Šta je novo?

TT12 cudoviste !!!

Kolko db(decibela) tt12 i tt7 na low i medium sta je za sada najbolji kompromis.

nema kompromisa mnogo sa vulkanima 🙂 Ili ti treba zbog Full speeda i nesto ispod, ili ti ne treba, sem zbog dobrog izgleda.

e u kom polozaju ti je kuciste i da li si probao da ga premestas dok je kuler prikacen ? Video sam na [ http://www.modthebox.com/review297_2.shtml ], lik je sa kulerom od nekih 500g ostao bez socket-a a Volcano 12 ima 730g [ AMD preporucuje da se za socket kace kuleri do nekih 380g ]. Planiram uskoro da uzmem isti pa se malo pribojavam da ne prodjem isto.

A dje kod nas ima da se kupi TT12 exxtrime ?

U Pyramid-u *NEMA* TT 12... a da li ce je uopste i biti, videcemo.

meni su ovde u NS-u rekli (pyramid, lupus) da stalno porucuju, ali slabo stizu, a kad stignu "odlete". Mozes da rezervises jedan kad stignu...

Ako nema tt12 za koliko se onda moze maci tt7 exxtreme?
Ali novi!!!!
:banana:

Poslednja izmena:
M3 je napisao(la):
Ako nema tt12 za koliko se onda moze maci tt7 exxtreme?
Ali novi!!!!
:banana:
A koji je to "TT7 Exxtreme"?
Takvo nesto ne postoji.

Ako si mislio na Volcano 7+... on se ne zove Extreme. Nije mu ni potreban takav dodatni naziv, jer u vreme kada je napravljen, K8 procesori nisu postojali ("Extreme" je oznaka za coolere namenjene procesorima sa K7 jezgrom, dok je "Venus" oznaka za one predvidjene za hladjenje K8 procesora)
I na kraju price, nov TT 7+ neces naci... ne proizvode se vec duze vreme. Mada, verovatno moze da se naleti na njih po cenovnicima nasih firmi... 😀

U svakom slucaju, samo polovnjaci. Mogu da budu stari i vise od godinu dana, ali i svega 3-4 meseca, zavisi kada su kupljeni. I budu nekih 15-ak evra... bar sam ja za toliko prodao moj pre mesec dana.

Poslednja izmena:
Dobro bre druze greska u pisanju!!!!
A vidio sam u pccentru TT Volcano 9,pa me interesuje valja li sto???

M3 je napisao(la):
Dobro bre druze greska u pisanju!!!!
A vidio sam u pccentru TT Volcano 9,pa me interesuje valja li sto???

Valja za nesto, samo pitanje za sta ti treba.

Planiram Barton 2500+ da fino kloknem pa sam htio da kupim neki fini kuler ,mislio sam ovaj TT12 ali kod nas ga nema nidje ,pa koji bi mi vi preporucili???

Ako hocete sasvim solidan kuler, uzmite TR2-M4, ima ga jos u Pyramid. Hladi malo losije od TT12, ali za neke rezultate morate da trpite malo vecu buku...

Interesuje me koliko kosta ovaj kuler TR2 M4 X-Blower Fan ....
nesto su mi jeftine one cijene u Pyramid.Ovaj kuler kosta ni manje ni vise nego 12 e,a citao sam karekteristike o njemu i mogu reci da sasm prezadovoljan...
Vrti se na 2100 do 4500 obr/min....
koliko bi me ovaj kuler kostao sa PDV posto zivim u Pogorici?

nesharm je napisao(la):
Ako hocete sasvim solidan kuler, uzmite TR2-M4, ima ga jos u Pyramid. Hladi malo losije od TT12, ali za neke rezultate morate da trpite malo vecu buku...
Daj bre, nesharm...

"Hladi malo losije od TT12"... jesi li ti uopste probao TT12?!?
Gde bre moze nesto od 12€ da se poredi sa necim sto kosta ~30€?! A pritom su, naravno, od iste firme!!

Mada dobro, tebi je i famozni Raptor pojam od cooler-a... :laugh:

M3 je napisao(la):
Planiram Barton 2500+ da fino kloknem pa sam htio da kupim neki fini kuler ,mislio sam ovaj TT12 ali kod nas ga nema nidje ,pa koji bi mi vi preporucili???

Ali zato sam ja na vreme obezbedio jedan primerak. Verovatno sam prvi kupio kod nas, jer sam upao u Pyramidu 5 min. posle isporuke. 😀

POZ :wave:

Naravno NIJE na prodaju 😀 Sorry W12 :smoke:

Nisam se ni nadao,ko bi prodao takvu masinu

Ali vredi pokusati. Zar ne 😀 :smoke:

Htio sam prvo da kupim TR2 M4 kuler pa ga nije bilo na lageru ,onda sam sa drugom dogovorio da mi naruci preko neta TT Volcano 12 Exxtreme isti kao onaj u pyramide!!!
E sad mene interesuje posto mi u paketu stize:
Ploca: Epox 8rda+
Procesor: Barton 2500+
Graficka:MSI FX 5900 XT
Memorija je obicna za sad 512 mb DDR-333 MhZ,a inace planiram da kupim jos 2x256 Kingston HyperX 434 MhZ........
Koliko cu moci da izvucem iz Bartona sa ovom plocom,sa ovom memorijom i sa Volcanom kulerom??? :type:
:cigar:

Poslednja izmena:
Moci ces da izvuces 300Watt 🙂)) Iz procesora ces sigurno izvuci 1.8GHz, a verovatno i vise, zavisi od procesora kolko je raspolozen. Nisu svi isti.

gx-x je napisao(la):
Moci ces da izvuces 300Watt 🙂)) Iz procesora ces sigurno izvuci 1.8GHz, a verovatno i vise, zavisi od procesora kolko je raspolozen. Nisu svi isti.
Da izvuce bar 1800 MHz... iz procesora koji po default-u radi na 1833 MHz?!?

Da... tih 1800 MHz ce sigurno izvuci!!! :d :d

pa to 😀 to sam i mislio 😀 , ono, glupo pitanje....

Poslednja izmena:
Ne *****avajte coveka. Nije nista zgresio. Uglavnom vecina hoce na 2.2Ghz (sa malo boljim hladjenjem, citaj RAPTORCOOL), ali nemoj posle da me bijes ako tvoj ne bude hteo na toliko. Da sam na tvom mestu ne bih se nadao nicim vecim od 2.3Ghz (Na nekim razumnim voltazama <=1.9V). Ne znam ni sto ti je to toliko bitno na koliko ce da ti radi, osim ako neces da vrtis 3dMark, a ionako sa tom grafickom ne mozes nista ozbiljnije da napravis.

P.S.
Nisam znao da si se toliko nalozio na taj TT12, da si zbog njega narucio komp preko net-a. Daj bre pa to je smesno. Da li je to stvarno vredno? Mogao si ko covek da odes i kupis takav isti komp samo sa nakim drugim, a isto dobrim kulerom istog dana. Mislis da ce ti taj kuler doneti nesto mnogo veci OC nago neki drugi koji bi kupio ovde?

nesharm je napisao(la):

Za pare koje vam ostanu, kupite cepice za usi.
Ne znam kako je nesha to zaboravio da pomene, ali X-Blower je sve samo ne tih. 🙂

Pozdrav!

dobro cekajte, niko ne kaze da treba gurati TR2-M4 niti tt12 na maksimalnom broju obrtaja. Sta god vi rekli i merili, ja sam preso sa raptora na TT11 i bolje mi hladi TT11 na 2500rpm nego sto mi je raptor hladio na 2500rpm, razlika je 2C (mozda zbog TT paste). Sasvim sam siguran da i sa TT12 i sa TR@-M4 moze da se nadje neka zlatna sredina, na recimo 2400rpm, gde bolje hlade od raptora sa istom kolicinom buke...AL kad vam zatreba bolje hladjenje zbog recimo veceg overkloka za neki test od 15-tak min, raptor nema snage za to, ali zato TT12, TT11, TT7, SilentBoost i TR2-M4 imaju...let it be noise ! 😀

gx-x je napisao(la):
evo ja sam uzo volcano 11+ Xaser edition, trazio sam V12 po NS-u ali nisam nasao. Ovaj sam platio oko 1100din i radi ko lud, bundlle je takodje interesantan, nema sta ne dobijes uz njega...Moracu da se strpim dok neko ne uveze neke thermalright hladnjake npr SP-94 ili 97 😛
TT-11+ je veoma dobar kuler, ne toliko dobar kao 12+, ali je bolji od 7+, naravno kada se "obradi"
Problem je kada ga dobijes, ocajno hladi zato sto je uzasno lose obradjen. Vodena smirgla skida 7-8 stepeni. Tada na 2500 rpm hladi kao TT7+ na 3100 rpm.
Cak sam probao da ventilator od 11+ stavim na TT7+ naravno ispoliran i opet je rezultat bio bolji sa radijatorom od 11+.

Poslednja izmena:
Hvala na savet drfedja, ucinicu to, i mislio sam da uradim jer sam video da je obrada katastrofa, samo jos da se ucurim nekom za smirglu 😉
mada za browsing nocu i tihu muziku vise volim buku manju od 10db 😉

Prilozi

• bezbukemolim.gif
    bezbukemolim.gif
    9.5 KB · Pregleda: 87
Poslednja izmena:
drfedja je napisao(la):
TT-11+ je veoma dobar kuler, ne toliko dobar kao 12+, ali je bolji od 7+, naravno kada se "obradi"
Problem je kada ga dobijes, ocajno hladi zato sto je uzasno lose obradjen. Vodena smirgla skida 7-8 stepeni. Tada na 2500 rpm hladi kao TT7+ na 3100 rpm.
Cak sam probao da ventilator od 11+ stavim na TT7+ naravno ispoliran i opet je rezultat bio bolji sa radijatorom od 11+.

Da li bi poliranje Tt Vulcano 12-ce smanjlo temperaturu tj. da li bi bio efikasniji? Da li je moguce da poliranje na 11+ skida cak 7-8 STEPENI :zgran: :trust:

Nazad
Vrh Dno