Šta je novo?

TUTORIJAL: HTC Desire ROOT i flesovanje Android 2.2 FROYO

samo da pitam:

kad odradim ovo , jel sam i dalje na 2.2 OTA Froyo , ili sam na 2.1 ..... ne kapiram
znam da treba da vratim hboot.... ali ,ovaj zip. ima 130MB.... pa zato pitam...

tj DOWNGRADE sa 0.92 verzije na 0.80:
Skinite ovaj file i prebacite ga na SD (samo na SD bez ikakvih foldera): http://android.adamg.co.uk/bravo/roms/PB99IMG.zip

Upalite telefon na POWER + VOLUME DOWN i pratite dalja uputstva na telefonu, kada se ovo zavrsi onda mozete ponovo da krenete sa tutorijalom iz prvog posta

vraticete na 2.1 pa onda krenes iz pocetka proceduru da ubacis 2.2 i ne radi onda OTA da ne bi zakljucao HBOOT za kasnije... nego samo ides posle na custom romove, ja namerno sada ne izbacujem onaj najnoviji rom posto se ocekuje jos jedan noviji uskoro pa da onda sklopim sve kako treba...

Danas sam uzeo Desire sa:

Android version
2.2

Baseband
32.43.00.32U_5.09.00.20

Kernel version
2.6.32.15-gf9c0527
htc-kernel@and18-2 #1

Build
2.09.405.8 CL218634 release-keys

Da li postoji neki bolji software?

Ti imas Froyo Android, od toga bolje trenutno nemas. Sad ti preostaje jedino da vidis ako te nesto zanima vise od toga pa da pocnes sa kuvanim rom-ovima.

@Roksab

postoji bolji od toga koji imas, verzija 2.10.405.2 ako neces da se zamajavas ovde ovime samo odradi OTA update na ovu verziju i miran si...

U toku dana mi se pojavio update na 2.10.405.2 i uradio sam...

Posle ovog update-a Hboot je 0.93.0001

rekao sam vise puta HBOOT menjaju samo zbog zastite, tj da ne moze da se root-uje fon, ako neces da rootujes i sve ti je ok onda ne moj da se zamaras time...

Jel postoji neki nacin da se baterija prikazuje u procentima?

skini Battery Life widget recimo, moze i gore da se prikazuje ali ima malo modovanja a to sad ne mozes trenutno jer ti treba custom rom

Ili možeš da koristiš i battery indicator pro.

Link iz prvog posta za downgrade na 0.80 je puk'o :/

Videh da se spominje da to sad ne mora da se radi uz taj novi flash ili shta vec...Je l' to tacno?

Tek pre par dana mi je stigao prvi HTC telefon u zivotu, tako da se izvinjavam ako pitam glupava pitanja, ali imajte razumevanja :)

edit: Takodje, vidim da se na stranim forumima spominje goldcard. Da li je i to potrebno?

Poslednja izmena:
ako rootujes sa unrevoked nije potrebna goldcard

Hvala. A da li i dalje moram downgrade na 0.80?

Ne uspevam nigde na netu da pronadjem potreban fajl. Praktichno svuda su broken linkovi :-/

edit: Uspeo sam da nadjem ipak :D

http://www.mediafire.com/?qvkqqvywc4wo054

Ako bi mogao neko samo da mi potvrdi da je isti fajl u pitanju kao u prvom postu... :)

Poslednja izmena:
Mnogo Vam je sigurnije da ga rutujete sa poslednjom verzijom(beta je i dalje) unrEvokeda. Nije Vam potreban nikakav downgrade, radi odlicno, rutinski.

Poslednja izmena:
Josh da si mi to rekao pre nego shto sam uspeo da zablokiram telefon... :(

Kako si ga zablokirao? Jel daje znake zivota?

Telefon radi, ali ekran ne, tj. ne prikazuje sliku... :(

Pali se najnormalnije, pushta zvukove, reaguje na dugmice, ali ekran nikako...Probao sam i da vadim bateriju, kao i da uradim "na slepo" hard reset, ali nishta... :(

Zna li neko mozda nekakvo resenje ili mi ne gine nosenje u servis? :/

Offtopic:
Da ne zna neko proceduru da skinem lock za Telenor SIM karticu posto je kupljen kod njih??
Vidim da po Netu postoje sajtovi gde se nesto placa a oni ti posalju neki SIM unlock code. Moze li se to odratiti bez posrednika u kucnoj izvedbi? Da li bi neki custom ROM resio taj problem?

to za unlock vazi sa sve mereze sem za nase i za neke u madjarskoj valjda, a rom to ne resava...

Telefon radi, ali ekran ne, tj. ne prikazuje sliku... :(

Pali se najnormalnije, pushta zvukove, reaguje na dugmice, ali ekran nikako...Probao sam i da vadim bateriju, kao i da uradim "na slepo" hard reset, ali nishta... :(

Zna li neko mozda nekakvo resenje ili mi ne gine nosenje u servis? :/
potrazi na XDA temu o mrtvim ekranima sa tim tvojim simptomima, ima resenja i za to koliko se secam...

Ne mogu ponovo edit, pa moram novi post...

LM, dok sam radio ovo pustili su novu verziju unrevoked-a koja radi sa 2.2, tako da sam dzaba downgrade-ovao na 2.1, ali nema veze, bitno da sam uspeo :D

Josh jednom, hvala svima na pomoci, a najvishe korisniku studiopvc za ovaj fini topic :)

p.s. Btw, ne bi bilo loshe ako bi mogao da se modifikuje prvi post sa novim verzijama i informacijom da sad nema potrebe za downgrade i sl. cimanje :)

Imam jedno pitanje,trenutno radim root preko ovog reflash.exe i on ga tako root-uje vec jedno sat i po,trenutno mi pise :

"Waiting for 3 more seconds because seriously,Windows sucks"

i ispod toga pise :

"Recovery image:ClockworkMod Recovery"

,jel to treba tako da pise i dal stvarno ovako dugo traje ??? I sta bi znacilo to da nema SENSE UI ??? Hvala unapred :D

Poslednja izmena:
nisi instalirao one drivere ne sme tako da pise, relativno brzo ide sve

sense ui znaci da nema one default widgete koje pravi HTC i njihov launcher (ono dole gde pise phone :p)

Nacuh da postoji Rom za Desire sa novim HTC Sense koji ima Desire HD i Z , da li je neko isprobao mozda ?

postoji, ali ne jos flashable .zip
vidi u oficijelnom tredu o Desire

Ljudi nema potrebe da zurite, ne znam zasto ste u frci da stavite tako nestabilan ROM na svoj uredjaj....

Rom je prilicno stabilan kada se uzme u obzir da je skroz nov ... i da se jos niko nije pozabavio s njim na pravi nacin .. mislim od ovih jacih "modova" u android rom svetu.
Posle gps fix-a, nema vise FC-a ni na jednoj aplikaciji koja koristi gps, dok je pre toga svaka aplikacija odmah pri otvaranju bacala FC.
Problemi koji su ostali da se ispeglaju su kamera i settings/call .... kamera ne radi jos uvek, a settings/call zablokira ceo fon.... nadam se da ce uskoro i to ispeglati.
htcsense aplikacije rade polovicno ... ali posto je to internet servis ne verujem da ima veze sa rom-om. Htc HUB ne radi, Htc Likes radi.

Jel ima mozda neko tutorial za pravljenje ext3 particije?

Nazad
Vrh Dno