovo u pitanju.

Treba ti obican s-video, znaci onaj sa cetiri pina, samo slomis crnu polastiku, koja se nalazi unutra, da bi mogao da "udje", a na drugoj strani kabla ili scart ili takav isti ili cinc, u zavisnosti od TV-a
To ce sigurno raditi, menjao sam nekoliko grafickih, i sa 7 i 9 pina, a i sa normalnim 4-pinskim s-videom i radilo je na svakoj

evo slike:

kabl (odnosno konektor) koji imam od 9600pro mnogi lici ali ipak ne moze da udje (s oprostenjem 😛).

Prilozi

• kab.webp
    kab.webp
    12.6 KB · Pregleda: 90
Da, da, to je taj cuveni 9-opinski prikljucak 🙂 Da li radi ona varijanta sa slomljenom plastikom s-video prikljucka nemam pojma, ali cu da probam sigurno 😀 Mada moja preporuka je da nadjes od nekog kome je zveknula graficka ili mu jednostavno ne treba taj adapter sa 9-opinskog na obican s-video ili composite i to koristis 😉
Javi sta si uradio!

Provereno radi.
Izgleda da su ta 4 pina uvek identično postavljena dok se za ostale pinove naročito kod 9 pinskog priključka pin-out može i razlikovati (znači sve i da negde nađeš 9 pinski priključak nije izvesno da će i kod tebe funkcionisati ,sem ako je u pitanju ista grafička).
Mana ovakvog rešenja je da lomljenje plastičnog zupca prouzrokuje da priključak više ne prijanja dovoljno čvrsto,gubi se na stabilnosti i može se desiti (bez aluzija molim) da češće ispada pa ga nanovo treba nameštati.
Možda ne bi bilo zgoreg odmah ga fiksirati super lepkom, silikonom ili nečim sličnim.

Poslednja izmena:
Odlomio sam plasticni deo i uspeo da ubodem kabl ali karta ne prepoznaje signal od TV-a. Onda sam u drajverima namestio da sam povezao TV i stavio clone mod ali opet nista...
Jedino ako ne znam sa nVidia Control Panelom...

Evo i ja sam danas isto probao, ali slaba vajada 🙁 I meni isto kontrolni panel ne vidi da sam bilo sta prikljucio, a kad stavim 9-opinski onda sve radi ko podmazano 🙂 Tako da nastavljam poteru za 9-opinskim "adapterom"...

Ljudi, nasao sam kabl koji ima s-vhs sa 9 pina i odgovara ulazu na karti.
Medjutim sa druge strane su tri kablica sa cincem (zenskim) i obelezeni su sa PbPrY.

U svaki sam ubacivao kompozitni kabl ali nista od slike na TV-u.

Jel ovo neki drugi standard ili sta vec?

Sad jedno glupo pitanje. A jesi ti siguran da je TV-out na toj tvojoj kartici ispravan?

@Igvan
Pogledaj moj post od 17.02.
Za razliku od 4-pinskih i 7-pinskih koji su standardni, kod 9-pinskih nije standardizovan pin-out, može se razlikovati od proizvođača do proizvođača.
Ipak probaj da nije do nečeg drugog problem.Ja sam dok mi je u kompu bila XFX 6600GT uspešno nadomestio 9 pinski adapter 4 pinskim.Napomena:uspeo sam tek iz drugog pokušaja,prvi 4-pinski adapter koji sam kupio je bio u startu neispravan.

Poslednja izmena:
resio sam stvar, nabavio sam kabl od 9 pina...

Nazad
Vrh Dno