Šta je novo?

TUTORIJAL: HTC Desire ROOT i flesovanje Android 2.2 FROYO

uuuuu cekaj stani ti imas SLCD a ne amoled?

uglavnom su 0.83 verzije sa SLCD ekranom....

ajde videcu da nadjem link kako se downgradeuje sa 0.83 zato tebi puca instalacija...

edit tebi pise da mozes normalno da rootujes fon sa unrevoked 3

fon ti nije SLCD, mada moze da se desi da je sa neke mreze, T-Mobile, O2, vodafone i slicno...

evo baci pogled ovde sta pise pa ce ti biti jasnije
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=749551

i jos nesto nisam skontao? jel tebi fon udje u recovery uopste? crna pozadina zelena slova? ako udje u recovery onda ti je korak 10 prosao normalno bez problema, vidi onda dalje kako ide... negde ti gresis koliko ja vidim...

Poslednja izmena:
Jel probao neko na Win7 x64 da odradi ovo? Plasim se da unrEvoked ne pokaze neke anomalije...

Ne brini nista ja sam ovo sve odradio na win 7 x64 :), nema sta da te zezne samo prati sve lepo...

VPC, jel mozes da napises ukoliko hocemo da koristimo rom sa A2SD+, koliko sam shvatio potrebno je napraviti pre toga ext3 particiju na SD kartici.

Kako se to radi?

iz ROM Manager, samo pre toga uraditi backup svega sa kartice na komp, pri kreiranju particije ce uslediti format. napraviti particiju od 512MM ili 1GB i swap particiju 0MB. posle toga vratiti sve nazad na karticu i restart. ako je custom mod sa app2sd+ sve aplikacije ce se prebaciti na tu ext3 particiju. ovo nisam probao, jer meni odgovara ovaj froyo app2sd nacin instalacije programa.

ne mozes sa ovim romom ovde, posto to mora da bude omoguceno u samom romu, a ovde to nije slucaj, mogu da napravim i takav rom ali ti uopste ne savetujem to da radis, prvo jesce bateriju kao lud jer ce stalno da drnda sa kartice, drugo radice trista puta sporije a trece kartica ce da ti rikne vrlo brzo....
koristi zvanicni FROYO move to sd i miran si, imas tutorijal ovde i za to kako se radi ostavio sam....

Hvala. U cemu je razlika izmedju njega i A2SD?
Vidim da OpenDesire ima Legacy A2SD with Cache2SD? Ako je to isto onda mi je cudno da je autor to stavio s obzirom da vazi za najbrzi rom.

Isto mi tako nije jasno ni ovo, posto mi je par eksperata reklo da je ovo najbolji Sense rom, a vidim on isto ima A2SD+
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=742371

to je uvek opcija ostavljena kao mogucnost, apps2sd klasicni je sve zivo na karticu i IC NISTA u telefon (i naravno sve se pokrece sa kartice i zato je sporo), a froyo apps2sd je nesto drugo gde se prebacuje od 50-70% aplikacije na sd a ostalo ostaje u telefon, u prevodu primer, NFS Shift, 49MB je igrica, sa froyo to sd, igrica je 464 KB u telefonu sve ostalo na SD i znaci pokrece se to samo kad se pokrene igrica, a sve bitne aplikacije koje se pokrecu stalno treba drzati u telefonu...

sada kada sam video ovaj tutorijal nekako se odlucih da ovih dana rutujem fon....
nego zanima me da li ima neki rom koji ujedinjuje sve ili vecinu od ovoga: downgrade cpu kada se ne koristi, neki drugi laucher a da nije sense ali sa sense widgetima(ovo mi je nekako bitno), da ima nexusovu 3d galleriju(lol), da je prilicno brz i da ima ispeglan open GL.
kapiram da je puno, al valjda nesto priblizno postoji? :)

ajd ovako...

downgrade cpu-a se uvek radi u bilo kom romu po defaultu
ovaj rom koji sam ja napravio ima ugradjen LauncherPro koji ima sense look a like widgete
sense widgete ne mozes da koristis na drugom launcheru sem na sense (rosie)
galeriju mozes naknadno da ubacis

rom je brz i nema nikakvih bugova, zvanicni rom je u pitanju, ja bar licno nisam primetio do sada ni jedan bug

ako se odlucis za ovaj moj rom, javi mi ovde, napravicu skriptu i update za flesovanje iz recovery-a kako bi dobio 3d galeriju

rom je odlican, ja ga takodje koristim i jos nisam imao nikakvih problema

@Karbo

skini novi unrevoked http://downloads.unrevoked.com/recovery/3.14/reflash_package.exe

pa probaj onda ponovo sa njime

Brate nema sta nisam probao i taj novi reflash. Cak sam skidao i RUU al dzaba.
Sa novim reflashom sve super, al kad kliknem u HBOOT na konzolu, telefon se ugasi, i ne mogu da upaliti dok ne izvadim bateriju na par sekundi, ponovo je stavim i onda upalim tel.
Cak sam pokusao i OTA (ili kako ga vec zovu) update preko telefona. Kad se ode na check for system updates, snimi ih sa neta al cim se restartuje tel. ugasi se.
RUU cim restartuje tel, pise mi da je ERROR... USB ne moze da prepozna tel?!
Ja stvarno ne znam gdje grijesim i sta se desava?!

Pogledaj ovaj video snimak.

http://www.youtube.com/watch?v=Zi0PTV992WA
Meni kao na ovom sminku dodje do 0:20 sec i onda se tel ugasi. Ne pojavljuje se ama bas nista na ekranu.
Ne mogu mu nista dok ne izvadim bateriju na par sekundi, kad je vratim sve radi normalno kao da nista nije bilo.
Cak nema ni promjena na sistemu. Sve je kao i prije.

Poslednja izmena:
@FTN
ovo je nesto drugo video sam :D, pametna stvar gasi security i dozvoljava prckanje po System particiji na zivo :D KONACNO :D :D :D e onda ce da rade ADB push komande i slicno posto sada na zivo ne rade, tj dok je podignut sistem

@Karbo

druze ja ne znam sad kako vise da ti pomognem ako ti RUU ne radi kako treba onda ocigledno nesto nije u redu sa telefonom, probaj da kontaktiras HTC Support, napisi im mail da ti objasne u cemu je problem ako ti ni RUU ne radi... (tacnije ne pominji unrevoked i slicno samo kazi za RUU :D)

@ALL

veceras kacim novi rom, izasla je zvanicna WWE verzija 2.10.405.2, bice dve verzije sa sense-om i bez njega tj sa LauncherPro

Poslednja izmena:
Malo lame pitanjce: Sta se dobija rootovanjem i koje su prednosti custom roma u odnosu na 2.2 OTA update ?

kontrola nad celim sistemom, plus sto neki programi nece da rade ako nemaju root pristup, a custom romom, bolji memory management, vise mesta u memoriji telefona itd., OTA update zezne hboot i ne dozvoljava rootovanje posle tako da pazite sta radite sa ovime... izacice sigurno kasnije root metoda za sve verzije hboot-a ali do tada ne zalecite se na OTA

Do sada nisam naleteo na neki prekopotrebni app a da je zahtevao root sem recimo app za grebovanje screenshota telefona. Koje su ostale aplikacije?
Da li na custom rom ovima moze da se instalira google earth i slicne aplikacije koje su trenutno 'nevidljive' za desire na marketu ?

kasnim sa kacenjem roma, posto su jos uvek neke prepravke u toku , bice valjda okacen za dan dva...

Najzad novi unrevoked koji rutuje telefon nezavisno koju verziju hboot-a imate. Zbog nekih sitnih bagova download je stopiran ali kazu da ce biti uskoro...

http://unrevoked.com/#desire

Jel ima neka aplikacija koja ce lagano backupovati mms i APN podesavanja(ostalo je nebitno)?

to ti dodje uz rom uvek vec podeseno :D, bar kod ovih stock romova a i ako ne dodju imas setovanja na svakom cosku

probaj Titanium Backup on backupuje sve zivo...

Not supported:

Samsung i9000 / i6500U / i7500 / i5700
Motorola ME600 / ME501 / MB300 / CLIQ XT
Motorola 2.2 FRG22D
Archos 5
HuaWei U8220
HTC Desire / Legend / Wildfire (Soft Root)
HTC EVO 4G / Aria
SonyEricsson X10i R2BA020
myTouch Slide

studiovpc
da Vas pitam,

ja sam imao Desire sa 2.1 , i ****** uradim OTA update Froyo 2.2.... uopste nisam zadovoljan kako radi..... koliko sam shvatio iz vaseg teksta , ja modu da Root-ujem samo moram da HBoot vratim na 0.80??
i jos dva pitanjca, da li u celoj ovoj avanturi mogu da zeznem tel da uopste vise ne moze da radi.....? i dal kad se stavi custom ROM , mogu da imam Sense UI....
inace voleo bi da odradim root i custom rom

vrati hboot na 0.8 ako imas 0.92 onim postupkom koji sam objasnio, pa posle onda sve iz pocetka... i naravno ako se ne prate uputstva moze da se zezne telefon, ali nije bilo jos tih slucajeva :D

ima 2 linka za rom sa sense i bez sense ui-a

studiovpc
da Vas pitam,

ja sam imao Desire sa 2.1 , i ****** uradim OTA update Froyo 2.2.... uopste nisam zadovoljan kako radi..... koliko sam shvatio iz vaseg teksta , ja modu da Root-ujem samo moram da HBoot vratim na 0.80??
i jos dva pitanjca, da li u celoj ovoj avanturi mogu da zeznem tel da uopste vise ne moze da radi.....? i dal kad se stavi custom ROM , mogu da imam Sense UI....
inace voleo bi da odradim root i custom rom

Bolje sacekaj par dana novu verziju unrEVOked-a koja omogucava rootovanje i sa 0.92.

Od Sense UI custom rom-ova ti preporucujem AuraxTSense v7.6.1 koji je po mnogim misljenjima najbolji.

Danas sam uzeo Desire sa:

Android version
2.2

Baseband
32.43.00.32U_5.09.00.20

Kernel version
2.6.32.15-gf9c0527
htc-kernel@and18-2 #1

Build
2.09.405.8 CL218634 release-keys

Da li postoji neki bolji software?

Nazad