borab je napisao(la):Dajte ljudi utiske ili Vas isti ne interesuje?
borab je napisao(la):Hvala , kolika su poboljsanja u odnosu na Celeron na 1Ghz kji moze da se klokne na 1.3Ghz?Da li da ga kupujem ili ne, mislim na T?
borab je napisao(la):Hvala , kolika su poboljsanja u odnosu na Celeron na 1Ghz kji moze da se klokne na 1.3Ghz?Da li da ga kupujem ili ne, mislim na T?
tomvlad je napisao(la):Moj radi na 133fsb@1600 na 1.675vcore potpuno stabilno.
Hladim ga sa Peltierom i alfom pep66(ventilator duva u nju a ne izvlaci sa strane).Pre njega sam imao P3 700@980 i tualatin je dosta brzi mada je 133fsb jako malo za 1600Mhz.
Bolje bi bilo kada bi 1000 radila na 150fsb@1500Mhz ali neverujem,ko zna mozda...
Neuporedivo je brzi od Celyja sa Coppermine 128 jezgrom. Razlika je otprilike kao da poredis PIII i Celerona 2 - znachi drasticna .borab je napisao(la):Hvala , kolika su poboljsanja u odnosu na Celeron na 1Ghz kji moze da se klokne na 1.3Ghz?Da li da ga kupujem ili ne, mislim na T?
tomvlad je napisao(la):Celeron 2 i Celeron T se nemogu porediti uopste.
Celeron T je MNOGO BRZI.
PIII-s je svakako jos bolji (512 kesa i sa 133 fsb se moze dici do 160fsb)ali je dosta skupji a memorija koja radi na 160 cas2-2-2 5t-7t nisam video da se moze nabaviti ni kod nas ni u Madjarskoj..
Razlika izmedju p3 tualatina i celeron tualatina je :
p3 ima latenciju 0 za L2 kes i radi na 133fsb
celeron tualatin ima latenciju 1 za L2 kes i radi na 100fsb
Za data prefech neznam,neki sajtovi kazu da je iskljucen neki ne.
Pri butovanju svakako pise PIII
tomvlad je napisao(la):Celeron 2 i Celeron T se nemogu porediti uopste.
Celeron T je MNOGO BRZI.
PIII-s je svakako jos bolji (512 kesa i sa 133 fsb se moze dici do 160fsb)ali je dosta skupji a memorija koja radi na 160 cas2-2-2 5t-7t nisam video da se moze nabaviti ni kod nas ni u Madjarskoj..
drfedja je napisao(la):Na Abitu ST6 nije moguce podici voltazu preko 1.6 v.
A sto se tice procesora , sa TT Volcano 6 Cu+ se nije ni malo grejao ni na tih 1.6 v na 123 Mhz FSB-u. Iskreno preko toga nisam smeo da idem jer mi ionako hard disk nesto mnogo stekce u poslednje vreme.
Na 1600 bi mogao da radi sa vecim naponom , ali postavlja se pitanje koliko ce dugo izdrzati procesor a da mu osetljivi 130 nm tranzistori ne probiju.
Za Broza :
Celeron T kosta oko 300 DEM i ne vredi tih para .
Intel tvrdi da Celeron T nema vecu latenciju L2 kesa od Coppermine-a , mada na istom taktu daju veoma slicne rezultate , osim sto je u Q3 copper brzi oko 3 FPS 🙂tomvlad je napisao(la):Celeron 2 i Celeron T se nemogu porediti uopste.
Celeron T je MNOGO BRZI.
drfedja je napisao(la):Intel tvrdi da Celeron T nema vecu latenciju L2 kesa od Coppermine-a , mada na istom taktu daju veoma slicne rezultate , osim sto je u Q3 copper brzi oko 3 FPS 🙂
Bitna razlika je u magistrali od 133 Mhz koja je odlika PIII Tualatina kao i PIII-S Tualatina. Celerona 2 najvise kolje 128K L2 cache-a , a one starije modele i spora 66 Mhz magistrala.
Broz je napisao(la):PIII Tualatin je isto sto i PIII-S Tualatin😀
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari