Šta je novo?

*.ts u *.mkv

Znas li da li je koriscen mpeg2 ili h264 za video u tom .ts fajlu. Ako je mpeg2 onda probaj HDTVtoMPEG2, on konvetuje u standardni .mpg fajl koji mozes da pustis sa bilo kojim dvd plejerom. Naravno rezolucija ostaje 720p jer kopira video stream iz ts fajla.

http://www.midwinter.com/~bcooley/

Ako je h264 video u tom ts-u, postoji i za to resenje ali malo komplikovanije.

Poslednja izmena:
Ako je h264 video u tom ts-u, postoji i za to resenje ali malo komplikovanije.
Ako moze objasnjenje za obradu H264 (iliti "sirovog" mpeg-4, kako je identifikovan), posto imam jedan 720p mkv fajl koji bih da smestim na single layer DVD umesto na dual. Plejeri ga normalno puste, al' nijedan video editor nece da ga otvori (nisam probao Adobe Premiere, doduse, jer sam pre za neko lightweight resenje).

Kada dodjem kuci videcu sta i kako. Ostalo mi je jos 30 i kusur giga da skine 😛

:zgran: Pa sto bi ga uopste cuvao u tom kvalitetu ako je samo 720p. To komotno mozes i da rekompresujes u mkv sa znatno manjim bitrate-om jer ce kvalitet biti sasvim ok.

Ako moze objasnjenje za obradu H264 (iliti "sirovog" mpeg-4, kako je identifikovan), posto imam jedan 720p mkv fajl koji bih da smestim na single layer DVD umesto na dual. Plejeri ga normalno puste, al' nijedan video editor nece da ga otvori (nisam probao Adobe Premiere, doduse, jer sam pre za neko lightweight resenje).

MKV format i nije bas nesto zgodan za editovanje ali mozes preko
directshowsource("C:\tvojfilm.mkv",audio=false,fps=23.976) u
avisynth-u da ga otvoris u MeGUI programu i da ga tamo sa x264 kodekom ponovo kompresujes na zeljenu velicinu. Naravno za to ti treba mnogo jak hardware jer je u pitanju HD materijal.

Ne znam koliko ti je ovo lightweight resenje. AviSynth nije bas za pocetnike ali je stvarno mocan alat kad provalis nekoliko caka u njemu.

:zgran: Pa sto bi ga uopste cuvao u tom kvalitetu ako je samo 720p. To komotno mozes i da rekompresujes u mkv sa znatno manjim bitrate-om jer ce kvalitet biti sasvim ok.

U pitanju je prison break season 3. Kompresovacu ga da bude mnogo manji. Jer sam skinuo hdtv verziju od CTU koja ima ocajnu kompresiju na vecini epizoda.

Ako mislis na one ripove od 1gb, u pravu si, to je bas malo za 44minuta 720p materijala. I plus rade te ripove na brzinu da bi sto brze izbacili na net ne misleci na kvalitet mnogo.

prva dva serijala koja sam skinuo epizode su po 1,5gb i slika je za dva koplja bolja. Reci mi da li postoji neki torrent sa hdtv na koji bih mogao da upadnem?

A kada bih nasao u 1080p to bi bilo extra. Jedino ima s03e01 i ona je tricavih 6gb 🙂

Poslednja izmena:
MKV format i nije bas nesto zgodan za editovanje ali mozes preko
directshowsource("C:\tvojfilm.mkv",audio=false,fps=23.976) u
avisynth-u da ga otvoris u MeGUI programu i da ga tamo sa x264 kodekom ponovo kompresujes na zeljenu velicinu. Naravno za to ti treba mnogo jak hardware jer je u pitanju HD materijal.

Ne znam koliko ti je ovo lightweight resenje. AviSynth nije bas za pocetnike ali je stvarno mocan alat kad provalis nekoliko caka u njemu.
MKV je samo kontejner. Mogu sam MKVExtract-om da izvucem video, ali ni to ne pomaze u prepoznavanju. MeGUI sam bas skoro skinuo i smorio se videvsi da radi s AviSynthom (s kojim se nikad nisam snasao), pa sam batalio. El ne postoji neka druga alatka koja bi ovo jednostavnije obavila? Malo sam pretrazivao net, megui i prateci alati su najpominjaniji.

Poslednja izmena:
Tako sam i ja mislio za avisynth dok nisam polako poceo da isprobavam sta i kako i sad mi nije nikakav smor raditi sa njim. Ustvari bas su mi smor programi koji rade za tebe automatski a da ne mogu sam da podesavam kako ja hocu.

Sto bi uopste izvlacio video iz mkv kad mozes i ovako preko MeGUI-a?

Mislio sam da je u mkv-u neki format s kojim bi programi koji ne podrzavaju mkv kontejner radili...

Nazad
Vrh Dno