Šta je novo?

TRUE lapping...

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Evo još jednog sessiona koji smo odradili illidan i ja, ovoga puta su se malo ozbiljnije komponente našle na stolu :)

TRUE vs TRUE Black ,)

Pored HS-a, koristili smo sledeće:

600, 800, 1000, 1500, 2000, polir pasta i specijalne krpe za poliranje ThermalRighta :D

Ovako je počelo (moj TRUE - srebrni - je već bio malo poliran, tj. izravnat, ali samo malo):

Počinjemo:

Ovako je izgledao Black nakon dva-tri lista 600-ke, fabrički je bio baš baš loše odrađen...

Nakon 600:

Nakon 800:

Nakon 1000:

Nažalost, propustili smo da uslikamo kako je izgledao nakon kratke 1500-ke i 2000-ke, ali smo uslikali nakon polir paste... Enjoy:

Black finished ,)

Idemo na "klasičnog"...

Nakon 600:

Nakon 800:

Nakon 1000:

A onda na red dolazi neka čudna 1500-ka, bio je tu neki jedan list koji je ostao od ranije pa sam ga iskoristio i dobio interesantan rezultat:

Da, potpuno je matirao, ali je bio toliko ravan i bez crtica da je bilo neverovatno... Zaista sjajno parče, šteta što nismo imali više :D

Prelazimo na 2000:

I na kraju, sjajna polir pasta (nismo koristili samo G10 već i još nešto, ali to ne smem da otkrijem :d):

I gotov:

Evo i jednog Q9400 koji se tu zadesio :D

I za kraj, par fotki:

I montiran TRUE + Noctua P12-1300 + OCZ Freeze:

:wave:

Osim što je najbolji, TRUE Black izgleda prelepo. Svaka čast. Baš ste ih usijali. :)

@illidan: Samo da stigne Lian-Li PC-60F. Biće strašan setup.

Lepo ste ga utegli :)
@Vule
Dobro ti ide vent uz plocu :d

Lepo momci;)Svaki put kada vidim TRUE josh vishe mi krivo shto sam morao da ga prodam :(

jako lepo izgleda,a true black izuzetno mocjno :)

Svaka cast baze kulera kao ogledalce! Dobar vam i radijator onaj plavi! :)

Dobro ti ide vent uz plocu :d

Bljak i bljak :d Ne znam šta je ružnije... Ali ploča ide vrlo uskoro, već sam dogovorio prodaju, dolazi neki black ASUS, videćemo još šta uleti, a za vent... Pa, bitno da je jedan od najboljih trenutno uopšte, e sad, kako izgleda, mogu da preživim... Samo nek on poliva ,)

Al ste ih usijali svaka cast :) , cini se kao da se black za nijansu bolje sija...negoo, kolko ste oborili temp ?

Na onoj slici gde su zajedno sa šrafićima, aparat je fokusirao Black, zato deluje čistije malo, inače su identično odrađeni bukvalno, nema razlike :)

Što se temperatura tiče, pojma nemam, ja sam tek kupio ovaj kuler, kao i illidan black-a, tako da nema sa čime da se uporedi... Poređenje sa Vortexom koji je prethodno stajao kod mene bi bilo neukusno :D

Bljak i bljak :d Ne znam šta je ružnije... Ali ploča ide vrlo uskoro, već sam dogovorio prodaju, dolazi neki black ASUS, videćemo još šta uleti, a za vent... Pa, bitno da je jedan od najboljih trenutno uopšte, e sad, kako izgleda, mogu da preživim... Samo nek on poliva ,)

Ma taj vent poliva, ali izgleda kao neka socijala, a ne vent od 1300 dinara, ne ide uz onako lep True, onako ruzan vent.

Poslednja izmena:
Lepo odradjeno, svaka vam cast.

Ranije sam pokusao da smirglam Z600 kad sam vido koliko je kriva baza odmah sam odustao i prodao ga, lik je smirglao 2 dana da bi ga doveo u normalu, polirao ga sada je kao ogledalo.

svaka cast momci bas je super odradjeno,a ja nikako da stignem da sredim mog black-a nikako nemam vremena... i ovako hladi odlicno...

kod mog blacka je baza bas bila ocajna. Ima jedan cosak koji izgleda kao da su ga ostetili masinom, sva sreca pa je sam cosak oko 1-2mm. sto se tice temperature videcu cim stignem kuci, sinoc je bilo neki prosek jezgara 42 C full load na 3.2GHz sto je 4 C manje nego na izravnatom true

Ja nemam čime da ga zagrejem, valjda će ga E5400 malo namučiti :p

Idle.png

sramota me za onaj screenshot, mislice ljudi da lazem :)

evo prime95, poslednja verzija, small fft's

Poslednja izmena:
Lep rezultat, na kojoj sobnoj temperaturi?
Koliko si platio TRUE BLACK ako nije tajna?
Nov je 5000din malopre sam gledao.

Ljudi uzmite procesore starije generacije tipa 6300 pa gledajte temperature koje će biti sigurno prilično više. 45 mikrona može i bez fana da radi!!!

Btw, oćete i ifx-14 da probate :D

nemoj sada da se vadis :) kao moj zalman je kool :D

nije isto 45nm dual i 45nm quad zar ne

Ljudi uzmite procesore starije generacije tipa 6300 pa gledajte temperature koje će biti sigurno prilično više. 45 mikrona može i bez fana da radi!!!

Btw, oćete i ifx-14 da probate :D

IFX sutra dolece kod mene u mashinu, dodushe pre toga ce pasti jedan lep glanc a TRUE ce da ide papa u oglase :)

Jedino mi ove illidan-ove temperature nisu jasne, kod mene je u slicnim uslovima temp na 65 stepeni, dodushe na 3.4 i vecem naponu a i oseti se razlika u proizvodnom procesu ;)

:wave:

Vrh Dno