Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Ljudi jedno pitanje oko sinhronizacije fabrickog daljinca sa stb daljincem.
Uspeo sam da ga sinhronizujem za paljenje/gasenje za sekundu sto se kaze, ali nekako ne mogu da ga sinhronizujem za volumu+/- i sta jos sve moze da se sinhronizuje?
I drugo jel postoji mogucnost ili dugme na box daljincu sa kog bih menjao izvor televizije kapirate (tv, hdmi) posto je na televizoru nakacena i kablovska i IPTV pa se "setam" kroz kanale i televiziju.
Dakle da li tog dugmeta ima na box daljincu i kako ga sinhronizovati sa fabrickim?
Jer ako toga nema onda mi sinhronizacija svega ostalog i nije od velike pomoci kad ja svakako moram da se hvatam i za fabricki pored box daljinca.

Moze av, tv, hdmi 1 ili 2...a gde ti stiskas za ton ?

Za "učenje" nekih komandi treba više puta da se pokušava. Meni je trebalo 10-ak puta da pritiskam da bi na kraju uhvatio. Na TV/AV dugme stavi Source (ili nešto slično) sa daljinca od TV-a i trebalo bi da radi prebacivanje ulaza.
Kod mene je malo glup TV, pa mora da se stisne Enter posle Source dugmeta, a za to nema dovoljno tastera na ovom od STB-a, pa moram ipak da koristim i daljinac od TV-a.

Jesi ga restartovao, na dugme na zadnjoj strani stb-a?

Poslato sa NEM-L21 uz pomoć Tapatoka

ne, evo sad sam. pa ću videti da li će ponavljati
inače ovaj novi epg je nepregledan. Kad listam na desno on pomera samo taj jedan kanal na kome sam a ovi ostali stoje umesto da pomera sve odjednom da odmah vidim šta se gde prikazuje
i kad listam na epg-u on mi sam menja kanal umesto da ostane na tom koji gledam bez obzira na epg

baš je loša ova nova platforma

Moze av, tv, hdmi 1 ili 2...a gde ti stiskas za ton ?
Ja stiskam volume+, pa onda jel treba i vol-?
Ili gresim?
Pojma nemam kako da ostale funkcije sinhronizujem.

Za "učenje" nekih komandi treba više puta da se pokušava. Meni je trebalo 10-ak puta da pritiskam da bi na kraju uhvatio. Na TV/AV dugme stavi Source (ili nešto slično) sa daljinca od TV-a i trebalo bi da radi prebacivanje ulaza.
Kod mene je malo glup TV, pa mora da se stisne Enter posle Source dugmeta, a za to nema dovoljno tastera na ovom od STB-a, pa moram ipak da koristim i daljinac od TV-a.

Ok za prebacivanje ulaza pokusacu, nego vol+/- kako to da konfigurisem?
Hvala drugari unapred na pomoci.

Levo gore skroz, ti verovatno stiskaš ono dole ... za ulaz isto tu tv av

content_img_07a.jpg

Ok za prebacivanje ulaza pokusacu, nego vol+/- kako to da konfigurisem?
Hvala drugari unapred na pomoci.
Konfiguriše se isto kao i ostala dva dugmeta - pritisne se dugme Study dok crvena lampica ne zasvetli punim sjajem, pa dugme koje treba da se koristi i kad lampica počne treperi, onda se uperi daljinac od TV-a i pritiska dugme od komande koje treba da nauči. Lampica bi trebala da zatreperi brzo i da se ugasi kad prihvati komandu, ali to ne znači i da ju je "naučio" kako treba, odnosno ako ne radi, onda ponavljati dok ne nauči kako treba.

Konfiguriše se isto kao i ostala dva dugmeta - pritisne se dugme Study dok crvena lampica ne zasvetli punim sjajem, pa dugme koje treba da se koristi i kad lampica počne treperi, onda se uperi daljinac od TV-a i pritiska dugme od komande koje treba da nauči. Lampica bi trebala da zatreperi brzo i da se ugasi kad prihvati komandu, ali to ne znači i da ju je "naučio" kako treba, odnosno ako ne radi, onda ponavljati dok ne nauči kako treba.
Da uspeo sam juce nisam to napisao, a da li oni brojevi kanala mogu da se konfigurisu ili ne razumete me i CH+/-?
Bez toga dzabe sve ako mi treba drugi daljinac da bih birao kanale.

Hahaha koji bre brojevi ?

Jel si namestio ton ? Ili i dalje stiskas dole

Bas ti smesno, jel da, da zapamtim pa da ti se ja smejem kad ti nesto ne budes znao. A zapamticu.
0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 to su brojevi bar bili dok sam ja davnih godina isao u skolu.
Ton sam namestio. Ne stiskam dole, a ti jel stiskas "dole"?

Lepo sam ti pomogao. A ti si bezobrazan. Stiskao si ton ali na pogresnom mestu. Lepo sam ti sliku postavio i za tv i za av. I to nisi znao. Ali nista novo za tebe. Kakve brojeve ? Koristis beli daljinski za stb. Sa njim palis gasis, av tv. Pojacavas onde gde je tv av. A ne sa daljinskim od tv a !

Kao što sam već napisao, ništa drugo ne može da se koristi za TV osim ta četiri tastera. Znači TV/AV, On/Off, ton +/- i to je to.

Slazem se. A da li ti kapiras o kojim brojevima on pise ?

Misli verovatno na brojeve koji se koriste samo za STB.

Lepo sam ti pomogao. A ti si bezobrazan. Stiskao si ton ali na pogresnom mestu. Lepo sam ti sliku postavio i za tv i za av. I to nisi znao. Ali nista novo za tebe. Kakve brojeve ? Koristis beli daljinski za stb. Sa njim palis gasis, av tv. Pojacavas onde gde je tv av. A ne sa daljinskim od tv a !
Nisi mi pomogao ma bolje da ne pisem dalje.
Nije ni bitno.
Kao što sam već napisao, ništa drugo ne može da se koristi za TV osim ta četiri tastera. Znači TV/AV, On/Off, ton +/- i to je to.
E to je odgovor normalan koji sam trazio.
Hvala ti druze puno.
Slazem se. A da li ti kapiras o kojim brojevima on pise ?
Nista ti izgleda ne kapiras.
Dulenator ti je pojasnio nadam se ako imas daljinac od stb-a onda nadam se vidis i brojeve.
Misli verovatno na brojeve koji se koriste samo za STB.
Da na te, pa to je glupost.
Pa sta mi znaci ako ne mogu da menjam kanale dok gledam nesto na televizoru, u cemu je onda poenta?

Poenta je u tome sto kanale na televizoru ni ne menjas, uvek stoji na istom kanalu, a brojeve konfigurises za STB. Valjda si dosad to shvatio.

Sta hoces sa tim brojevima ? Iskreno ne kapiram ?
Kako sta, pa brate mili da menjam kanale kada gledam kablovsku na televizoru.
Ebemu seme.
Poenta je u tome sto kanale na televizoru ni ne menjas, uvek stoji na istom kanalu, a brojeve konfigurises za STB. Valjda si dosad to shvatio.
E pa to pitam nemoguce je.
Zato i kazem da je beskorisno i koja je onda poenta kad opet moram dva daljinca da imam kod sebe?
Sta je onda poenta ucenja stb daljinskog kad ne mozes osnovne funkcije daljinca da imas(menjanje kanala preko brojeva ili Ch+/-)
Sta je poenta toga da stoji na jednom kanalu?

Poslednja izmena:
Ti hoces beli daljinski da koristis za ikom ?

Dakle, to ne moze, dobro hvala.
To sam samo druze hteo da znam nista drugo.
Hvala, pozdrav.

A jesi probao da vol+/- na daljinskom od stb u gornjem levom uglu konfigurises kao ch+/- sa daljinskog od tv. Mozda moze tako pa prebacis na kablovsku i teras tako kanale

Poslato sa NEM-L21 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Iskreno, nisam, ne verujem da bi to upalilo, ali sam pokusao sa onim dole, i to nece da radi.
Hvala na pomoci, ali pokusacu i to pa javljam.

Edit:

Posto si editovao, sad je drugacija situacija pa da ti odgovorim, nisam to pokusavao ali znam da moze(ti tasteri na levoj strani) ali onda je problem jer ne mogu zvuk da pojacavam i smanjujem.
A bio bi i problem kad bi uslovno gledao recimo Rts1 a klinac mi trazi da mu prebacim na Mini ultru(koji je na 94 kanalu a rts 1 logicno na 1) te bih onda morao da pritiskam dugme 93 puta da bih mu prebacio na crtace.
Ne ocigledno nema resenja, a hvala svima na ovim dobronamernim preporukama.

Poslednja izmena:
Stigao je novi update i napokon donosi neke (sitne) izmene i dosta brže radi sve, pogotovo promena kanala.

E sad da se bace na posao i da srede go servis :)

Da se ubace HD kanali, da puste bolju rezoluciju na sd...

Hoće samo što nisu :p Ubacili su da piše 720p u opcijama, dosta xD

Ma to što piše...

Ja sam juce malo testirao brzinu i na 720p ide 90MB na svakih 10 min mereno net-limiterom
To dodje nekih 2.4-2.5Mb ako sam dobro racunao

Pa takva je brzina i na sbb go, ali je mnogo bolja slika. Negde nesto ne valja...

Sto se tice stb novi update, stvarno dosta brze menjanje kanala

Moze li se u mts-u ugovor za Box produziti online? Ceo dan sam se mucio na sajtu i izlazi neka greška.

Vrh Dno