- Učlanjen(a)
- 21.07.2003
- Poena
- 410
Pitao sam Nedju da ovo odvoji iz threada, on rece da ne zna kako. Posto ni ja ne znam bolje radim to ovako. Molim vas da ne brisete ovaj thread. Hvala.
Nije to tako jednostavno, Windows ima tri razlicite velicine vremenskog kvantuma za scheduling. Povrh toga ima i priority boost za proces koji je tek startovan ili za onaj kome korisnik da fokus. To je sve odstupanje od preemptivne filozofije. Drugim recima, ako jedan proces ima veci time slice nego neki drugi proces, onda tu vise nema govora o preemptivnosti. Preemptivno znaci "po isteku X (npr. 20) ms pocni sa izvrsavanjem sledeceg procesa po redosledu prioriteta". Sve drugo je stelovanje i dovodi do problema koji se osecaju u radu.
Hajde da zakljucimo da se slazemo da "preemptivni" multitasking u Windowsu ne valja.
I ja ga tako shvatam.
drfedja je napisao(la):Kad promenis prioritet OCCT-a sasvim lepo moze da se radi i pored njega. Tu je M$oft zayebo' raspored prioriteta. Usput, postoji opcija u windowsu, gde dodelis lepo prioritet sistemskim procesima, pa nema zakucavanja zbog CPU zauzeca. Ipak ni to ponekad ne pomaze....
Na staroj dobroj Amigi se nije desilo nikad da komp zakuca zbog CPU zauzeca.
Nije to tako jednostavno, Windows ima tri razlicite velicine vremenskog kvantuma za scheduling. Povrh toga ima i priority boost za proces koji je tek startovan ili za onaj kome korisnik da fokus. To je sve odstupanje od preemptivne filozofije. Drugim recima, ako jedan proces ima veci time slice nego neki drugi proces, onda tu vise nema govora o preemptivnosti. Preemptivno znaci "po isteku X (npr. 20) ms pocni sa izvrsavanjem sledeceg procesa po redosledu prioriteta". Sve drugo je stelovanje i dovodi do problema koji se osecaju u radu.
Hajde da zakljucimo da se slazemo da "preemptivni" multitasking u Windowsu ne valja.
drfedja je napisao(la):HT bi jedino mogao da priznam kao "zakrpu" za taj windows "bug". Kao dao si mu realtime priority i sad ce kao brze da se izvrsava aplikacija....cak za 0.0001%
I ja ga tako shvatam.
Poslednja izmena: