Šta je novo?

Troumim se izmedju SGS3, Note ili Nexus ?!?

IzNoGooD

Čuven
Učlanjen(a)
20.08.2003
Poena
860
Elem, posle godinu dana koriscenja SGS keca, planiram da predjem na nov telefon i gledam sta je trenutno najbolje od ponude. Generalno sam svestan da malo poredim babe i zabe, ali troumim se izmedju ova tri modela:
SGS I9300, Galaxy Note i Galaxy Nexus.

Prvo oko cene, koliko vidim SGS3 se krece nov oko 450E, dok su Note i Nexus oko 300-350E (kako koji natrci). Bitno mi je da napomenem da telefone jos nisam video uzivo i drzao u rukama, ali pre odlaska do radnje me zanima misljenje dragih mi forumasa.
Najbitnije mi je da telefon moze dugo da izdrzi na bateriji uz neko normalno koriscenje 3G/Wifi i da pravi sto kvalitetnije slike i video zapise. (koliko sam video na GSMareni po ovome redosled ide SGS3>Note>Nexus)
Druga stvar, posto vec imam Transformer Prime 10" tablet, ne daje mi se previse novca za SGS3 ako mogu da prodjem jeftinije sa Note ili Nexusom.
Koliko mi je ostalo u pamcenju, Nexus ima dosta losu kameru za taj rang telefona, medjutim mnogo sam ogorcen na Samsung zbog izbegavanja podrske za starije telefone (tipa ICS na SGS) i to mi daje veliki plus za Nexus.

Dakle, telefonom najvise razgovaram, proveravam mail, gtalk, pratim forum, slikam klinca i citam knjige uvece. Necu iPhone i dumbphone i sl. predloge, ako mozete - suzdrzite se od istih.
Hvala unapred.

Video igre na telefonu...? Mozda u trenucima dokolice na pola sata eventualno.

Kamera je vec nesto drugo...pogotovo ako ce je koristiti intenzivno kao sto je rekao. Mada, kad bolje razmislim i da je ne koristi cesto, opet je dobro imati kvalitetnu kameru na telefonu.

EDIT: Kad opet razmislim nesto, 150e je 150e :) :) :)

pa to sam i napisao u orginalnom postu, a posto sam poceo da se javljam i kod vas u temi o Gnexu, mislim da sam na pravom putu da izaberem :)

Ja Nexus ne bih uzimao u razmatranje iz jednog prostog razloga - slaba baterija.

Ja Nexus ne bih uzimao u razmatranje iz jednog prostog razloga - slaba baterija.

Ne bih se baš složio sa gore navedenom tvrdnjom, mada trajanje baterije zavisi od načina korišćenja, od toga koliko je namešteno osvetljenje, rotacija ekrana, sinhronizacija, optimizacija celog OS. SGS i Note imaju na papiru jaču bateriju, ali da li je OS optimizovan tako dobro kao na Nexusu, nisam baš siguran?

Ukoliko se rom "dotera", koristi odgovarajući kernel, tema i sl., to neće biti problem.
Isti slučaj je i sa mojim HoX-om...

Uostalom, ti, "zloćo" zašto ti je HoX van razmatranja?
Ako je baterija, sređena je prilično, ako je fps u mraku, izašli su modovi za to, a i najnoviji test build, koji danas flešujem, kažu da to takođe popravlja...

Baterija nije nesto cime se moze nexus pohvaliti:
http://blog.gsmarena.com/samsung-ga...y-tested-results-come-out-disappointing-test/
Mozda se u medjuvremenu nesto i popravilo softeverski (nek se javi ko ga ima), ali nema sta da razmisljas, uzmi slobodno Nexus. Ja nikada ne bih kupovao telefon koji znam da ce stalno imati zastareli softver na njemu zbog slabe zvanicne podrske.
Pogledaj i sada kakva je situacija kod ostalih, jedva dobijaju ICS, a JB ce dobiti (ako ga i dobiju) uglavnom kada google vec izbaci nesto novije i nije vise aktuelan.
A baterija valjda ce izgurati jedan dan, od ujutru do mraka.

Poslednja izmena:
Meni na JB-u izgura dan komotno (8-9 ujutru do 11-12 uvece) sa 3g netom. Do sada nisam nijednom koristii wifi svo vrijeme tako da ne znam tacno koliko duze bi trajala batt ali sa JB su napravili odlican posao.

preko kojih oglasa, posto na benchu bas pratim i tako nesto nema?

samo da zahvalim Urošu na vremenu što je odvojio da mi pokaže Nexus uživo.

Jeste, samo da odlučim da li da kupujem ili da čekam da mi se nešto privatno reši.
Do tada sam na SGS.

Videću večeras oko 22h, ako ne zaspim. :D

SGS3 bez trunke sumnje :) Note je prevelik a Nexus je....pa recicu samo da sam ga vratio posle 7 dana. Mnogo mi se nije svideo. Kamera, baterija, kvalitet zvuka pri razgovoru, kvalitet izrade :( Jedina stvar koja mi se ne svidja kod S3 je pentile ekran.

sta znam, mnogo mi dati 450E za telefon. mene je TF201 sa dockom izasao 500E na 6 rata bez kamate; prosto mi je nenormalno da dajem skoro isto novca za telefon koji moze da ti zavrsi u WC solji ... ili u tudjem dzepu :)

Vrh Dno