Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Sto se tice seckanja slike na novoj platformi malo je reći da je užas, mislio sam da će se srediti sa novom platformom al hoće malo sutra. Od kako imam iptv, a to je već nekoliko godina imam problem sa seckanjem, tehnička podrška me napravi ludim 100x i na kraju nikom ništa.
Od kako sam uzeo d3i malo je reći da sam se odmorio i da sam napokon počeo da uživam u televiziji kao čovek, ono čudo kad radi ono radi bez greške!!!

Hd je isti, a sd mnogo bolji na d3 i, iz mog iskustva...

Bio bih ti zahvalan za malo više detalja o toj komparaciji SD slika d3i vs IpTV (oštrina, detalji, senke, color), koji receiver itd., jer sam zainteresovan da pređem sa njihovih analognih programa na digitalne. Čekao sam Conax CAM karticu (kako bih "zaobišao" njihov receiver koji se "umlaćuje"), iako bih time žrtvovao "72 sata unazad", "snimanje" itd., jer sam pročitao na više mesta da je slika sa njihovih receivera preko HDMI na full HD TV-ima primetno lošija nego na IPTV, na svim pa i na SD kanalima. Verovatno se i to promenilo...

Kod mene sinoc posle updata radio normalno da kazem, jutros toliko koci da ne moze da se gleda. Prebacim na drugi kanal prvih minut normalno onda zaglavi i tako na svakom programu. Katastrofa eto to je stiglo sa udate.

Bio bih ti zahvalan za malo više detalja o toj komparaciji SD slika d3i vs IpTV (oštrina, detalji, senke, color), koji receiver itd., jer sam zainteresovan da pređem sa njihovih analognih programa na digitalne. Čekao sam Conax CAM karticu (kako bih "zaobišao" njihov receiver koji se "umlaćuje"), iako bih time žrtvovao "72 sata unazad", "snimanje" itd., jer sam pročitao na više mesta da je slika sa njihovih receivera preko HDMI na full HD TV-ima primetno lošija nego na IPTV, na svim pa i na SD kanalima. Verovatno se i to promenilo...

Čitam i ja sve i svašta, ali pravo da ti kažem verujem prvo sebi i svojim očima. Imam i d3i i ovu novu platformu iptv, ili mts kako god. Imam na oba hdmi kabal, oba hd pakete, isti tv, i to dobar ful hd. Koristim mts, samo kad gledam arene. nije ni mts loš, ali d3i ima bolju sliku, ja bih ti preporučio da uzmeš i da testiraš, i jedni i drugi daju da probaš, povežeš na isti tv pa vidiš...

Iskljuci ga iz struje 15 min.

Utisci posle novog SW. samo duži period bez seckanja posle prebacivanja kanala.Otprilike 30 min.

Otprilike identično, s' tim da je kod mene tih 30 minuta i maksimalno vreme do povratka seckanja (u zavisnosti od kanala, doba dana, pravca i brzine duvanja vetra itd.).

Otprilike identično, s' tim da je kod mene tih 30 minuta i maksimalno vreme do povratka seckanja (u zavisnosti od kanala, doba dana, pravca i brzine duvanja vetra itd.).

Testirao rts1 kajron slova.Mozda malo manje od 30 min,daj što daš.Ali problem je SW.Moje misljenje

Čitam i ja sve i svašta, ali pravo da ti kažem verujem prvo sebi i svojim očima. Imam i d3i i ovu novu platformu iptv, ili mts kako god. Imam na oba hdmi kabal, oba hd pakete, isti tv, i to dobar ful hd. Koristim mts, samo kad gledam arene. nije ni mts loš, ali d3i ima bolju sliku, ja bih ti preporučio da uzmeš i da testiraš, i jedni i drugi daju da probaš, povežeš na isti tv pa vidiš...

Slažem se da treba verovati svojim očima. Koliko sam upućen (a voleo bih da grešim) i jedni i drugi to daju na probu samo novim korisnicima, dok stari korisnici mogu to da uzmu ili ne, ali bez probe. Problem je što im ja plaćam pretplatu otkako postoje (tj. otkako su pokupovali sve kablovske providere po Srbiji) i kao takav verovatno ne mogu dobiti ni Conax CAM karticu, a ni receiver na probu. Ali dobro, pitaću ih... Uzgred i ja koristim IpTV samo kada gledam Arene iako imam analognu SBB TV, ali razlog nije taj što je bolja slika, nego što menjam kanale daljincem od TV-a (kao nekada), a i slika ne secka. Mada moram da primetim i da noviji TV-ji sve bolje "peglaju" analogne kanale, tako da je kod mene razlika u kvalitetu slike između analogne SBB i IpTV SD kanala neporedivo manja negoli ranije, takoreći mala.

Testirao rts1 kajron slova.Mozda malo manje od 30 min,daj što daš.Ali problem je SW.Moje misljenje

Slažem se da je bolje išta nego ništa, samo ne mislim da je problem SW, nego mts-ova infrastruktura na koju je "naslonjena" platforma (ATM, DSLAM-ovi, portovi, ruteri itd.). Ovaj EC2108V5 STB nije nov uređaj (proizvodi se od sredine 2013.) i za prvih godinu dana Huawei bi sigurno izlečio sve "dečje bolesti" što se SW tiče. Ovo je otprilike neuspeo pokušaj mts-a da se upgrade-om SW krpe posledice umesto da se rešava problem tamo gde jeste (takve stvari su već radili sa ADSL-om i Huawei modemima/ruterima). Naravno, kao i uvek, voleo bih da grešim...

Poslednja izmena:
Secka sve isto kao i pre novog sw, samo sto se na nekom programu manje primecuje a na nekom vise. Samo mi nije jasno zbog cega niko iz mts nece da kaze da ima problem i da ce biti otklonjen. Meni su konkretno predlozili da raskinemo ugovor, sto mi je veoma cudno da to tako jednostavno raskinemo ugovor, posto nisu znali da sam ja sto se tice iptv na probnom periodu a za box 3 sam pod ugovorom nekih godinu i po. Onda kazu jos jednostavnije posto nisam pod ugovorom za iptv da donesem opremu da vratim.

@gortod, nego, po ovom broju gore da li mi se apdejtovao stb, jer nisam primetio nikakvu radnju pri paljenju tv-a ranijih dana. Jesam ga dan pre toga resetovao zbog seckanja, ali i tada je podizanje sistema trajalo kratko.

Poslednja izmena:
Ja imam onaj stari (srebrni) STB. Pre dva meseca seckanje je bilo toliko izraženo da sam bukvalno šizio zbog toga. Kako je vreme prolazilo tako je seckanje bilo sve manje i manje, danas gotovo i da ga nema. Možda se pojavi jednom u toku dana i to samo jedanput, ostalo vreme radi normalno ali duhovi su stalno prisutni na slici gde je jak kontrast crno-belo. Zahvaljujem se svima koji su preneli svoja iskustva sa novim STB-om i na osnovu toga iako sam dobio poziv iz Telekoma da zamenim stari STB ja to neću učiniti. Mislim da je pametnije sačekati izvestan period da poprave uslugu pa onda preći na novatorije.
Inače pošto nisam upućen čisto da vas pitam: šta dobija krajnji korisnik novim uredjajem?

@gortod, nego, po ovom broju gore da li mi se apdejtovao stb, jer nisam primetio nikakvu radnju pri paljenju tv-a ranijih dana. Jesam ga dan pre toga resetovao zbog seckanja, ali i tada je podizanje sistema trajalo kratko.

Taj broj je i kod mene znaci da ti je bio update.

Hmm, skori uzeo neki Vox tv 42'' za bagatela cenu... Zakacio na setbox preko hdmi i hmm... Arena se ne isplati gledati, takodje neki kanali su loseg kvaliteta zali boze para. Odlucim da aktiviram HD kanale, cisto zbog Arene... Povezan preko hdmi kabla i slika je zadovoljavajuca...e sad skoro bio neki kvar na toj '' parici' i pobrljavi iptv. Podrška dza bu dolazili... Kao oni srede net ali morali da ga spuste na 6mb s (imao 10/1).. Kao Hd uzima 3 a sam tv 1mb... Iskreno ne razumem se bas toliko u to... Pitam da uzmem cisto brzi paket 20/1 valjda jer razlika je mala i njihov odg je zivite vise od 2km od centrale. Vazdusnim putem nema 400m, ulicom ne vise od 600 ali kabal je vise od 2km. Najveca ironija od svega je da taj kabal bukvalno prolazi kroz moje dvoriste... Tuga... Inace zivim u blozini Sapca...

Pre ovog update sw kod mene je slika samo seckala a evo ga sada sve cesce pocne da glavi slika, zasteka skroz i iskoci medijska greska. Onda mora restart uredjaja. Sitno seckanje je naravno i dalje konstantno prisutno.

Kod mene radi sve ok. Nema seckanja.

Imam ovu novu, net 10, stvarno radi ok trenutno, ranije sam imao problema sa starom, bilo je prekida, ali sad ova nova radi fino, plus mts tv go... zadovoljan sam.

Poslednja izmena:

Imao sam d3i, mtstv, d3cam, i sad sam na d3mini, najbolju sliku sd kanala ima mtstv kod hd kanala nisam video razliku, mtstv ima jacu boju dok sbb malo je da kazem mutnija samim tim se vidi razlika

Kod mene suprotno

Primetna je razlika nakon poslednjeg update-a, HD kanale nisi mogao da gledaš zato što je bila izražena kristalizacija i kočenje, dok je na SD kanalima bilo seckanja. Eto, nakon malo testiranja mogu da potvrdim da je slika primetno bolja, dok je na HD kanalima slika veoma dobra, da ne kažem odlična.

Pojedini kanali tipa RTS 1, Happy i SOS kanal "seckaju" nakon deseta minuta, ali znatno manje nego pre update-a, očekujem da će se i to srediti. :)

Ja sam ovih dana dobio poruku od telekoma za zamenu STB_a. Koristim stari godinama tacnije Amino A139 i nikada nisam imao problema sa seckanjem kanala,niti oko prebacivanja kanala.. E sad sta se dobija ovim novim STB_om? Glavobolja ili neko poboljsanje. Nesto se ne usudjujem da zamenim ali ipak me kopka.. Imate li neki predlog,ili da se drzim slogana,ono sto radi ne treba dirati :)

Ja sam ovih dana dobio poruku od telekoma za zamenu STB_a. Koristim stari godinama tacnije Amino A139 i nikada nisam imao problema sa seckanjem kanala,niti oko prebacivanja kanala.. E sad sta se dobija ovim novim STB_om? Glavobolja ili neko poboljsanje. Nesto se ne usudjujem da zamenim ali ipak me kopka.. Imate li neki predlog,ili da se drzim slogana,ono sto radi ne treba dirati :)

Da mogu sve bih vratio na staro...odnosno onu staru platformu...pa neka i sporije vrti kanale i nema opcije zaustavljanja i gledanja unazad. Nikad mi ni secnulo nije...ovo sad, samo nervoza...

I ja sam jedan od onih koji je pozurio da uzme novu opremu za IPTV.Kakva greska.Jedino drugi program RTS-a moze da se gleda,svi ostali programi seckaju i izbaci medijska greska.Neupotrebljivo.Ima li sanse da napravimo neku peticiju da se ovo resi sa MTS ,jer koliko sam shvati staru opremu nece da vrate.

Vrh Dno