Šta je novo?

Troumim se izmedju SGS3, Note ili Nexus ?!?

IzNoGooD

Čuven
Učlanjen(a)
20.08.2003
Poena
860
Elem, posle godinu dana koriscenja SGS keca, planiram da predjem na nov telefon i gledam sta je trenutno najbolje od ponude. Generalno sam svestan da malo poredim babe i zabe, ali troumim se izmedju ova tri modela:
SGS I9300, Galaxy Note i Galaxy Nexus.

Prvo oko cene, koliko vidim SGS3 se krece nov oko 450E, dok su Note i Nexus oko 300-350E (kako koji natrci). Bitno mi je da napomenem da telefone jos nisam video uzivo i drzao u rukama, ali pre odlaska do radnje me zanima misljenje dragih mi forumasa.
Najbitnije mi je da telefon moze dugo da izdrzi na bateriji uz neko normalno koriscenje 3G/Wifi i da pravi sto kvalitetnije slike i video zapise. (koliko sam video na GSMareni po ovome redosled ide SGS3>Note>Nexus)
Druga stvar, posto vec imam Transformer Prime 10" tablet, ne daje mi se previse novca za SGS3 ako mogu da prodjem jeftinije sa Note ili Nexusom.
Koliko mi je ostalo u pamcenju, Nexus ima dosta losu kameru za taj rang telefona, medjutim mnogo sam ogorcen na Samsung zbog izbegavanja podrske za starije telefone (tipa ICS na SGS) i to mi daje veliki plus za Nexus.

Dakle, telefonom najvise razgovaram, proveravam mail, gtalk, pratim forum, slikam klinca i citam knjige uvece. Necu iPhone i dumbphone i sl. predloge, ako mozete - suzdrzite se od istih.
Hvala unapred.

Moj izbor bi bio Nexus. Na temi "One S vs. Galaxy Nexus" imas i razloge. Dakle, baterija nije tako losa, a bome ni kamera - sasvim je upotrebljiva. E sad, ako hoces top class... :)

Nexus uz koriscenje koje si naveo moze komotno dan da izgura sto se tice baterije. E sad, kamera *** prihvatljiva kad je slabije osvetljenje, po danu pravi sasvim fine slike. Video 720p odlican za moj ukus. Brz telefon, JB pun pogodak kao i mogucnost da prvi dobijes maredni update. Ovo je moj prvi Android koji radi skroz ok, bez potrebe za flesovnjem rom- ova, kernela, radio int itd itd...

Uostalom, imas posebnu temu za gnex pa kad budes imao vremena prelistaj je...

Ja bih svakako uzeo najbolji telefon u ovom trenutku a to je SGS3.

Kada bih razmishljao o ovako skupim spravama, iskreno, ja bih ishao na Razr Maxx (da, nashao sam ga negde kod nas za 450 jura, ne secam se gde i da, guram ga svugde, moje odushevljenje 3300mAh baterijom u telefonu je ipak preveliko :D). Iako poprilicno odskace npr. ekranom od tvojih zahteva, posebno za citanje knjiga :)

E sad, shto se ostalih tice, za citanje knjiga je naravno Note najbolji - ipak je ekran 0,5" veci od SGS3, ali ono je pre mali tablet nego veliki telefon... Ono cudovishte je bash ogromno... A nije da na Gnexu ne mozesh da citash (citam i na daleko manjem ekranu kada tablet nije kod mene).

SGS3 je sada definitivno tata, trajace ko zna koliko (posebno ako hocesh da se zezash sa custom romovima). Gnex ce pre da zastari definitivno, ali nisam siguran koliko cesh to osetiti (npr. Nexus S je i dalje odlican telefon za vecinu ljudi).

Za kameru pojma nemam - ne koristim, tako da tu ne mogu da budem od ikakve pomoci. Ako si raspolozen da cackash, SGS3 se isplati kao investicija na duzi rok, ali i Gnex ce ti bez problema izgurati 2 godine. Ekran je ipak ono shto bi mene prvo nateralo da promenim telefon, a Gnex je tu daleko od losheg. Necesh zazaliti (osim ako se trend guranja televizijskih ekrana u telefone nastavi, pa postane normalno da za par godina na ledjima zaista i vucemo televizor ;))

Ne treba valjda toliko za citanje jer ima tablet... Posto su fotke jedan od prioriteta ne vidim cemu troumljenje. :) Ali dobro, ogorcenost razumem...

Nego, prosto, radi se o tome da mobilne tehnologije toliko brzo napreduju da ce i taj SGS3 biti uskoro starudija, kad se pojavi iPhone 5, pa onda konkurencija sa jos ludjim hardverom koji ce da spakuje u jos jeftiniju plastiku... :D Ako budzet nije toliko ogranicen, treba uzeti najbolje na trzistu.

Poslednja izmena:
Moj izbor bi bio Nexus. Na temi "One S vs. Galaxy Nexus" imas i razloge. Dakle, baterija nije tako losa, a bome ni kamera - sasvim je upotrebljiva. E sad, ako hoces top class... :)

sada sam procitao, i vidim gde su te usmerili :)

Nexus uz koriscenje koje si naveo moze komotno dan da izgura sto se tice baterije. E sad, kamera *** prihvatljiva kad je slabije osvetljenje, po danu pravi sasvim fine slike. Video 720p odlican za moj ukus. Brz telefon, JB pun pogodak kao i mogucnost da prvi dobijes maredni update. Ovo je moj prvi Android koji radi skroz ok, bez potrebe za flesovnjem rom- ova, kernela, radio int itd itd...

Uostalom, imas posebnu temu za gnex pa kad budes imao vremena prelistaj je...

Pratio sam temu u pocetku kada se telefon pojavio i kada su konstatovane losa kamera i sl. Svi su ocekivali "The One Phone" by Google, ali nije tako ispalo....

Ne treba valjda toliko za citanje jer ima tablet... Posto su fotke jedan od prioriteta ne vidim cemu troumljenje. :) Ali dobro, ogorcenost razumem...

Nego, prosto, radi se o tome da mobilne tehnologije toliko brzo napreduju da ce i taj SGS3 biti uskoro starudija, kad se pojavi iPhone 5, pa onda konkurencija sa jos ludjim hardverom koji ce da spakuje u jos jeftiniju plastiku... :D Ako budzet nije toliko ogranicen, treba uzeti najbolje na trzistu.

pa to sad i nije problem, ali dati 50% vise para u startu.... da imam SGS2, ne bi ni prelazio; ali sa SGS cu sigurno dobiti komforniji rad sta god kupio...

Meni nije jasno zasto ne uzmes SGS III ako imas potrebu za tako mocnim telefonom i ako imas kesa :)

Ako ti je SGS I odlicno odradjivao posao i ako nemas neku veliku potrebu za quad core i slicnim najnovijim hardverom onda uzmi Nexus, ako nista drugo zbog apdejtova a ni sa htc One S ne mozes da pogresis, SGS II ce biti u losijoj poziciji sto se tice novih apdejtova jer je sad vec prilicno ''mator'' model za Android standarde.

Sto se tice kamere na Nexusu, racunaj da imas prakticno isti kvalitet fotografija kao na GS I ali i power led akao i1080p video..a sam kamera/kamkoder softver je munjevito brz i cyber.
SGS III ima bolju kameru ali daleko od toga da je ova na Nexusu losa kao sto je na htc telefonima sa 5mpix ili vecini LG modela, pa i najnovijih 8mpix.

Poslednja izmena:
A kakva je kamera na Note? Jer više njega viđam po oglasima.

Note je tata sto se kamere tice. Imao sam ga sad sam na sgs3 i mogu reci da ima bolji video al malo losiju cameru u odnosu na sgs3. Neces pogresiti u svakom slucaju

A kakva je kamera na Note? Jer više njega viđam po oglasima.

Rece ti lik pre mene, svejedno, ne postoji ozbiljniji Samsung telefon a da ima losu kameru, uvek su u samom vrhu sto se toga tice.

Realno, ja bih note otpisao kada već imaš prime.
Drugo, pitanje je da li želiš najbolji telefon (kamera i h/w) ili telefon sa najboljim softverom (a koji ima dovoljno jak hardver).

Ja sam prošle nedelje kupio gnexus, jer je meni ovo drugo bitnije. Baterija dosta bolja nego na desire (njega sam imao pre), a kameru još nisam testirao.

Stvar je prosta, ako možeš da se „nategneš„ sgs3, ako ne, onda postaje zakukuljeno...oba imaju svoje prednosti i mane...pa je, po meni najbolje da se ipak „nategneš„ :D

stvarno nisam pametan, jer SGS3 je trenutno jos jak sa cenom, posto se skoro pojavio. planiram da produzim 50% popusta kod Telekoma, pa ne mogu da uzimam telefon na rate/ugovore i sl.
i dalje me odbija Samsung i njegova politika oko podrske za telefone - koliko vidim Note je potpuno zaboravljen, valjda ocekuju uskoro da izbace Note 2.

mislim da sam najblizi da uzmem Nexus, samo da odem i do neke radnje i da pogledam uzivo sva tri modela... mozda mi tada nesto padne na pamet.

Pa to je odlicna opcija, 50% popusta na mts pp paket, npr mixnet l gde za 980 din mesecno imas 600 min, 1500sms :d i 1,5Gb a za kes, oko 300e, uzmes Nexus :) Ne brines oko apdejtova a telefon je odlican.

I sto je najbolje- racuni u mts ce ti biti skoro za oko 850 din jeftiniji mesecno od slicnog vip paketa gde bi svejedno Nexus kostao preko 300e :)

Stedis 24x850 din ;)

I ja razmisljam da odradim nesto slicno ali ne znam kakav je mts danas sto se tice brzog neta i 3g mreze uopste.. ali trupujem se verovatno, jesu bili veliki lopovi ranije- zbog toga sam i pobegao na telenor ali je vip ubedljivo najbolji trenutno mada su mts paketi odlicni, perfektni sa 50% popusta.

Mozes da razmisljas i o One S modelu ali kod nas su uglavnom S3 a i taj One S ce izvisiti za neki apdejt pre Nexusa, takva je danas poslovna politika :d

3G je zadovoljavajući, a ja sam uzeo listing, pa ne mogu da kradu ili se meni nije desilo.
Moj paket je Mixnet M i ne mogu da potrošim, jer se sve nepotrošeno prenosi.

Onda cu najverovatnije uzeti taj telefon kod telenora.
Ipak on ima napredne opcije kao što su promenljiva baterija i standardna SIM kartica :)
Nadam se da je SIM free, ili da se lako otključava kasnije.

Nije sim free, pise na sajtu sitnim slovima ispod onih tabela sa cijenama mada ne brini za to, lako se otkljucava a i zakljucava u slucaju da treba da ide na servis.

danas sam uspeo da vidim uzivo i Note i Nexus u VIPu, mada su bili ugaseni. Note mi je pak prevelik, a Nexus deluje sasvim OK.
prosle nedelje sam gledao upaljen SGS3 u Telenoru, i delovao mi je isto ok po velicini, samo sam zurio na posao pa se nisam zadrzavao - samo sam pogledao kameru i primetio sam ono seckanje prilikom stabilizacije.

tako da za sada Note otpada, sem ako bas ne istrci dobra cena. kad smo vec kod toga, koliko su realne cene za ova 3 modela i to za nove/nekoriscene telefone?
ne uzima mi se preko ugovora, jer cu izgleda dobiti sluzbeni broj i telefon, verovatno E52.

nista, ostaje da negde uzmem u ruke i SGS3 i Nexus koji su ukljuceni i da vidim da li vredi dati 150E vise....

Vrh Dno