Šta je novo?

Kućna multimedija TV od 32 do 40 inča sa podrškom za EON

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

IgorVuk

Zapažen
Učlanjen(a)
06.03.2025
Poena
2
Pozdrav forumaši,
Treba mi savet za kupovinu TV-a ne većeg od 40 inča (ograničen prostor). Trebalo bi da ima mogućnost za instaliranje EON aplikacije.

U veličini od 32 inča video sam LG 32LQ63006LA. Ne znam da li može EON.

U veličini od 40 inča Hisense 40A5NQ, mislim da ima podršku za EON.

Ne koristim tv za igrice i sl.

Otvoren sam i za druge predloge, ovo je nešto što meni izgleda zanimljivo.

Gledaj TV na Android platformi, sa njim nema problema kod EON aplikacije. Ja imam TCL sa Adroidom, i radi EON odlicno na TV-u.
Takodje i LG nema problema sa EON aplikacijom, Za Hisense ne znam, ali baci pogled na teme gde se govori o TV uredjajima.

Video sam i da TLC ima model od 40 inča TCL 40S5400A. Cena je ista, android TV. Video sam neka pozitivna mišljenja o brendu.
Koliko si ti generalno zadovoljan njime?
Jedino što ima 2 godine garancije, kod Hisense je 5.

Moj je model C635, i nisam ni hteo da uzimam veci od 43, jer ne bih znao gde cu sa njim :)
Iako imao Onkyo zvucnike, nije to nista posebno, pa sam uzeo soundbar, ali sto se tice slike nemam zamerki.
Nisam preterano zahtevan korisnik, sve vise se vodim parolom "good enough is the new perfect" za neke stvari koje mi nisu od zivotne vaznosti.
Kad krenes da uporedjujes 10 televizora u radnji, svakom ces da nadjes manu, ili ce da ti bude losiji od ovog pored ili svetliji ili sta vec.
Kad ga stavis u sobu, imas samo 1 i to je to. Meni je bitno da nema seckanja slike, da nije spor OS, da su svetlina i kontast dobri, da boje nisu isprane.
Da li je savrseno, naravno da nije, ali zadovoljava moje potrebe.

Za Hisense ne znam
EON lepo radi i na Android TV i na VIDAA, koliko sam čuo. u ovim dijagonalama Hisense nudi samo Full HD i HD modele. zanimljivo je da se Android TV nudi samo na ove dve rezolucije, nema i na 4K.

možda bi mogao da razmotriš i Teslu, pošto nisi zahtevan korisnik. takođe budu akcije sa dužom garancijom.

nisi naveo kako će se gledati, da li uglavnom pravo u TV ili iz više uglova?

Iskreno nisam ni gledao 4K, prostor me ograničava na max 40".
Hvala za info o VIDAA.
Gledaće se uglavnom pravo. Mada, za neko vreme bih mogao da menjam stan... Tada će ovaj tv verovatno biti sekundarni ali ko zna kako će se uklopiti u prostor...

Još jedna stvar bi mogla da bude značajna ali ja ne znam kako da ma osnovu specifikacije dođem do zaključka. Imam ćerku koja ima 3 godine i često zna da se vrzma oko TV-a. Sad ne znam koliko ima razlike u ekranima što se tiče uticaja na oči?

Nece to puno uticati na decu. Oni kad hoce da blenu u TV sednu direktno ispred, tako da nemoj da se opterecujes puno. Bolje povedi racuna da bude sto manje ispred ekrana.

Nazad
Vrh Dno