Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Nije jos palo na pamet... Sa tolikim IQ tesko da moze sve da se zapamti. :D

Bio sam u poslovnici i napisao zalbu, sluzbenica mi rece da ce nacin vracanja novca zavisiti od toga kako mi poniste uplatu-kao, nije sigurna ( i ja mislim da ce biti kao sto si ti rekako ).
U svakom slucaju, rok da odgovore na zalbu je 20 dana, pa cu javiti sta se desilo...:)

Sa zakasnjenjem javljam da je sve dobro proslo.

Na zalbu su odgovorili expresno, posle 5 dana od podnosenja, i pare su na tekuci racun prebacili posle 4-5 dana od mog ponovnog odlaska u poslovnicu.

Prijatno sam iznenadjen brzinom.:)

da li neko moze da mi kaze kako da smanjim pixelizaciju? da li postoje neka podeshavanja da se poveca propusni opseg na ruteru npr. ili bilo koje drugo reshenje? imam samo iptv bez adsl-a...

Ovo je jedan od foruma gde je diskusija o OPEN IPTV dosta zastupljena,pa sam morao da se uclanim i da kazem nesto kao korisnik.
Prijavio sam se u okviru Telekomove promocije ADSL+OPEN IPTV 3 meseca probno gratis svi paketi otvoreni,i u roku od 2 dana dobio opremu.Sto je za svaku pohvalu.Do tada sam bio korisnik DIGI TV-a sa kojim sam iz momenta raskinuo ugovor posle 3 i po godine druzenja :)
Ponuda nije losa,kvalitet slike je odlican.Naravno ocekujem da se ubace novi kanali,monopol SBB oko prava nekih kanala je svima poznat.Sportskih kanala 9,Muzickih kanala 6,Filmskih kanala 14 svi titlovani,Decijih kanala 9 i Informativnih koliko zelis tako da je super.

Osnovna ponuda 40 kanala, kad se zaglupavi ruter tad i tv odleprsa, HD??? Nema.... Sta ce ti ruski i francuski informativni kanali? Brines se za stanje puteva u okolini Marseja? SBB monopol za kanale, a sta je za monopol za fix tel koji i dalje postoji? Jel citao neko koliko Telenor mora da placa, a i da plati za svakog korisnika koji predje kod njih??

Dobro svi pricamo o HD-u,a jos ni 10 % Srbije nema plazma ili LCD televizore.To je isto kao da pricam sa narodnim poslanicima ko gde isao na more :) Ja sa radnickom platom,tesko u skorije vreme cu moci da se izluksuziram za TV koji podrzava HD tehnologiju,osim monitora za komp.
Ruski,Francuski kanali su kvalitetniji od TV MOSTA,TV PANONIJE,TV SPREKTRUMA,TV KOPERNIKUSA i drugih nasih lokalnih kanala kojih je pun SBB,koji vrte 8 sati muziku,8 sati kvizove i lokalne vesti.
Postoji sada ORION,ABATEL,TELENOR tako da ce svako moci birati preko koga ce imati fiksnu telefoniju.

Pa mislim da kada neko uporedjuje dve platforme treba da uzme sve cinioce u obzir,ako vec hoce da pravi analizu.A ne na osnovu par parametara da donese sud,jel je onda to neobjektivno misljenje.
To je isto kao da ja i Miskovic pricamo cime je bolje da putujemo i on kaze bolji je MLAZNJAK ide 1.000 km/sat,ima poslugu i sve delux.A vecina naroda nema ni benzin da sipa u auto i onda neko kaze ova platforma ne valja nema MLAZNJAK mislim o cemu se onda prica
Ako se uporedjuju dve platforme veliki plus treba da ima ona koja je pristupacnija,a sasvim je normalno da ko ima pare moze sebi priustiti najbolje.Ja da imam pare kupio bih satelitsku antenu i kao sve sportske kladionice platio 30 evra mesecno za sve kljuceve,kupio HD televizor i bolelo bi me uvo da li je bolji Telekom ili SBB.

Pa mislim da kada neko uporedjuje dve platforme treba da uzme sve cinioce u obzir,ako vec hoce da pravi analizu.A ne na osnovu par parametara da donese sud,jel je onda to neobjektivno misljenje.
To je isto kao da ja i Miskovic pricamo cime je bolje da putujemo i on kaze bolji je MLAZNJAK ide 1.000 km/sat,ima poslugu i sve delux.A vecina naroda nema ni benzin da sipa u auto i onda neko kaze ova platforma ne valja nema MLAZNJAK mislim o cemu se onda prica

Ovo sto ti pises je vulgarna demagogija koja nema veze ni sa temom, ni sa forumom. :smackbum:

Da li neko zna šta se dešava u slučaju da se pokvari STB daljinac? Da li telekom obezbeđuje novi i po kojoj ceni? Da li neko ima univerzalni daljinac kojim može da kontroliše STB, a da nije telekomov? Hvala.

Postoji li mogucnost da se na Pro 7 ukine ona odvratna nemacka sinhronizacija. Kanal emituje super serije, al dzaba kad ne moze da se gleda.

vlayza je napisao(la):
Da li neko zna šta se dešava u slučaju da se pokvari STB daljinac? Da li telekom obezbeđuje novi i po kojoj ceni? Da li neko ima univerzalni daljinac kojim može da kontroliše STB, a da nije telekomov? Hvala.

Trebalo bi da odete u najbliži KS Telekoma i da reklamirate samo daljinski i da zatražite novi, a da li se to naplaćuje - nisam siguran... Sumnjam da bi univerzalni mogao da šljaka. Mada pokušajte, kupite najjeftinijeg "Pilota" na buvljaku pa proverite.

Packy je napisao(la):
Postoji li mogucnost da se na Pro 7 ukine ona odvratna nemacka sinhronizacija. Kanal emituje super serije, al dzaba kad ne moze da se gleda.

Mislim da ne, jer ti u Nemačkoj (kao i u Mađarskoj) stoji na snazi nekakav zakon kojim je regulisano da svi kanali moraju da budu prilagođeni maternjem jeziku. To su kod nas recimo pokušali ovi nesretnici sa FOX-a da urade sinhronizirajući čuvenu seriju "Married with children" (ili u njihovom prevodu Bračne vode). Užas živi kad čuješ naše glasove koji kvare celokupan utisak.

Ako sam u krivu u vezi ovoga sa Nemačkom i Mađarskom, izvinjavam se, neka me neko ispravi. Ja sam retko kad viđao na bilo kojem nemačkom/mađarskom kanalu titlove sa prevodom na maternji jezik.

Poslednja izmena:
Pa da, ali s obzirom da se radi o digitalnoj tehnologiji, a mi nismo u Nemackoj, valjda bi telekom mogao da regulise da se filtrira taj audio. Vidim da za Zone Reality imaju mogucnost izbora izmedju eng i ruskog, a cini mi se National Geographic eng i madjarski. Samo mi nije jasno sta ce im taj kineski CCTv ili kako se vec zove. Niti ga ne vidim u ponudi na stranici telekoma. Mozda se stide i da ga reklamiraju :D

Poslednja izmena:
Ako sam u krivu u vezi ovoga sa Nemačkom i Mađarskom, izvinjavam se, neka me neko ispravi. Ja sam retko kad viđao na bilo kojem nemačkom/mađarskom kanalu titlove sa prevodom na maternji jezik.

Mislim da i nema kanala na Nemackom koji imaju samo titlove. To je zato sto je jako veliki procenat nepismenih ljudi u Nemackoj - tipa 70-80%. I zbog njih sve mora da se sinhronizuje.

I meni je, takodje, bas krivo za Pro 7, stvarno ima dobre serije. Ali dzabe kad ne mogu ni da smislim ocajnu sinhronizaciju.

Pa da, ali s obzirom da se radi o digitalnoj tehnologiji, a mi nismo u Nemackoj, valjda bi telekom mogao da regulise da se filtrira taj audio. Vidim da za Zone Reality imaju mogucnost izbora izmedju eng i ruskog, a cini mi se National Geographic eng i madjarski. Samo mi nije jasno sta ce im taj kineski CCTv ili kako se vec zove. Niti ga ne vidim u ponudi na stranici telekoma. Mozda se stide i da ga reklamiraju :D

Iznenadićeš se koliko Kineza ima u Srbiji posle popisa 2012 :d A do tad i ja ima da progovorim na kineskom...

Pa da, ali s obzirom da se radi o digitalnoj tehnologiji, a mi nismo u Nemackoj, valjda bi telekom mogao da regulise da se filtrira taj audio. Vidim da za Zone Reality imaju mogucnost izbora izmedju eng i ruskog, a cini mi se National Geographic eng i madjarski.

na sky star kartici takodje na kanalima to moze da se izabere,naravno na onima na kojima ima multilanguage opcija ali moracu da te razocaram,mogucnost toga ne postoji ni na jednom nemackom kanalu,svi nemacki,kao i austrijski kanali nemaju titlove ni za jedan,film,seriju ili show van njihovog govornog podrucja,sve se iskljucivo sinhronizuje,niti omogucavaju selekciju originalnog tona,dakle engleskog....

negde sam davno cuo razlog zbog kojeg se to radi ali sam zaboravio,nepismenost nije sigurno:D

uglavnom me je vecito nerviralo kad sam na ORF-u hteo gledati Simpsonove a ono krenu "Hans" i ekipa da razvlace sa glasovima da to jednostavno nije to pa ti se posle 5min smuci....

To je zato sto je jako veliki procenat nepismenih ljudi u Nemackoj - tipa 70-80%. I zbog njih sve mora da se sinhronizuje.

Evo podataka is CIA world factbook-a
Literacy:
definition: age 15 and over can read and write
total population: 99%
male: 99%
female: 99% (2003 est.)

Ako ti stvarno misliš da je jedna nacija koja je prema tebi 80% nepismena iz praha i pepela u kome je bila 1945. za vrlo kratko vreme uspela ponovo da stane na svoje noge, i ne samo to, već da ponovo postane najjača nacija u Evropi onda mi treba da se zapitamo koliko smo mi tek onda neobrazovani i nepismeni, jer iako se uvek hvalimo svojom pameću i dalje kaskamo na začelju...

Što se teme tiče, Nemačka sa Austrijom i Švajcarskom ima oko 100 miliona ljudi koji pripadaju tom govornom području tako da se za toliko tržište njima sinhronizacija isplati (ma koliko ja smatrao to skrnavljenjem filmova). Doduše, oni tu sinhronizaciju rade vrlo profesionalno kao i sve ostalo čega se dohvate (da ne pominjem bugare i poljake koji to stvarno jadno rade)
Na premijum kanalima Sky Deutschland ima i originalnog tona ali su svi komercijalni kanali sinhronizovani što im to daje mogućnost da idu preko satelita nekodirano jer ih mogu pratiti samo oni koji znaju nemački...

Ako ti stvarno misliš da je jedna nacija koja je prema tebi 80% nepismena iz praha i pepela u kome je bila 1945. za vrlo kratko vreme uspela ponovo da stane na svoje noge, i ne samo to, već da ponovo postane najjača nacija u Evropi onda mi treba da se zapitamo koliko smo mi tek onda neobrazovani i nepismeni, jer iako se uvek hvalimo svojom pameću i dalje kaskamo na začelju...

To ja ne mislim, tako sam cuo. Ali me iskreno ne bi zacudilo da je istina.

A mi kaskamo zbog lopova koji se nalaze na vrhu. Umesto da mladi i pametni umovi ostanu u zemlji, da im se pruze uslovi da uzdignu zemlju iznad ostalih, oni ih jos i teraju odavde.... Nebitno za temu totalno. :)

Po meni je teska gluposti sinhronizovati kompletan program na nemackom. Umesto da se titluje, oni sinhronizuju. A da ne pricamo kako grozno zvuci.... :)

A da ne pricamo kako grozno zvuci.... :)

Verovatno amerima grozno zvuče i naše stare sinhronizacije crtaća (Duško Dugouško i slično) ali su meni one genijalne (Nikola Simić naročito) i smatram da su bolje od bilo kog titla jer su ih radili naši izvrsni glumci...

Sve u svemu, da nije sinhronizovan na nemački jezik Pro 7 ne bi ni bio besplatan preko satelita niti u ponudi IPTV-a tako da ne bi ni znao za njega i ne bi imao na šta da se žališ...

Evo primera, holandski RTL 4,5,7 i 8 su titlovani ali na satelitu idu samo kodirani dok nemački RTL 1,2 i SuperRTL idu besplatno ali su naravno sinhronizovani...

da nije sinhronizovan na nemački jezik Pro 7 ne bi ni bio besplatan preko satelita niti u ponudi IPTV-a tako da ne bi ni znao za njega i ne bi imao na šta da se žališ...

Verovatno. A i da jeste besplatan, ovi nasi bi ga naplacivali posebno u nekom paketu. :D

btw tehnicar je rekao da ce se najverovatnije i zadrzati ova promocija 4paketa i posle nove god, sve to naravno nezvanicno

I ja sam juce podneo prijavu za IPTV, pa ce da vidimo koliko ce im trebati. :)

A i radnica u njihovoj poslovnici gde sam bio kaze da ce verovatno zdrzati tu promociju posle nove godine, mozda i jos 12 meseci. Ali kaze MOZDA. :)

Koleginica uzela ovaj paket na promociji pre 2 sata. Rekli su joj da će svih 12+3 meseci da budu otključani svi kanali. Naravno u ugovoru ništa ne piše, samo verovanje na reč.

Bilo bi posteno da ostane promocija do aprila 2011. kada bi trebalo da prestane monopol sbb-a na neke kanale. Mozda onda mozemo da se nadamo sport klubu, fox life, crime, history channelu, exploreru...

tacno je to

Koleginica uzela ovaj paket na promociji pre 2 sata. Rekli su joj da će svih 12+3 meseci da budu otključani svi kanali. Naravno u ugovoru ništa ne piše, samo verovanje na reč.

I meni je to potvrdjeno.Znaci tri meseca probno + 12 meseci ugovora ce biti ukljuceni svi paketi OSNOVNI+FUN+ARENASPORT+CINEMAX+HBO+ZA ODRASLE+HBO ON DEMAND+SNIMANJE SADRZAJA za 1 dinar mesecno

Poslednja izmena:
I meni je to potvrdjeno.Znaci tri meseca probno + 12 meseci ugovora ce biti ukljuceni svi paketi OSNOVNI+FUN+ARENASPORT+CINEMAX+HBO+ZA ODRASLE+HBO ON DEMAND+SNIMANJE SADRZAJA za 1 dinar mesecno

Malo mi zvuci neverovatno,da li to znaci 15 meseci IPTV za samo 1 din,bez ikakve preplate?

Nazad
Vrh Dno