Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Video sam i ja u poslovnici u Ue isto secka. Navodno do juna bi trebalo svi korisnici da predju na novu platformu pa ce se to srediti. Kao sada rade uporedo te dve platforme. Ali stoji da se i dalje prave ludi na prituzbe da ne radi kako treba, navodno njihov komentar i dalje je da oni prosto ne mogu da veruju kako ne radi sa tako dobrim parametrima, a ni kod njih ne radi kako treba.

Video sam i ja u poslovnici u Ue isto secka. Navodno do juna bi trebalo svi korisnici da predju na novu platformu pa ce se to srediti. Kao sada rade uporedo te dve platforme. Ali stoji da se i dalje prave ludi na prituzbe da ne radi kako treba, navodno njihov komentar i dalje je da oni prosto ne mogu da veruju kako ne radi sa tako dobrim parametrima, a ni kod njih ne radi kako treba.

Samo da srede,ma da stara platforma ne secka

Zna li neko mozda na novoj platformi u meniju podesavanja pa u podmeniju dijagnostika sta znaci ono STB broj verzije?..i sta pise kod vas koji broj?.

Znači po njima je IpTV kao kamion: trucka previše ako je poluprazan, ali čim se napuni do vrha sve će da bude kako treba? Tako za sada nova IpTV platforma secka jer je mali broj korisnika, ali kada svi pređu na novu platformu ima da radi k'o švajcarski sat... :D

I kod njih u poslovnici secka.A ja maltretirao njihove tehnicare.Da li se oni prave toliko blesavi ili su stvarno glupi,da ne vide gde je problem.

Lako je praviti se blesav ako ti je dozvoljeno i omogućeno. I dok Microsoft plaća beta-testere, ovima nije dovoljno što bi mogli da eksperimentišu za dž., nego naplaćuju pretplatu u punom iznosu, kao da sve besprekorno funkcioniše. A ne bi me čudilo da osim od nas novac dobijaju i od Huawei-a, jer su se prijavili kao beta-testeri njihove nove platforme.

Tako nekako. Mada nije mi bas jasno kako to tako kod nas nekih ne radi kako treba, opet dosta njih tvrdi da to kod njih radi ekstra. Ako je problem uopsteno na celoj platformi valjda bi trebalo svi da imaju problema. Stoga se bojim da ce to tako i ostati, kod nekoga dobro, kod nekoga lose, uglavnom pretplata se placa i na kraju nikom nista. Ja imam fore do sredine februara da vratim iptv i izgleda da ce tako i biti.

Koja je cena usluge 72h unazad i premotavanja 60min unazad? Ne uspevam da pronadjem na sajtu MTSa :/

To nema za sve kanale, samo oni koji imaju znak pauza u krugu i radi tako sto se na daljinskom stisne ili pauza ili premotavane u nazad.

Tako nekako. Mada nije mi bas jasno kako to tako kod nas nekih ne radi kako treba, opet dosta njih tvrdi da to kod njih radi ekstra. Ako je problem uopsteno na celoj platformi valjda bi trebalo svi da imaju problema. Stoga se bojim da ce to tako i ostati, kod nekoga dobro, kod nekoga lose, uglavnom pretplata se placa i na kraju nikom nista. Ja imam fore do sredine februara da vratim iptv i izgleda da ce tako i biti.

Evo kako,iptv ima i moja tasta u Baricu i njoj je sve super.Naravno i tamo SECKA posle odredjenog vremena kao sto smo opisivali.ALI NJOJ JE SUPER MNOGI TO NE PRIMECUJU.

Poslednja izmena:
Ne znam kada je mts počeo sa novom platformom, imao sam pauzu u korišćenju IPTV-a od oktobra 2014. do maja 2015. godine. E, kada sam u maju odlučio da se vratim mts-u dobio sam novu opremu i mogu da potvrdim da je od početka seckalo. Prvo je počelo da me nervira, i odmah sam prijavio "kvar" nadajući se da je to do mene. Nakon detaljne provere i svega urađenog zaključeno je da je sve u redu i da se ne zna u čemu je problem. Elem, sada je kraj januara, slika i dalje secka (najbolje se primeti na kajronu npr Arena sport news ili tokom prenosa sportskog meča), dok na primer uopšte ne razmišljam da aktiviram HD paket, pošto je tu baš očigledno da nešto ne funkcioniše.

Moram da napomenem da mi je centrala na nekih 80-tak metara, tako ću videti kako će to funkcionisati sa VDSL-om i Super boxom kada za to dođe vreme. Inače, jedva čekam istek ugovorne obaveze sa SBB-om i Telenorom pošto baš imam loša iskustva sa njihovim korisničkim servisima.

Poslednja izmena:

Na osnovu svega ovde napisanog (a i na osnovu vlastitih iskustava), da se zaključiti da im unicast protokol (svako "vuče" svoj stream, tipično za snimljene emisije i video on demand) radi ok, a da multicast (delimo zajednički live stream) štuca i secka. Obzirom da je ta multicast priča (rutiranja, stabla, čvorovi, grupe, pridruživanje grupama itd.) malko kompleksnija, koja pored onoga što zovemo "platformom" obuhvata i gomulu rutera "usput", nije nemoguće da u nekoj "grani" to i funkcioniše kako treba. Pojedini korisnici su primetili i da seckanje ne počinje odmah, nego sa "zadrškom", a razlog tome je što se prilikom prelaska na sledeći program najpre uspostavlja unicast konekcija, a tek malo kasnije sledi ulazak u unicast i naravno početak seckanja. Dodatno, iz grupe onih kojima to "radi bez greške" treba izbaciti i one koji bi jedva primetili da se slika "zamrzla", ako je to kraće od 2 sekunde... :)

Verovatno je tako nesto u pitanju. Negde neki problem postoji, samo je pitanje da li ce se resiti i kada.

Danas je update-ovan software... Mozda ce resiti problem. U svakom slucaju ja sam u ponedeljak dobio "novu platformu" i prilicno sam nezadovoljan. Losije skalira na full HD od prethodne i konstantno seckanje ume da iritira.

Posebno me je razocarala situacija gde su nas u petak u poslovnici zadrzali sat vremena da bi na kraju rekli da ne moze da se trenutno predje na novu platformu (nije odobren taj zahtev kod njih) iako su nam slali nekoliko puta SMS da dodjemo da zamenimo opremu. Pa rekose dodjite popodne ili u subotu ujutru... Onda kad smo dosli ispade tek u ponedeljak da mogu da nam izdaju novu opremu. Naravno jos su nam u petak uzeli stari STB i nisu mogli navodno da nam ga vrate tako da smo bili 3 dana bez IPTV...

Ko god ima stare A139-E STB-ove mislim da ne bi trebao prevremeno da prelazi na ovo. Iako su se seckanja pojavljivala i na njemu, ali to je vec bilo do kvaliteta veze (sto je sredjeno u medjuvremenu), moje je misljenje da bar provereno radi.

Zbog sportkluba imam i D3i i mogu da kazem da sto se tice kvaliteta slike MTS IPTV mu nije ni do kolena. Na obicnom televizoru (CRT) se razlika se ne primeti. Ali zato na FullHD varijantama... Da li je u pitanju losije skaliranje uredjaja ili sta vec. Nije mi nikako jasno. Ovde naravno govorim o SD kanalima. HD MTS kanale nisam u prilici da vidim vec samo one sa D3i pa ne mogu da vrsim poredjenje ali valjda tu ne bi trebalo da bude vece razlike.

Hd je isti, a sd mnogo bolji na d3 i, iz mog iskustva...

Danas je update-ovan software... Mozda ce resiti problem. U svakom slucaju ja sam u ponedeljak dobio "novu platformu" i prilicno sam nezadovoljan. Losije skalira na full HD od prethodne i konstantno seckanje ume da iritira.

Jeste update-ovan, ali i dalje secka...nadam se da su drugi bolje sreće...

Jeste update-ovan, ali i dalje secka...nadam se da su drugi bolje sreće...

U najkraćem sa najnovijim update-om firmware-a kod mene je samo duži period bez seckanja posle prebacivanja kanala, nakon čega secka isto kao i ranije. Uvek imaju istu ideju: krpež firmware-om umesto rešavanja problema... :crash:

Poslednja izmena:
Odradio update, ali nema promena, seckanja su konstantna kao i ranije.

Inače, saznao sam da je Arena produžila prava na brazilsku ligu do 2018. prenosi kreću od subote.

Kako da znam da mi je odrađen update? Upalio tv kao i svako veče i nije mi se ništa drugo pokazalo.

I kod mene bio update. Veceras upalio tv kad poruka za novi softver, ja klik na ok ono nista i tako vise puta i na kraju restart na dugme. Po ukljucenju je odradio update. Za rezultate javljam dok sagledam situaciju.

Kako da znam da mi je odrađen update? Upalio tv kao i svako veče i nije mi se ništa drugo pokazalo.
Udjes u meni podesavanja pa dijagnostika pa pod STB broj verzije vidis koji je broj pa javi. Inace ne verujem da ne bi primetio update, posto proces traje sigurno 5-6 min.

Nazad
Vrh Dno