Šta je novo?

TV Kartice

Mx je napisao(la):
Tesko da ce sa leadtek expertom 2000 imati bilo ko savrsen zvuk jer je on blagi uzas. Inace hteo sam da kupim pomenutu kartu i zamenim vremesni PCTV zato sto ima losu software-sku podrsku. Slika je prilicno dobra, mada samo za nijansu bolja od PCTV-a, a zvuk je definitivno mnogo bolji na PCTV-u. Inace program WINFAST PVR sam trazi kanale (nema manuelnog podesavanja, dostelavanja) pa je nasao i 2 kanala u crno-beloj varijanti???Takodje par kanala se cuje samo na levom zvucniku a ne na oba. Daljinski trazi precizno ciljanje. Deluje kao dobra karta ali je nezaokruzen proizvod, mada trenutno jedini koji vazi za pametniju kupovinu, pa opet ostaje jurenje alternativnog software-a.

Imam Audigy LS i Altec Lansing 5100 i nisam primetio da je zvuk los (nisam neki sluhista, svirao sam el. gitaru pa mozda sam malo ogluveo od prevelike buke), mada ne mogu reci da je na PCTV zvuk nesto mnogo bolji.
Elem, lek za zvuk na jednom zvucniku: stisni dugme "Audio" na daljincu, pa izaberi mono ili dual, pa ces imati zvuk na oba zvucnika, ali mono. Ovo se desava samo na Discovery kanalu, i to od pre nekih pola godine, od kada su mi ukinuli rusku sinhronizaciju na Discovery kanalu-radilo je na Dual modu. Inace zivim u Mirijevu i na KDS-u sam (nazalost).

R_U_S je napisao(la):
Imam Audigy LS i Altec Lansing 5100 i nisam primetio da je zvuk los (nisam neki sluhista, svirao sam el. gitaru pa mozda sam malo ogluveo od prevelike buke)...
Hehe, hvala na odgovorima. I ja sam do skora bio free time bubnjar dok je bilo free time-a 😀. Elem posto sebe neskromno svrstavam u audiofile, razliku lako primecujem pogotovo na ovim lo-fi uredjajima. Inace daljinski nisam dobio uz karticu (uzeo sam je od prijatelja na par dana samo da probam), a posto Discovery obozavam da gledam, tu me je i nervirao taj mono/stereo problem. Hvala
astrolog je napisao(la):
E kad neko ovako nestrucno i napamet napise nesto sto i sam ne razume i jos je ubedjen da zna.....

Odmah da se razumemo Expert ima savrsen zvuk onoliko koliko znas da je podesis. A ocigledno ne znas jer je u pitanju novi koncept audio pristupu.
E pa nisam toliki indijanac pa da slusam zvuk sa kompa sa integrisane karte (live 5.1), tako da pada u vodu ceo tvoj post. Inace ukoliko taj "novi pristup zvuku" podrazumeva odvrtanje krajeva equilazer-a do max-a, onda cu ga zaobici :wall: . A i pored svog doterivanja, zvuk je dosta kvalitetniji na Pctv-u (analogni tuner) sem sto je naravno na leadteku stereo. Ali overall, neverovatni basovi i cisti visoki su karakteristika starog pctv-a, a ja ipak volim da na snimku imam kvalitetan zvuk. Zaboravio sam da pomenem problem sa blagim krcanjem koje se javlja kada je prejak audio signal i to samo na dva kanala sa ovom karticom. (na SBB-u sam)
A pritom prilicno me nervira nemogucnost podesavanja kanala manuelno, pojedinacne kontrole boja, svetline i kontrasta za svaki kanal itd...
Sa novim Chris TV-om PCTV i dalje predstavlja dobru kartu bez obzira na vreme koje je proslo. Mogucnosti manuelnog podesavanja skoro svega, mogucnost izbora mnogih filtera za sliku, timeshifting, scheduler, ugradjena podrska za pctv daljinac i naravno sve vrste snimanja....
Poz

Poslednja izmena:
R_U_S je napisao(la):
Jedino sto me smara je sto ne mogu da snimim listu memorisanih programa, pa da je eksportujem prilikom neke druge instalacije.

Moze bratac, samo uz malo zongliranja. Otvoris regedit, pretrazis po kljucnoj reci (npr. palma) i tu granu exportujes. Dobijes .reg fajl koji posle ubacujes kako i gde hoces. :banana:

milosn je napisao(la):
Moze bratac, samo uz malo zongliranja. Otvoris regedit, pretrazis po kljucnoj reci (npr. palma) i tu granu exportujes. Dobijes .reg fajl koji posle ubacujes kako i gde hoces. :banana:

Vrlo korisna stvar, svaka cast! :wave:

Pa niko nije ni rekao da si indijanac. Samo tvoj Live ne moze se porediti sa Audigy 2 pa o krckanju ni reci. A za ono oko nabudzenih visokih itd... ne stoji. Podesis zvuk u zavisnosti od kanala. Ako si sluhista to bi trebao da osetis.
Pa lepo pisem da ljudi ne znaju da podese TV karticu. A zasta ti koristi opcija kolor sheme ako ne da podesis sliku na svakom kanalu u zavisnosti od takodje emitovanog signala i snimis nazivom npr. RTS1......
Ne postoji u praksi ( pored monitora kao kontrolu imam i jedan TV monitor ) dva kanala sa istom slikom ( kontrast, boje, osvetljenje...) kao ni zvuk ( negde je jaci, negde slabiji, negde kvalitetniji, negde stereo a negde mono....) pa je potrebno bas ono sto ima Win Fast aplikacija da se podesi.
Uopste gledano na firmu Pinnacle imam samo reci hvale jer sta reci osim da se koristi i u studijskim uslovima jer sam radio na TV-u.

btw Mx i ja sam igrom slucaja muzicar bivsi. Zavrsio sam muzicku skolu za klavirnu harmoniku kao klinac. Pa zatim gitara i na kraju bubljevi za vreme studiranja u BGD-u po sremskim kafancinama a bilo je tu i poznatih pevaca u zemunskoj basti doma JNA i hotelu Central takodje u Zemunu. Cisto tezgarenje za kintu koja je studentu uvek dobrodosla 😀

Izmedju live 5.1 kartice i audigy-ja 2 je smesna razlika tj. skoro nikakva kada pricamo o poredjenju zvuka sa tv karte. Mozda kada bi pricali o sacd-u ili dvd audio-u...
Nemoj pogresno da me shvatis, ja ne reklamiram pinnacle 😀, a pogotovo ne proizvode od pre 3 i vise godina. Nadao sam se da cu naci kartu sa dobrim software-om makar morao samo za software da platim i da budem miran, ali nije ni to tako jednostavno.
Inace udaranje u bubnjeve me ne klasifikuje kao sluhistu 😛 , ali posto je to vreme proslo i posto sam sacuvao usi i plivam u hifi vodama, ipak volim kvalitetniji zvuk.(ili me je razmazio ovaj pctv sto se tice zvuka sa tv-a :banana: )
A posto sam cuo reci hvale za ove philipsove cipove na tv karticama, da li neko moze da prokomentarise objektivno kvalitet prijema sa one asus-ove karte i eventualne probleme sa drajverima/software-om.
Poz svima :wave:

Mx nas dvoje iako muzicari nikako da se ukapiramo. Nisam mislio da je Audigy 2 po zvuku bolji ( malkice jeste ) vec dobri su drajveri i nema nikakvih problema sa pucketanjem. Uostalom nacitao sam se pljuvanja na racun Creative a meni sve radi OK i bas me briga dok je tako.
Najbolji softver je od Leadteka svidelo se to nekom ili ne. Pa procitaj na search postove onih forumasa koji imaju tu karticu. Pusti suparnicki tabor. Oni su opozicija i to im je posao da rade. A o Asusu i softverskoj podrsci kupi pa vidi. Opet idi na search pa procitaj sta kazu korisnici te kartice.
Kada sam birao koji TFT monitor da uzmem izabro sam onaj na koga se niko nije zalio a bilo je vise tabora-LG,Samsung,Philips,SonicWiev. Dakle Samsung 710T posle sest meseci radi besprekorno na DVI ulazu bez bad pixela.
Ja sam ti predlozio a ti sam odluci. Pogledaj i ovaj novi ATI imas opis na sajtu.
Pozdrav!!!

Jedno pitanje, kako da namestim da mi radi daljinski od tv2000 expert sa DSaclerom?

Nazad
Vrh Dno