Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Aha, zahvaljujem na odgovorima.
Ostavio bih ja SBB ali bih jos uzeo Arenu kod Telekoma ako moze.

Samo jedna stvar boki , ja mislim da ne moze iptv na neodredjeno vreme ?
Mislim da te odmah teraju da sklopis na 12 meseci .... :D

I , jel nema veze sto nemam njihov ADSL ?
Potrebno je zapravo samo da posedujem telefonsku liniju i to je jedini uslov, jel da ?

Hvala

Uslov je da imaš telefonsku liniju koja možeš da prima njihov signal bez problema, to zavisi od tvojih instalicija, kvaliteta linije do tebe i od udaljenosti do pošte na koju si priključen, možda ovo zvuči strašno ali u principu velika većina ima uslove za to tako da nemoj da brineš, njihov ADSL nije uslov za IPTV, nemoj da te zbuni što dobijaš i modem jer IPTV prima signal preko modema. Kada postaješ korisnik ne znam da li uslovljavaju sve to nekim ugovorom na određeno vreme ali to bi stvarno bio apsurd, ugovor na određeno vreme obično ide uz neku promociju. Ja sam imao dvogodišnji ugovor sa njima gde sam plaćao paket Click 4 po ceni paketa Click 1 i gde sam prvih godinu dana IPTV plaćao 1 dinar, to je bila baš dobra promocija, ugovor mi je istekao krajem septembra i ostavio sam IPTV zbog Arena paketa a internet sam prestao da koristim i prešao na SBB, tako da ne znam da li nešto uslovljavaju kada postaješ prvi put njihov korisnik ali svakako nema logike. Zovi ih pitaj ih ali opet i to što ti kažu uzmi sa rezervom jer je mene riba iz njihovog CC ubeđivala da trebam da vratim modem iako ću nastaviti da koristim IPTV, mislim devojka radi tamo i lupa takve gluposti, strašno! Pogledaj malo i njihov sajt i vidi šta piše tamo, ako ima nešto što ti odgovara pozovi se na to u razgovoru za priključenje IPTV-a. ;)

Ja sam imao dvogodišnji ugovor sa njima gde sam plaćao paket Click 4 po ceni paketa Click 1 i gde sam prvih godinu dana IPTV plaćao 1 dinar, to je bila baš dobra promocija, ugovor mi je istekao krajem septembra i ostavio sam IPTV zbog Arena paketa a internet sam prestao da koristim i prešao na SBB.

Ovo i ja planiram uskoro da odradim.

Moze li ovaj IPTV STB uredjaj da se poveze sa ovom tv karticom?

I ako može, koji su mi kablovi potrebni?

Poslednja izmena:
Moze li ovaj IPTV STB uredjaj da se poveze sa ovom tv karticom?

I ako može, koji su mi kablovi potrebni?

Koliko vidim nemas ulaz za zvuk na tv kartici,tako da bi mogao da dobijes sliku,ali ne i zvuk.Za sliku ti treba recimo jedan scart adapter sa scart ulazom i cinc izlazima i preko toga povezes kabl na cinc(kompozitni) ulaz tv karte.

Zvuk bi mogao da se nabuždi preko ulaza za mic eventualno.

Valjda ima Line in (plavi ulaz na zvučnoj kartici) pa da poveže preko njega...

Hvala ljudi na odgovorima. Snasao sam se. Medjutim, ova stara tv kartica koju imam, daje sliku, ali slika nema boju. Pokusao sam sva podesavanja, ali nema nikakvih promena. Ako se dobro secam, ona je slicne probleme pravila i kada je bila povezana na klasicnu antenu, ali sam tada dobijao boju tako sto sam promenio rezim na NTSC, pa onda vratio na PAL, i dobila bi boju slika. Medjutim sad nece. No, bitno mi je da sam utvrdio da moze da se poveze IPTV, i kako, pa ako odlucim da kupim drugu tv karticu, onda znam kako.

Sad me nesto druo interesuje.
Mogu li na jedan STB uređaj povezati dva televizora (televizor i kompjuter) i kako? Da li, istovremeno, STB uređaj može da daje sliku preko HDMI kabla, za televizor, i SCART kabla za kompjuter/drugi televizor, ili nekako drugačije to mora da se izvede?

Jasno mi je da ce biti isti kanal na svim uredjajima, ali kako da povežem koaksialni kabl na ovaj STB?

Zivim u centru Beograda sta mislite koliko otprilike treba vremena od trenutka kad se prijavim za IPTV
dok dobijem?
Valjda ne vise od 4-5 dana ?
Pozdrav

Hvala ljudi na odgovorima. Snasao sam se. Medjutim, ova stara tv kartica koju imam, daje sliku, ali slika nema boju. Pokusao sam sva podesavanja, ali nema nikakvih promena. Ako se dobro secam, ona je slicne probleme pravila i kada je bila povezana na klasicnu antenu, ali sam tada dobijao boju tako sto sam promenio rezim na NTSC, pa onda vratio na PAL, i dobila bi boju slika. Medjutim sad nece. No, bitno mi je da sam utvrdio da moze da se poveze IPTV, i kako, pa ako odlucim da kupim drugu tv karticu, onda znam kako.

Sad me nesto druo interesuje.
Mogu li na jedan STB uređaj povezati dva televizora (televizor i kompjuter) i kako? Da li, istovremeno, STB uređaj može da daje sliku preko HDMI kabla, za televizor, i SCART kabla za kompjuter/drugi televizor, ili nekako drugačije to mora da se izvede?

Ja kad sam povezao preko scart adaptera i S-video kabla nisam imao boju.Kad sam povezao preko kompozitnog(cinc) sve je bilo u redu.

Jasno mi je da ce biti isti kanal na svim uredjajima, ali kako da povežem koaksialni kabl na ovaj STB?

Izgleda da ovi novi STB-ovi sa HDMI sto ih Telekom daje nemaju koaksijalni ulaz i izlaz kao oni stari.barem tako deluje sa slike.

Povezao sam STB uredjaj na tv karticu preko Scart kabla, koji se dobija uz uredjaj, na koji ide adapter SCART > S-Video, pa kablom S-Video na Composite. Sliku sam dobio, ali ton nemam. Ton sam pokusao da dobijem tako sto povezem jednim kablicem na koji ima i sa jedne i sa druge strane 3.5mm jack, tv karticu i zvucnu karticu, medjutim, nista se ne desava. Pokusao sam da je ubodem i u Line in i u Microphone, ali nista. Sta da radim, da dobijem ton?

Povezao sam STB uredjaj na tv karticu preko Scart kabla, koji se dobija uz uredjaj, na koji ide adapter SCART > S-Video, pa kablom S-Video na Composite. Sliku sam dobio, ali ton nemam. Ton sam pokusao da dobijem tako sto povezem jednim kablicem na koji ima i sa jedne i sa druge strane 3.5mm jack, tv karticu i zvucnu karticu, medjutim, nista se ne desava. Pokusao sam da je ubodem i u Line in i u Microphone, ali nista. Sta da radim, da dobijem ton?
Ako na tom SCART adapteru postoje i 2 composite audio izlaza,probaj kablom 2 cinca(composte) na 1 3.5mm direktno sa adaptera da ubodes u line in ili mikrofon od zvucne kartice,pa vidi da li ces tako dobiti ton.Ne zaboravi da mutiras demutiras taj line in po potrebi.

Ima na SCART adapteru 3 composite izlaza. 1 za video i 2 za audio. Kasnije cu slikati kako sve to izgleda i postaviti slike, da bude jasnije. Jel ima taj kabl (2x composite na 3.5mm) gotov, u radnjama IT opreme, ili mora da se pravi?

Ima na SCART adapteru 3 composite izlaza. 1 za video i 2 za audio. Kasnije cu slikati kako sve to izgleda i postaviti slike, da bude jasnije. Jel ima taj kabl (2x composite na 3.5mm) gotov, u radnjama IT opreme, ili mora da se pravi?
Pa trebalo bi da ima.To je onaj klasican audio kabl 2 cinca(composite) na bananu(3.5mm) koji se koristi za povezivanje kompjutera(zvucne karte) i muzickog stuba recimo ili za bilo sta.Ujedno i za ovo.Ja sam ih imao nekoliko ranije.

Sto se tice vez tv karte i zvucne karte.Kod nekih treba taj kablic 3.5mm iz tv karte na line in zvucne ili interni 3pinski audio kablic,ako na tv karti imas taj konektor,a neki ce dati zvuk i bez tog kablica.No ti ovde treba da dovedes zvuk iz STBa do zvucne.Najbolje bi bilo da imas audio ulaz na tv karti,ali posto nemas,mozes da probas ovu direktnu konekciju preko tog scart adaptera na line in.

Poslednja izmena:
Evo kako to izgleda u slikama.

upload

Evo kako to izgleda u slikama.

upload

Wow,svaka cast za slike :) Mada mi je sve uglavnom bilo jasno i bez njih.Takav adapter i ja imam.Onu crno belu sliku sto si pominjao ranije da si dobijao je verovatno sto si koristio s-video na composite kabl,trebao si cisto composite na composite kabl da koristis.Mozda si i dobio boju u medjuvremenu ne znam.

Jasno je zasto nisi dobio zvuk,jer ti nikako nisi zvuk iz STBa ni doveo do kompjutera,sto sam ti i ranije rekao.Dakle moras iz tog adaptera audio kabl,2 composite na 3.5mm da povezes na line in zvucne,posto ti tv kartica nema audio ulaz,vec samo izlaz.Ono za mute i demute line in sam ti pominjao,je zato sto ako tako dobijes zvuk sa STBa,on stalno biti prisutan,ako ti je STB ukljucen,pa mozes da ga mutiras po potrebi.Ako nameravas da drzis STB stalno ukljucen,mislim da je uvek pusten TV program na njemu to jest.

Jedino sto mi nije jasno je kakav ti je to ulaz dole ispod tv kartice na koji si pokusavao da povezes composite kablom sa scart adaptera.To ne pripada tv karti?Mislim nije dual slot taj tv tuner sigurno_Od cega je to?

Povezano i sve radi kako treba. Velko HVALA Raider. :)

Ne vredi kod mene su ga dunuli , čekam da istekne ug. obaveza i da se razilazimo.***a imali su lufta dve godine...
Nego ako se nešto kosmički promeni, jel se može imati IPTV a otkazati ADSL?

Može bez ikakvih problema, kada ti istekna ugovorna obaveza otkaži ADSL a ostavi IPTV, ne moraš ništa ni vraćati od opreme pa posle ponovo uzimati.

Imam IPTV već godinama i zadovoljan sam. E, sad, da li je moguće da povežem pored tv-a i monitor pa na njega da gledam IPTV? Šta mi je sve potrebno i koliko će to zadovoljstvo da me košta? Monitor ima VGA, DVi i HDMI ulaze.

IPTV i na monitoru

Imam IPTV već godinama i zadovoljan sam. E, sad, da li je moguće da povežem pored tv-a i monitor pa na njega da gledam IPTV? Šta mi je sve potrebno i koliko će to zadovoljstvo da me košta? Monitor ima VGA, DVi i HDMI ulaze.

Mozes imati IPTV i na monitoru ali samo ako imas HD prijemnik za IPTV ako imas SD prijemnik onda nevredi truda.

SD, nemam HD. Taj sto imam star je barem 3 godine. Vidim na njihovom sajtu da je doplata za prijemnik 300 dinara mesecno, e sad da li bi mi oni dali hd?

Vrh Dno