Ako moze objasnjenje za obradu H264 (iliti "sirovog" mpeg-4, kako je identifikovan), posto imam jedan 720p mkv fajl koji bih da smestim na single layer DVD umesto na dual. Plejeri ga normalno puste, al' nijedan video editor nece da ga otvori (nisam probao Adobe Premiere, doduse, jer sam pre za neko lightweight resenje).Ako je h264 video u tom ts-u, postoji i za to resenje ali malo komplikovanije.
Kada dodjem kuci videcu sta i kako. Ostalo mi je jos 30 i kusur giga da skine 😛
Ako moze objasnjenje za obradu H264 (iliti "sirovog" mpeg-4, kako je identifikovan), posto imam jedan 720p mkv fajl koji bih da smestim na single layer DVD umesto na dual. Plejeri ga normalno puste, al' nijedan video editor nece da ga otvori (nisam probao Adobe Premiere, doduse, jer sam pre za neko lightweight resenje).
:zgran: Pa sto bi ga uopste cuvao u tom kvalitetu ako je samo 720p. To komotno mozes i da rekompresujes u mkv sa znatno manjim bitrate-om jer ce kvalitet biti sasvim ok.
MKV je samo kontejner. Mogu sam MKVExtract-om da izvucem video, ali ni to ne pomaze u prepoznavanju. MeGUI sam bas skoro skinuo i smorio se videvsi da radi s AviSynthom (s kojim se nikad nisam snasao), pa sam batalio. El ne postoji neka druga alatka koja bi ovo jednostavnije obavila? Malo sam pretrazivao net, megui i prateci alati su najpominjaniji.MKV format i nije bas nesto zgodan za editovanje ali mozes preko
directshowsource("C:\tvojfilm.mkv",audio=false,fps=23.976) u
avisynth-u da ga otvoris u MeGUI programu i da ga tamo sa x264 kodekom ponovo kompresujes na zeljenu velicinu. Naravno za to ti treba mnogo jak hardware jer je u pitanju HD materijal.
Ne znam koliko ti je ovo lightweight resenje. AviSynth nije bas za pocetnike ali je stvarno mocan alat kad provalis nekoliko caka u njemu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari