Delija je napisao(la):@SuperStarr
Nemo' bre da te neko cuje... :d
Kako mozes da poredis TT12, pa makar samo telo (>700g bakra) + obican fan sa konfekcijom kakva je WhisperRock IV? :trust:
Delija je napisao(la):1. Gde to ima WR4 sa 6 evra? :trust:
:HGT: je napisao(la):Slazem se da u cenu dosta ulazi fan, ali budimo realni, ko jos drzi tt12 na 5500 rpm obicno je na oko 2000 a kada se tada gleda onda ni ovaj nije nista losiji...
Ipak je CU CU i to 700g! A 5 stepeni nekad puno znaci...
SuperStarr je napisao(la):Drugo, koliko je WhisperRock IV lošiji od ovakvog TT12? 2-5 stepena maximalno.
:HGT: je napisao(la):Pa hteo sam reci da TT12 sa original fanom na 2000 rpm nije nista bolji od ovog na slici... Fan koji je montiran radi na ~2500 rpm i predpostavljam da tako imaju isti protok.
LiLa je napisao(la):A kakav je Titan TTC-D5TB u odnosu na taj whisper rock 4?
Misko78 je napisao(la):Jeste ali bakar mnogo bolje upija toplotu, pa dobijes na idle temperaturi malu razliku a na full load_u vecu konkretno u mom slucaju razlika je bila 2 stepena bez opterecenja a citavih 10 stepeni u full load_u izmedju WR4 i TT12@3000 RPM, a svi znamo sta znaci i jedan stepen na OC_ovanom procesoru.
TT12 tera mnogo vise vazduha na istom broju obrtaja zbog samog oblika peraja. Cena od 1000 dinara za TT12 telo je vrlo korektna
Suicide_samurai je napisao(la):ljudi znam da je mali offtopic (mali posto smo se vec udaljili od teme :d), ali kako se GlacialTech Igloo 2520Pro poredi sa ovim kulerom (www.glacialtech.com.tw)? Ima da se kupi nov za samo 10.92e u PIN-u, pa me interesuje jel on upada negde izmedju WR4-ke i TT12-ice? vredi li tih 10e - pitam zato sto vozim WR3/4-ku (ustvari neki model Speeza koji ima telo od WR4 i cooler od WR3), a posle 3 godine pocinje malo i da se cuje i iritira, pa bih ga menjao, a i ovu furunu koju sada vozim lose hladi - 55C dok ovo pisem (i to na 2.1Ghz na 1.58V) :d
SuperStarr je napisao(la):Auu, pretera ga sa 10 stepeni. 😉
A što se tiče bakra, kada mi već držiš čas da prozborim i ja koju reč:
Istina je da Cu bolje upiva toplotu ali i je i bolje zadržava. To konkretno znači da za Cu hladjak treba brži ventilator (da uspe rasterati toplotu sa hladnjaka) odnosno da su Cu telo i spor fan loša kombibnacija. S`toga ova priča od 10C stepeni razlike (sa istim fan-om) "ne pije vodu". 😉
1000 Din je cena koja bi mene odbila (glat), ali možda se nađe neko ko bi dao i više od te cifre.
BTW, :HGT:, želim ti da ga prodaš za 15€. 😉
:wave:
Misko78 je napisao(la):...TT12 tera mnogo vise vazduha na istom broju obrtaja zbog samog oblika peraja...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari