Šta je novo?

TV do 30k

Orion je stara dojčland marka, trenutno je u rangu grundinga /ne starog "monolith" grundinga, nego ovog novog, "privatizovanog"/

ako imaš priliku da isprobaš , tj pogledaš ekran zbog eventualnih fehlera , to nije loša kupovina .

Vidi ako možeš da proširiš budžet barem na 400e, pa da kupiš proverenu stvar od LG-a ili Samsung-a, televizor se ne kupuje svaki dan... Definitivno se ne isplati kupovati ove kineze, a ni nemci ti neće nuditi ono što tražiš. Ovako uzmeš neki provereni FullHD i miran si.

Poslednja izmena:
Ja sam pre mesec dana dobio ORION PIF32-D/LED, kupljen je u Madjarskoj u Kori na akciji i kostao je oko 250e (sa porezom).

Za tajj novac i uopste kome trba 32" televizor je skroz ok, analogni + DVBT/C tjuner, FULL-HD, USB plejer, LED, 2xHDMI, 1xSCART, 1xDSUB, 1xAudio Digital out. Pusta full HD sa USB-a, cita NTFS format harda, automatski ucitava titil a moze i rucno...

Do sada nisam probao kako radi TV, ali danas sam resio to da uradim i naisao sam na problem, ne mogu da pronadjem digitalne kanale (Ikom). Zna li neko resenje?

J
Do sada nisam probao kako radi TV, ali danas sam resio to da uradim i naisao sam na problem, ne mogu da pronadjem digitalne kanale (Ikom). Zna li neko resenje?

U podesavanjima tv-a za zemlju izaberi Finsku/Nemacku i onda pusti skeniranje kanala.

Trebam li da ubacujem karticu iz risivera ili ne?

Na TV-u postoji slot za PCMCIA karticu, ali ja nemam adapter.

???

Kao sto pitah

Trebam li da ubacujem karticu iz risivera ili ne?

Ne, za gledanje nekodiranih kanala. Za gledanje kodiranih ti treba Conax modul u koji ces ubaciti karticu, pa sve to u CI slot.

Na TV-u postoji slot za PCMCIA karticu, ali ja nemam adapter.

Za gledanje nekodiranih kanala ne. Ako hoces da gledas kodirane, onda karticu ubacis u Conax modul pa njega u slot TV-a.
Ja sam shvatio da ti i nemas Ikom-ov risiver 🙂

Posle visesatnog uzaludnoj pokusavanja da "uhvatim" digitalne kanale kroz IKOM-ov kabl provalio sam da ovaj moj TV (ORION PIF32-D/LED) nema DVB-C, vec samo DVB-T tjuner.

Moze li se uraditi nesto, tako da ipak bez risivera (onog ruznog KAON-a) gledam digitalnu na mom TV-u i na taj nacin izbegnem jos jedan daljinac.

Stig reci mi jesi li slucajno pitao koja bi bila procedura u slucaju da pokvari TV? Jeste znatno jeftinije, razmisljam i ja da uzmem jedan Samsung 40D550 ili LG 42LK530, ali ne znam sta i kako ako se eto pokvari u garantnom roku... da ga nosim u Madjarsku ili sl. mi ne pada napamet...

The Stig kako si kalibrisao boje i ostala podesavanja TV-a, ne mogu na netu da nadjem konkretno za nas model.Inace i ja sam ga kupio pre nedelju dana vrh je preporuka svima.

E to sa garancijom i mene muci i drzi podalje od potencijalne kupovine. Za ono sto zelim, ovde ne mogu da kupim, a preko u Djarmi ne znam kako bih ostvario pravo na garanciju i kolika je... The Stig, aj reci nesto, ako znas. Fala! 🙂

Što se tiče boja, nisam ništa kalibrisao, držim na "Natural", ta mi najviše leži od ovih predefinisanih.

A za garanciju, ima kao neka međunarodna garancija, Samsungova, slična onoj koja dolazi uz telefone, ima i hologram. Nije popunjena, al' kaže on popunjava po potrebi, ako je potrebno može staviti i malo kasniji datum kupovine, ako se pređe 2 godine.

Ne planiram da ga pokvarim, tako da se nisam previše cimao oko toga 😀

Prvi utisci ovog UE5000 su: vrh. Nikad ne bih sebi oprostio da sam uzeo neki retardirani VOX ili nešto tako. Boje - perverzija. DVB-S, DVB-T, DVB-C, pušta x264/h264 full hd...

Molio bih za jedno pojasnjenje: da li zaista ima DVB-S ili ne? Na Tehnomanijinom sajtu postoji opis: "DTV Reception (DVB-T/T2/C/S2): DVB-T/C" koji je pomalo nejasan. Ovo u zagradi bi trebalo da budu opcije koje postoje a ono posle sta ima ugradjeno?Ili je ruka zadrhtala od silnog uzbudjenja 🙂

Nazad
Vrh Dno