Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Da li je neko mozda imao prilike da uporedi kvalitet slike TotalTv i IPTV?

Razlika se najbolje vidi ako imas LCD TV.Slika na IPTV je za oko 20% bolja.Pogotovo prvi i drugi program gde je za 50% bolja.Ovo najnovije poskupljenje Total TV paketa koje je na snazi od 1.marta definitivno je pomoglo da se IPTV ucini daleko pogodnijom opcijom.Uz odlican daljinski koji moze da koristi i TV nema dileme,IPTV je daleko bolja opcija osim ako ne zivite na selu ili negde gde nema tehnickih mogucnosti.
 
A da li je neko poredio D3 SBBa i IPTV?
 
Danas mi je bio cika iz Telekoma i pustio mi IPTV, za pocetak mogu samo da kazem da mi je drago da sam se resio Totala, IPTV ima u startu Animal Planet,Zone Reailty,VH1, Eurosport,Eurosport2 sto mi je mnogo vaznije od kojekavih domacih kretenskih kanala.
Start paket na TTV-u je 710din,a kod telekom 590din.
Kvalitet slike je drasticno u korist IPTV-a samo kod B92,koliko sam za sad primetio, sve ostalo je otprilike isto, osim sto je slika kod Telekoma za nijansu svetlija,bar mi se tako cini.
Da naravno posto imam Samsungov tv ,daljinac od STB-a mi radi posao sjajno.
Zamerka koju imam ovog prvog dana je to malo duze cekanje na prebacivanje kanala,ali slicno je bilo i na totalu na pocetku,pa se nadam da ce se i ovde to promeniti s obzirom je je IPTV tek krenuo, takodje radnik Telekoma me je upozorio na moguce blokiranje slike i da u tom slucaju samo "resetujem" STB :)
I jedno pitanje, po defaultu mi je stigla "zabrana" za porno kanale, odnosno moram svaki put da ukucavam sifru, pa me interesuje jel ima negde opcija da se to iskljuci? :D
 
Poslednja izmena:
ja bih vrlo rado prešao sa totala, ali ne zbog cene već zbog toga što im je signal strašno slab. čim se malo naoblači a ne daj bože počne mala kišica, odmah pola kanala nema a druga polovina secka. koliko sam ja video po programima IPTV je žešći krš ali bi ipak više voleo da uvek imam sliku pa makar napolju sekire padale. i naravo postoji i ALI, a to je da hebeni telekom ne može da omogući IPTV u Veterniku (više je NS nego Veternik ali svejedno).
ja ne znam kakva im je taktika i poslovna strategija, ali ja da sam im gazda pa već bi imali milion ADSL korisnika i pola miliona IPTV-a.
 
Zaboravih da napomenem da su i kod mene bili identicni problemi sa signalom, dolazio je jednom njihov montazer,ali samo je ublazio problem.
Sto mislis da je IPTV krs po kanalima, sta to total ima da bi ti mnogo nedostajalo kod iptv?
 
Imam jedno pitanje onako prilicno laičko. Kad ekipa za montažu IPTVa dođe da priključi sve to, oni uzimaju postojeći ADSL ruter i postavljaju novi iz kog ide i net i televizija i telefon?
Naime, da pojasnim, "problem" je u tome što su mi komp i TV na dva totalno različita kraja kuće. Kako će oni to da izvedu a da ne mora da se razvlači kabl od rutera do kompa. Nisam uopšte upućen u problematiku pa se izvinajvam ako je pitanje besmisleno :D. Elem, ja neću biti kući kad oni dodju da to odrade, a ćale nema blage veze sa tim i vrlo lako može da odustane od IPTVa ako ga ovi nadasve "stručni" montažeri ubede da mora da se sapliće o kablove ako hoće i net i iptv. :D Pa bih ja,eto, da se na vreme obavestim ,a i njega, da zna čovek šta da im prenese kad ovi krenu da pričaju svoju priču. Inače, radi se o IPTVu u Vranju, pa prilično sumnjam u stručnost ekipe koja montira sve to.
 
ma imaju dosta besplatnih FTA kanala.

Ko jos gleda FTA kanale? Cesto sam koristio TotalTV do pre godinu dana i mogu reci da bas nista od FTA kanala nije bilo vredno gledanja.

IPTV je odlicna opcija, ali im fali mogucnost prikljucenja dva TV-a po malo vecoj ceni, a ne duplo i veoma sporo menjanje kanala koje na prvi pogled ne deluje strashno, ali koliko puta ste uhvatili sebe da vrtite redom kanale. E pa ta rabota nije bas zabavna uz ogromni delay u menjanju kanala. No takva je tehnologija i ne verujem da ce se to skoro promeniti.
 
Cisto da znate nije totalov signal slab nego im je tuner u reciveru ocajan pa zato slika secka i nekad je nema ... Na bojim reciverima nema tih problema ...
 
d3 vs iptv

d3 ima bolji izbor kanala (sport klubove, avala, bbc prime i jos koji)
iptv ima nesto bolji kvalitet, posebno se primeti na rts-u, moguce koriscenje jednog daljinskog upravljaca

meni se ne dopada nijedna od ove dve opcije, posto kod kuce imam d3 cesto prebacim na obicnu kablovsku, razlozi: jedan daljinski, brze menjanje kanala, raspored kanala kakav sam navikao,
to mi je nekako bitnije od glupog e. vodica na d3 koji cesto nije apdejtovan, nesto bolje slike i boljeg zvuka.
 
Prelistah skoro celu temu ali ne nadjoh ni ovde ni na sajtu podatak da li postoji neki popust ako se uzme u paketu telekom adsl i iptv.I moze li da radi istovremeno paket 4mbps i iptv a da se ne kolju? Recimo da skidam nesto sa neta full 400kB/s i da gledam tv i da sve radi najnormalnije.
 
Mislim da popust za paket ne postoji, neka me neko ispravi neko ako gresim.
Sto se tice klanja neta i iptv-a, kod mene na paketu 2mbit nema nikakvih problema,stavise imam osecaj dam i net radi bolje :)
 
Prelistah skoro celu temu ali ne nadjoh ni ovde ni na sajtu podatak da li postoji neki popust ako se uzme u paketu telekom adsl i iptv.I moze li da radi istovremeno paket 4mbps i iptv a da se ne kolju? Recimo da skidam nesto sa neta full 400kB/s i da gledam tv i da sve radi najnormalnije.


Ne mogu da se "kolju" jer su potpuno nezavisni propusni opsezi rezervisani za jedan i drugi servis. Imao bi problem jedino kad bi imao onaj najveći paket, Click 16 ili kako se već zove, ali u tom slučaju bi ti _verovatno_ skrenuli pažnju.
 
Teško da će u skorije vreme biti poboljšanja situacije što se tiče novih kanala na Telekomovom IPTV-u i mogućnosti za priključenje dva nezavisna TV aparata. Nadam se da mi neće zameriti što ovo puštam u javnost :d, ali čisto da znate kakvo je stanje. Moja prepiska sa njima od pre par nedelja:

Pitanje:
Koristio sam već IPTV promotivni period pre nekoliko meseci, sve mi se mnogo dopada I spreman sam da postanem korisnik, čim se u ponudu uvrste hrvatski kanali. Konkretno mislim na HRT1 (za celo vreme emitovanja), HRT2, RTL i NOV@TV – Džaba nam naši kanali kad na njima nema šta da se gleda. I naravno, kad se u ponudi nadje STB Box za dva TV-a.



Kvalitetom slike i ostalim uslugama sam bio veoma zadovoljan, ceo koncept IP-TV-a mi se mnogo dopada, ali ipak zbog ova dva razloga ostajem pri kablovskoj TV.



Pozdrav iz Subotice!



P.S. Imate li možda nekih informacija o eventualnom proširenju broja kanala i mogućnošću priključivanja 2 TV uredjaja?


Odgovor:
Поштовани,

тренутно не постоје прецизне информације о увођењу нових канал у оквиру услуге IP TV. Листа канала ће се временом ширити, o чему ће корисници благовремено бити обавештени на нашем сајту на адреси: http://www.telekom.nadlanu.com/iptv/ .



Такође, о могућности повезивања више ТВ и увођењем још једног STB, као и о свим променама везано за услугу IP TV, корисници ће бити обавештени на нашем сајту на истој адреси: http://www.telekom.nadlanu.com/iptv/ .



С поштовањем, Телеком Србија а.д.

www.telekom.rs
 
Od decembra koristim IPTV i na zalost moram da ga pohvalim tj pohvalim kvalitet slike od drzavnog monopola.
Jedina novost i dobra stvar sto su ponovo produzili kampanju da
po ceni osnovnog paketa od 590din gledamo i dalje sve pakete do 01. septembra 2009.godine.
Informacija potekla sa broja 9813 ( Uzasne podrske ) a nije jos informacija objavljena zvanicno na sajtu.

Znaci moj primer pola decembra i januar IPTV besplatan, dalje februar i mart cena je ostala 590din a i dalje do daljnjeg gledam sve pakete.

Pozdrav
 
Evo meni su danas javili da mogu da imam IPTV. Hteli su danas da dodju al niko nije bio kuci. Da li mogu ja danas da odem do telekoma i da pokupim opremu?
 
Inace, imamo 3 nova kanala. Atlas, Baby i CNBC. Nije nista posebno, ali dokle god dodaju nije lose. :)
 
Dali jos uvek imate MINIMAX deciji kanal? Cini mi se da ga kod mene nema vise.
 
Za minimax mislim da je bilo obaveshtenje da neshto zeza.

Samo kad bi ubacili neke specijalizovane kanale, tipa Chiller.
 
Poslednja izmena:
Zasto samo neki kanali imaju opciju za snimanje? Ima nekih informacija o prosirivanju te liste?
 
^ Cini mi se da je neko negde spominjao da sa svakim kanalom (ili drzacem prava) trebaju da pregovaraju ponaosob za ovo, zato na nekim jos nema opcije snimanja, a za neke je pitanje i da li ce biti.

I evo ga ubacen Cinemax u HBO paket. Jos ce ovaj IPTV sa svim paketima, a cenom osnovnog do septebra da bude bas dobra stvar. :D
 
meni juče poslali poruku da ne planiraju u 2009-oj da uvode ni nove adsl priključke a ni iptv u Veternik(predgrađe Novog Sada, ko ne zna).
pa mamu im j.... baš sam hteo da se rešim totala, a na antenu se ne vraćam jer ne mogu ni 5 kanala da uvatim u ovoj vuko****ni.
 
Ljudi, promenio mi se automatski audio na discoveriju na ruski ... Pokusao sam da promenim na engleski, ali bash i ne ide. Dal zna neko kako se to radi?
 
^ I kod mene isti problem i nemam pojma kako da ga sredim. Pokusao sam da cackam ona audio podesavanja, ali bez uspeha.
 
Vrh Dno