Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Jel ti ok brzina neta ? jel ti tvoja instalacija ok ?

Do juce nije bilo problema osim restarta rutera za koji je utvrdjeno da je los,ali stavljanjem drugog secka iptv.

3913453509.png

Drugari, moze li pomoc? Juce sam uzeo dodatni STB u telekomu da bih imao IPTV i na drugom tv-u. Problem je sto mi taj drugi tv (marka AVIX) nema skart ulaz da bi mogao da povezem STB sa tv-om vec ima samo rupa predvidjena za skart. Povezivanje tv-a sa bilo cime je moguce samo sa onim cincevima (bananicama) ali takav ulaz na STB nije predvidjen. Ima li neko savet ili iskustvo sta da radim? Imaju li neki adapteri i sl, ili mi se smesi kupovina novog tv-a :)

SCART kabl iz STB ubode u ovaj adapter, a cinceve iz adaptera u TV.

To njemu sigurno ne radi. HDMI nosi digitalan signal, njegov TV ocito ima samo analogni input. Aktivni HDMI-RCA adapter kosta mnogo vise od 900 dinara, a ovaj adapter+kablovi kostace manje od toga.

Na svakoj pijaci ima ona kutija sa prekidačem In/out i činč kablovi A+V. Ne košta više od 400 din sve zajedno. Kabl kupi što kraći, da ne dolazi do analognih smetnji. Nemoj da kupuješ preko 2 m i da se vuče po patosu, sigurno će iskakati neke linije po ekranu.

Hvala, mislim da ce ovaj adapter sto je Jericho okacio zavrsiti posao, jer sam od telekoma dobio skart kabl. Imam ovaj adapter ali muski, meni bi trebao zenski, samo da vidim gde moze da se nadje. A imam i HDMI kabl ali džaba kad je tv njesra.

Samo pazi da adapter bude in/out, baš kao sa slike. Postoje i oni koji imaju samo In.

Danas sam gledao u mom mestu za adapter, nigde nisam našao, samo imaju ovi muski. Ako ne probunarim nesto po netu, moraću da se "pocastim" sa novim tv-a :)

Trazis adapter, a boga molis da ga ne nadjes :p

Samo da se pohvalim da mi adapter (Jericho okacio sliku) nije pomogao. Verovatno treba jos jedan dodatni kabl (sa iglicama na jednom kraju, a kako izgleda drugi kraj, jbmlg) iz adaptera a to nemam gde (ili ne znam) da prikljucim u TV. Naravoucenije - ne slusajte zenu oko bilo kakvih tehnickih stvari (hoce iptv na drugom tv-u i to ti je) bez dok prvo ne proverite tehnicke mogucnisti uredjaja. Ali ce zato nov tv da me izuje za nekih 35-40000 hiljada (32 Inca, samsung ili lg), sto mozda i nije lose jer ko zna kad bi kupili TV :)

Poslednja izmena:
Samo da se pohvalim da mi adapter (Jericho okacio sliku) nije pomogao. Verovatno treba jos jedan dodatni kabl (sa iglicama na jednom kraju, a kako izgleda drugi kraj, jbmlg) iz adaptera a to nemam gde (ili ne znam) da prikljucim u TV. Naravoucenije - ne slusajte zenu oko bilo kakvih tehnickih stvari (hoce iptv na drugom tv-u i to ti je) bez dok prvo ne proverite tehnicke mogucnisti uredjaja. Ali ce zato nov tv da me izuje za nekih 35-40000 hiljada (32 Inca, samsung ili lg), sto mozda i nije lose jer ko zna kad bi kupili TV :)
Uzmi kod svercera i platices ga 70e manje :-D

Iz adaptera ide samo standardni RCA kabl, nikakve iglice. SCART iz STB u adapter, iz adaptera RCA kabl u TV i to je to. Jesi li siguran da si narucio bas onakav adapter, sa zenskim SCART ulazom?
RCA+3m+pic.jpg

Iz adaptera ide samo standardni RCA kabl, nikakve iglice. SCART iz STB u adapter, iz adaptera RCA kabl u TV i to je to. Jesi li siguran da si narucio bas onakav adapter, sa zenskim SCART ulazom?
RCA+3m+pic.jpg

Potpuno isti narucio, da ne reklamiram firmu sad. Doneo sam i drugi tv na koji inace imam iptv da vidim da li sam sve dobro povezao i radi sve, ali ovo drugo smece od tv nece, samo plavi ekran. Cekaj, jel mora sva ova tri cinca da ubacim u adapter i u tv, ili samo zuti? Ja sam radio samo sa zutim.

hvala na savetu :) Pogledacu ovde na forumu, nisam do sada brstio po njima.

Poslednja izmena:
Potpuno isti narucio, da ne reklamiram firmu sad. Doneo sam i drugi tv na koji inace imam iptv da vidim da li sam sve dobro povezao i radi sve, ali ovo drugo smece od tv nece, samo plavi ekran. Cekaj, jel mora sva ova tri cinca da ubacim u adapter i u tv, ili samo zuti? Ja sam radio samo sa zutim.

Pa ako hoces zvuk, onda ubodes i crveni i beli, ako si ljubitelj nemog filma, onda samo zuti :d

Proveri u meniju TV-a source - DVD, Video-in i ostale, a proveri i smer prekidaca na adapteru.

Pa ako hoces zvuk, onda ubodes i crveni i beli, ako si ljubitelj nemog filma, onda samo zuti :d

Proveri u meniju TV-a source - DVD, Video-in i ostale, a proveri i smer prekidaca na adapteru.

Pa da, nego ja po difoltu mislio samo zuti jer mi takav ide od dvd plejera 5.1 pa ovi drugi nisu potrebni. Aj provericu, poslednja sansa pa javljam ako budem nesto uradio

Vrh Dno