Šta je novo?

TV ASUS http://mirror2.3ivx.com/3ivx_d4_451_win.zip

tesla

Slavan
Učlanjen(a)
12.06.2005
Poena
310
Jer neko zna da mi objasni kako da namestim u 3ivx(4.5.1),da prilikom snimanja sa tv kart( software chris tv) da kompresuje 1 sat 690-700 tj da mi stane na jedan cd,posto sam sve probao i nista jer vrsi komresiju 1 min 22mb :wall: :wall:

zezanje

p4 2.8/1mb,p4p800se/gd.2x256 ncp,80gb,400w :eyebrows:

Poslednja izmena od urednika:
sa kojim si sve kodecima probao i koje si koristio to ti je do kodeka samo!

A da procitas prvo pitanje? ;)
Pa covek lepo pita kako da SA TIM kodekom dobije 700Mb/h!

Tesla, ne kontam u cemu je problem...
Eksperimentisi malo sa konfiguracijom kodeka.
Recimo sa podesavanjem (cisto probe radi, a ti se igraj sa razlicitim vrednostima):

Average bitrate 80Kb/s
Maximum Quality QP6 = 80%

dobijas snimak ~13-14Mb/s, a kvalitet je jos uvek OK.

Delija je napisao(la):
A da procitas prvo pitanje? ;)
Pa covek lepo pita kako da SA TIM kodekom dobije 700Mb/h!

Tesla, ne kontam u cemu je problem...
Eksperimentisi malo sa konfiguracijom kodeka.
Recimo sa podesavanjem (cisto probe radi, a ti se igraj sa razlicitim vrednostima):

Average bitrate 80Kb/s

PROBA CU,HVALA TI :S:

Cemu takav smajli???

Pa stislo coveka...

Delija je napisao(la):
...covek lepo pita kako da SA TIM kodekom dobije 700Mb/h!

Average bitrate 80Kb/s

Cak i po cenu da ispadnem glup :) ja moram da te prepitam (inace nemam instaliran 3vix niti sam ga ikada koristio) kakve su ovo vrednosti za bitrejt od 80kb/s i sta mislis pod snimkom od 13-14 Mb/s ?

Mislim, ako je cilj dobiti oko 700 MB za 1h kod xvid-a je (u 1pass modu i direktno snimanje) recimo potrebno staviti oko 1400..1500 kbit/s + zvuk 64-128kbit/s, a slicno je i za divx, tako da mi ove cifre za average bitrate kod 3vix-a od 80 KBajt/s (prepostavljam, je li) = 640 kbit/s uopste nisu jasne, naravnom, sa respektom 700 MB = 1h. Inace, 640 kbit/s je jako mala cifra za realtime i naravno da se mora obavezno ici na neku malu rezoluciju tipa 320x240, ali cak i tada je kvalitet vrlo los (treba biti bar ~1000). Ponavljam, pitam posto ne znam. :D

Ako se koristi quality mod tu je malo teze predvideti velicinu fajla pa se mora raditi experiment.

Nisam bio dovoljno jasan...

1. U pitanju su kilobajti (uvek smo na faxu pisali Kb, da ne izmisljam sad toplu vodu:))...
2. Ups! :p Nisam dobro napisao, u pitanju je 13-14Mb/s, empirijski utvrdjeno, nisam "gadjao" bas 700Mb/h (definitivno nisam pogodio:d), vec sam tresnuo ofrlje :) posto je bitna poenta, a mrzelo me je da se igram sa time (meni je dosta i tih ~20Mb/s uz bas fin kvalitet iz jednog prolaza, mada je drugi prolaz neophodan u slucaju kompresije i zvuka)...
3. Zvuk je nekompresovan, posto sa kompresijom zvuka uz sliku u realnom vremenu dolazi do desinhronizacije... Znaci, vise zauzima zvuk od slike!!! Takodje, DScaler (4.1.12) mi zbog nekog bug-a ne dozvoljava da izaberem bilo koju vrstu kompresije zvuka, vec mi daje samo Stereo PCM 16bit 44khz, bez obzira sta odaberem. Iskustvo sa desinhronizacijom imam sa prethodnom verzijom istog i sa svim ostalim programima za tu namenu.
4. Koristim rezoluciju 384x288
5. Koristi se varijabilni bitrate, sa prosekom od tih 150Kb(80)/s

Uostalom, pogledaj attach, a mozda je najbolje da probas, posto stvarno nije los, pa da podelimo iskustva, posto je mozda bolje to sto ti koristis. ;)

poz.

Prilozi

• 3ivx.jpg
    3ivx.jpg
    65.2 KB · Pregleda: 53
Delija je napisao(la):
Nisam bio dovoljno jasan...

1. U pitanju su kilobajti (uvek smo na faxu pisali Kb, da ne izmisljam sad toplu vodu:))...
2. Ups! :p Nisam dobro napisao, u pitanju je 13-14Mb/s, empirijski utvrdjeno, nisam "gadjao" bas 700Mb/h (definitivno nisam pogodio:d), vec sam tresnuo ofrlje :) posto je bitna poenta, a mrzelo me je da se igram sa time (meni je dosta i tih ~20Mb/s uz bas fin kvalitet iz jednog prolaza, mada je drugi prolaz neophodan u slucaju kompresije i zvuka)...
3. Zvuk je nekompresovan, posto sa kompresijom zvuka uz sliku u realnom vremenu dolazi do desinhronizacije... Znaci, vise zauzima zvuk od slike!!! Takodje, DScaler (4.1.12) mi zbog nekog bug-a ne dozvoljava da izaberem bilo koju vrstu kompresije zvuka, vec mi daje samo Stereo PCM 16bit 44khz, bez obzira sta odaberem. Iskustvo sa desinhronizacijom imam sa prethodnom verzijom istog i sa svim ostalim programima za tu namenu.
4. Koristim rezoluciju 384x288
5. Koristi se varijabilni bitrate, sa prosekom od tih 150Kb(80)/s

Uostalom, pogledaj attach, a mozda je najbolje da probas, posto stvarno nije los, pa da podelimo iskustva, posto je mozda bolje to sto ti koristis. ;)

poz.
hvala svima probacu, delija pozrdrav sa juga(ma kakav jug!sever je zakon) :smoke: :smoke: :smoke:

Nazad
Vrh Dno