Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Desilo se i meni da zaglavi box (Iris) na EPG-u. Zvuk ide, slika stoji smrznuta, ne reaguje na daljinski osim što treperi lampica na njemu kad pritisnem neko dugme. Onom većem crnom je rešenje bilo gašenje na dugme, a manjem crnom - držao sam 10 sekundi plavo dugme za gašenje i on se restartovao isto kao da sam ga vadio iz struje. Posle toga se više nije ponavljalo.

Evo stigao i u Bg Iris tv (odakle samo ideja za takvo ime).

^
"Iris" prevedeno sa engleskog znaci "zenica" (oka) ali kakve to veze ima sa platformom nisam pametan. :d

Zato što će da ti eksplodira oko od kvaliteta SD kanala :D I/ili će parčići matorog STB koji ćeš u frustraciji da razbiješ da ti prolete kroz Iris :p

Meni neće, ne gledam sd. Imam preko 100 hd i okej su i na irisu i baš nemam želju za sd.

Zamenjen softver i u Loznici, sve radi kako treba, i SD i HD kanali su istog kvaliteta kao sto su bili, uredjaj huawei q11

probaj sa pinkComedy, AMC, AXN Spin... kof mene su baš loši

Nisam uspeo da izmerim, dodje Iris pre nego sto sam ja nasao vremena... Izmerih RTS1 SD, sada je 3.3Mbps, izmericu opet, jer naravno ovo je samo prosek za tih 60s.

Prvi utisak za Iris, uopste mi se ne svidja ovo Moj TV, neke random emisije i preporuke, i zasto vise zvezda nije lista omiljenih kanala, sad treba da se udje u moj tv i skroluje 20s da bi se doslo do te liste...

Poslednja izmena:
Odlična slika na hd kanlaima na optici. Bolje nego što je bilo.

E drugari dosao "konacno" i iris u BG, ovako moje iskustvo na prvu, odlicni SD bolji bar 20-30% od stare platforme, a HD totalno ludilo razvaljuju i oni su bar 50% bolji od stare platforme bar kod mene na optici zadnje 2 godine.
Prebacivanje standardno brzo sad mozda za delic sekunde i brze ali totalno nebitno, omiljeni kanali pa kako stici do njih kao lavirint "bote nisu normalni, gledam teze mi je da se naviknem ne izgleda mi user frendly ovaj interfejs.
Da rezimiram tehnicki dosta bolje u smislu kvaliteta slike i karakteristika, ali krajnje lose(verovatno stvar navike) uopste ne mogu da se snadjem i samo vrtim pogresno naviknut na staru platformu a omiljenih nema na zvezdici vec se tu ubacuju i izbacuju iz iste.

I u Smederevu dosao iris nocas. Moj utisak je da je slika mutnija za 10% u odnosu na staru platformu, kako sd tako i hd kanali. Sam interfejs konfuzan, kako li ce se snaci stariji ukucani sa njim?

Možda je razlika u SD utisku u korelaciji sa ko je na optici a ko na DSL netu? I/ili ko ima matore STB a ko ima Q11 igračkicu?
Pošto jedni tvrde jedno drugi drugo... :D

Q11 na optici, definitvno odlična slika na LŠ.

Meni ne deluje da su lošije slike na HD kanalima. Liga šampiona baš odlična slika. 3 stb uredjaja, vdsl, Smederevo. SD kanale ne gledam.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

q11 na optici u Kruševcu, sa irisom sd kanali mutniji ~ 30%, hd kanali za nijansu lošiji.

Baš mi se dopada ova nova iris platforma, pogotovo kada nešto vraćam unazad. Odbrojava 30 sekundi do početka druge emisije, i onda iznenađenje :D 20201209_001745.jpg

q11 na optici u Kruševcu, sa irisom sd kanali mutniji ~ 30%, hd kanali za nijansu lošiji.
Znaci nije ni do toga optika, stari/novi, posto je meni bolje i SD i HD da ne pricamo a imam q11.
Znam sta pricam jer imam optiku na staroj platformi vec 2 god i q11, pre par dana u BG mi stigao Iris i vidljivo bolji i SD a narocito HD pisao sam neki dan kad je stigao Iris kod mene.
Ocito je sve relativno i do podesavanja od strane mts na njihovoj strani, jer kako objasniti da je neko sa optikom i q11 imao bolju sliku pre irisa dok neko isto sa iptikom i q11 sad ima bolju sliku.
Jos meni recimo nije ni radila 2 god vremenska prognoza sad na irisu proradila, mislim nije to nesto nut sam se zalio nit mi treba samo sam primetio ko ce ga znati sta je pravi razlog da je nekima sad bolje a nekima ranije.

Isto tako, optika q11 prijemnik, slika je primetno bolja. Imam i jedan stari beli stb, ali na HD ready tv-u, tu ne primecujem nikakvu razliku.

Ubacen Hype HD na 799... kako li je u planu dalja numeracija HD kanala... (Arena 1x2, Euronews itd.)

treba lepo svima da puste hd paket, i da nemamo vise sd i hd verzije istih kanala.. onda ce lista kanala biti normalna.

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Isto tako, optika q11 prijemnik, slika je primetno bolja. Imam i jedan stari beli stb, ali na HD ready tv-u, tu ne primecujem nikakvu razliku.
kako ti se čini kvalitet ove slike (amc 220) ?
a05b18c95b58946c0dadf280ca22416a.jpg

Moze li da se zameni daljinac za q11?
Veliki kruzni taster prihvata svaki drugi klik. Uz daljinac i ovaj iris timeline je postao pravo mucenje.

Moze, naravno. Samo odneses u mts poslovnicu i trebalo bi da ti odmah daju drugi, tako je bar bilo kada sam ja menjao.

kod mene je (q11 na l2+switch)
rts1 sd(101)-3.1 Mbps
rts2 sd(102)-3.0 Mbps
amc (220)-2.7 Mbps
pinkfilm(218)-2.3 Mbps
hbo sd-3.2 Mbps
hbo hd-8.2Mbps
rts1 hd-7.8 Mbps

cheers odlicno, znaci sa ovim tvojim merenjima i mojim, rekao bih da SD kanali idu u proseku ~3Mbps, zavisi od kanala naravno. Npr. kod SBB kada sam merio sa DVB-C programom tako da sam imao mnogo laksi uvid, neki SD kanali idu i sa 1.70-1.80Mbps, svi su h264 kodek, ne znam sta mts koristi.
Evo bacih pogled na SBB sken koji sam uradio proslog meseca

pinkfilm ide sa 2Mbps, hbo hd 7.50Mbps, rts1 hd 4.65 Mbps, ostale kanale ne mogu da uporedim jer su kod sbb svi u hd. Ja ne vidim neku veliku razliku na HD kanalima posle prelaska sa SBB, nisam gledao SD kanale cesto tako da ne mogu da sudim.

Uspesno zamenjen daljinac za novi, crni. Radi kao singerica.

Taj crni je jak kao crna zemlja. Desilo mi se slucajno da sam ga izbacio sa 4. sprata (ne pitajte kako :d) na trotoar i ostao je citav sa blagim ogrebotinama, a baterije su unutra pukle. Evo dan danas radi posle godinu dana. :D:D

Vrh Dno