Šta je novo?

TT12 procena

• Začetnik teme Začetnik teme :HGT:
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

:HGT:

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2005
Poena
620
Interesuje me cena za ovaj kuler ali za modovan kao na slici... :-devil-: pregoreo 😡 😡 mi je originalni fan pa sam stavio ovaj od spire :,,: ...

Prilozi

• Picture 116.webp
    Picture 116.webp
    14.4 KB · Pregleda: 101
10€, ako hoće neko da da...
Za 6-7€ ima Spire WhisperRock IV nov! (Koji je btw, odlično rešenje za Socket A)...
:wave:

@SuperStarr

Nemo' bre da te neko cuje... :d

Kako mozes da poredis TT12, pa makar samo telo (>700g bakra) + obican fan sa konfekcijom kakva je WhisperRock IV? :trust:

Poslednja izmena:
A kakav je Titan TTC-D5TB u odnosu na taj whisper rock 4?

Delija je napisao(la):
@SuperStarr

Nemo' bre da te neko cuje... :d

Kako mozes da poredis TT12, pa makar samo telo (>700g bakra) + obican fan sa konfekcijom kakva je WhisperRock IV? :trust:

Ja to rezonujem ovako:
Ko ima Socket A platformu za OC, taj ima i dobar cooler.
Ko nema dobar cooler neće valjda da baca pare na njega sada, već će da razmišlja da tih 15€ doda u "finansije za upgrade" i kupi S64 2800+ umesto S64 2500+ ili nF4 ploču umesto nF3 npr.
Cappito? 😉

Drugo, koliko je WhisperRock IV lošiji od ovakvog TT12? 2-5 stepena maximalno. 😉
A košta 3x manje po vama.

1. Gde to ima WR4 sa 6 evra? :trust:
2. Sta je to S64? :d

p.s. Na jednoj masini imam TT12, a na drugoj WRIV, tako da... 😉

dobar deo cene TT12 cini upravo i specificni ventilator sa regulacijom obrtaja, pa zato tesko da ovaj budz (sa najobicnijim ventilatorom od 2e) ne moze da vredi 15-20e

@Delija: S64 = Sempron 64, ko razume => shvatice 😉

@SuperStarr - slazem se 100% sa tvojim razmisljanjem, jos kad malo doteras taj WR4 (malo poliranja, dobra pasta i manji neki budz) dodjes na jos manju razliku 🙂

Poslednja izmena:
Slazem se da u cenu dosta ulazi fan, ali budimo realni, ko jos drzi tt12 na 5500 rpm obicno je na oko 2000 a kada se tada gleda onda ni ovaj nije nista losiji...
Ipak je CU CU i to 700g! A 5 stepeni nekad puno znaci...

Delija je napisao(la):
1. Gde to ima WR4 sa 6 evra? :trust:

Kako se uvek `vatate za manju cifru? Što me ne pita gde ima za 7€? :d

Šalim se, nema više IV, evo ovde ima III toje isto telo, fan je tako-reći isti (isti rpm) jedino nije UV senzitivan...

Poslednja izmena:
@Suicide_samurai
"Skontao" sam sta je i bez pomoci publike. 😉

Jedino mi smesno zvuci "es" (ass) 64... 😛

:HGT: je napisao(la):
Slazem se da u cenu dosta ulazi fan, ali budimo realni, ko jos drzi tt12 na 5500 rpm obicno je na oko 2000 a kada se tada gleda onda ni ovaj nije nista losiji...
Ipak je CU CU i to 700g! A 5 stepeni nekad puno znaci...

To što je "CU CU" (ku-ku :d) ga i vadi za tih 3.5 stepena. Otud i procena na 10€.
A po tvojoj logici, WR4 bi koštao 2-3€ manje od TT12 da ima fan sa regulacijom 2000-5500rpm.
Na kraju šta ispada? Ja nisam u pravu?
Sve u svemu ne razumem šta si hteo reći? Sam sebe demantuješ... 😉

@SuperStarr
Ma nije bitno tih 6 evrica, nego ga nije bilo ni za ispod 10, a povredio si ponoS 🙂 mom TT-jcu... 😛

Sve u svemu, zacin C... 😀

Poslednja izmena:
Ponos. Šta to beše - radio? :d
Evo ima i kopija WR4 by Titan. Mnogo liči. 😛

Pa hteo sam reci da TT12 sa original fanom na 2000 rpm nije nista bolji od ovog na slici... Fan koji je montiran radi na ~2500 rpm i predpostavljam da tako imaju isti protok.

WR4 sa fanom 2000-5500 sigurno ne bi bio jeftiniji za 2-3€, samo telo kod TT je potpuno drugacije, celo je od bakra-Cu🙂 i ima 66 listica...

Jos nesto, TT12 sa 2x12 fana je za OC super kombinacija (tiho i extremno hladjenje)
Anyway thx na pomoci cena ce mu biti oko 1000din pa kome odgovara....

ljudi znam da je mali offtopic (mali posto smo se vec udaljili od teme :d), ali kako se GlacialTech Igloo 2520Pro poredi sa ovim kulerom (www.glacialtech.com.tw)? Ima da se kupi nov za samo 10.92e u PIN-u, pa me interesuje jel on upada negde izmedju WR4-ke i TT12-ice? vredi li tih 10e - pitam zato sto vozim WR3/4-ku (ustvari neki model Speeza koji ima telo od WR4 i cooler od WR3), a posle 3 godine pocinje malo i da se cuje i iritira, pa bih ga menjao, a i ovu furunu koju sada vozim lose hladi - 55C dok ovo pisem (i to na 2.1Ghz na 1.58V) :d

SuperStarr je napisao(la):
Drugo, koliko je WhisperRock IV lošiji od ovakvog TT12? 2-5 stepena maximalno.

Jeste ali bakar mnogo bolje upija toplotu, pa dobijes na idle temperaturi malu razliku a na full load_u vecu konkretno u mom slucaju razlika je bila 2 stepena bez opterecenja a citavih 10 stepeni u full load_u izmedju WR4 i TT12@3000 RPM, a svi znamo sta znaci i jedan stepen na OC_ovanom procesoru.

:HGT: je napisao(la):
Pa hteo sam reci da TT12 sa original fanom na 2000 rpm nije nista bolji od ovog na slici... Fan koji je montiran radi na ~2500 rpm i predpostavljam da tako imaju isti protok.

TT12 tera mnogo vise vazduha na istom broju obrtaja zbog samog oblika peraja. Cena od 1000 dinara za TT12 telo je vrlo korektna

Misko78 je napisao(la):
Jeste ali bakar mnogo bolje upija toplotu, pa dobijes na idle temperaturi malu razliku a na full load_u vecu konkretno u mom slucaju razlika je bila 2 stepena bez opterecenja a citavih 10 stepeni u full load_u izmedju WR4 i TT12@3000 RPM, a svi znamo sta znaci i jedan stepen na OC_ovanom procesoru.

TT12 tera mnogo vise vazduha na istom broju obrtaja zbog samog oblika peraja. Cena od 1000 dinara za TT12 telo je vrlo korektna

Auu, pretera ga sa 10 stepeni. 😉
A što se tiče bakra, kada mi već držiš čas da prozborim i ja koju reč:
Istina je da Cu bolje upiva toplotu ali i je i bolje zadržava. To konkretno znači da za Cu hladjak treba brži ventilator (da uspe rasterati toplotu sa hladnjaka) odnosno da su Cu telo i spor fan loša kombibnacija. S`toga ova priča od 10C stepeni razlike (sa istim fan-om) "ne pije vodu". 😉
1000 Din je cena koja bi mene odbila (glat), ali možda se nađe neko ko bi dao i više od te cifre.
BTW, :HGT:, želim ti da ga prodaš za 15€. 😉

Suicide_samurai je napisao(la):
ljudi znam da je mali offtopic (mali posto smo se vec udaljili od teme :d), ali kako se GlacialTech Igloo 2520Pro poredi sa ovim kulerom (www.glacialtech.com.tw)? Ima da se kupi nov za samo 10.92e u PIN-u, pa me interesuje jel on upada negde izmedju WR4-ke i TT12-ice? vredi li tih 10e - pitam zato sto vozim WR3/4-ku (ustvari neki model Speeza koji ima telo od WR4 i cooler od WR3), a posle 3 godine pocinje malo i da se cuje i iritira, pa bih ga menjao, a i ovu furunu koju sada vozim lose hladi - 55C dok ovo pisem (i to na 2.1Ghz na 1.58V) :d

Ili kupi nov WR4 (za 7€) ili sredi taj tvoj ako imaš kap-dve mineralnog ulja i par grama tovatne masti.

SuperStarr je napisao(la):
Auu, pretera ga sa 10 stepeni. 😉
A što se tiče bakra, kada mi već držiš čas da prozborim i ja koju reč:
Istina je da Cu bolje upiva toplotu ali i je i bolje zadržava. To konkretno znači da za Cu hladjak treba brži ventilator (da uspe rasterati toplotu sa hladnjaka) odnosno da su Cu telo i spor fan loša kombibnacija. S`toga ova priča od 10C stepeni razlike (sa istim fan-om) "ne pije vodu". 😉
1000 Din je cena koja bi mene odbila (glat), ali možda se nađe neko ko bi dao i više od te cifre.
BTW, :HGT:, želim ti da ga prodaš za 15€. 😉

Ma u pravu si, svi kupite kulere sa Al telom, Cu apsolutno nista ne valja. Povlacim rec i priznajem da sam zestoko lagao sto se tice temperatura, jednostavno neznam sta mi bi. Odoh da bacim svoj TT12 u djubre jer je to najgori kuler na svetu.

Ma daj covece, ocigledno nisi koristio TT12 cim mozes da napises nesto ovako.

Poslednja izmena:
Ja ne znam što se ljutiš, probaj da staviš taj fan sa TT12 (@3000rpm) na telo WR4 pa ćeš videti da razlika ne može biti 10ºC a sam si obrazložio i zašto:

Misko78 je napisao(la):
...TT12 tera mnogo vise vazduha na istom broju obrtaja zbog samog oblika peraja...

Tako da porediti WR4 čiji se fan se vrti na ~2300rpm i TT12 čiji se fan vrti na ~3000rpm a pri tom ima veći protok nije logično.
Dakle, da oba tela imaju iste fan-ove razlika bi bila max. 3ºC. 😉

izvinjavam se sto dizem posle par dana, ali moram da promenim misljenje o TT12 - kuler je prosto fantastican i vredi svaki ulozeni evro - zahvaljujem se useru djsp sto mi ga je prodao ovom prilikom :wave:

znaci ja nisam verovao kad sam ga stavio - temp je pala za celih 15 stepeni!!! istina, nije on jedini ucestvovao u obaranju temperature - upotreba AS5 i zamena kineskog napajanja sa drugim Kinezom - LC Gold power 6550G V2.0 je svakako pomogla.

pre su mi temperature u idle bile 55, a pod prime-om oko 62C

sadasnje temperature - idle oko 38, prime se vrti vec vise od pola sata i ne prelazi 46C. br obrtaja je 3900, ali se ne cuje jako, jel ga pokrivaju ostali kuleri u kucistu - cuje se samo huk vazduha 🙂

ovo nisu krajnje temperature, posto jos nije prosao burnin preiod za AS5..

jos jednom - kuler za svaku preporuku :-devil-:

Poslednja izmena:
Ne znam sta je tu cudno, pa to je jedan od najboljih kulera za SocketA ikada napravljenih...

Nazad
Vrh Dno