Šta je novo?

''Trenutni'' best buy telefoni

200-250e dobro ocuvan sgs2. Odnos cena I ono sta dobijete, mislim da je to vec dugo I bice I dalje best buy mob.

Garancija, promaklo ti za polovno 100€ da navedes koji model je u pitanju :)

Garancija, promaklo ti za polovno 100€ da navedes koji model je u pitanju :)

da, G300, bas sam pravi mamlaz :)

inace, nisam pisao na "oecaj" vec sam trenuno u vlasnistvu skoro svih pomenutih telefona, LOL, popravljam jedan G300 (digitizer), imao sam sve od HTC-a ikad izaslo i trenutno nosim Desire S, Sa Xperia-ma nemam toliko iskustva ali nikad ne bih preporucio Miro ili U i ostale modele, lepo izgledaju - za devojcice su.

Treba znati da kada neko ofrlji tako informaciju - "uzmes OT997 i miran si" da je to mac sa dve ostrice. Nije Alcatel ni blizu Build-a koji imaju premium brendovi a to je meni uzasno bitno. glavu za glavu da mogu da biram, uzeo bih i Desire HD pre Alcatel-a, ja licno. Alcatel je meni najplasticniji brend koji postoji, a pomalo me i sramota kada sam lane testirao onaj Telenor HD, koliko je ono ispod ranga kineskih no-name androida a kamoli Samsunga ili HTC-a.

Ljudi moraju da znaju da tri stavke na koje se fokusiraju: CPU, ekran (dijagonala i touch) i verzija androida apsolutno ne moraju da pretstavljaju presudan faktor u kupovini. da malo razjasnimo CPU:

kada neko implementira ARM procesor, pa makar ga potpisao licno Quallcom koji trenutno vlada ARM arhitekturom - to je tek trecina posla. on onda isporucuje proizvodjacu CPU kockicu, koji ga solderuje za plocu, i onda krece programiranje, i optimizacija tog procesora za pojedinacni uredjaj. Ako taj posao bude lose uradjen, dobijate situaciju upravo sa pomenutim G300 koji je skoro pa besprekoran na GB, ali uzasno stuca na ICS-u, gde je ne samo u aplikacijama problem, vec redovan force close svega i svacega. U poredjenju sa One V, ili Xperia J, G300 je primetno sporiji iako sva tri telefona imaju A5 isti snapdragon.

Nije ovo kritika zapravo za Huawei koji je odlicna firma i po mom mishljenju jedina koja se zaista probila sa istoka, vec je prikaz kako Huawei koji cak dobija internacionalne nagrade za dizajn i GUI, nije u stanju da isprati kvalitet jacih brendova, a kako li to onda radi Alcatel, ili Meizu i slicno.

Savet svima je da se ne zalecete na specifikacije, vec kada je teleon u pitanju zaista treba imati u mislima kvalitet brenda, koji je to ime i stekao tako sto je davao bolja resenja u proslosti.

^ Apsolutno se ne slazem za Alcatel.
995 je "bio" odlican telefon za te pare, koristio sam ga par dana. Sto se kvaliteta izrade tice rekao bih da je na zavidnom nivou u toj cenovnoj klasi. Ako je ovaj 997 malo bolji onda je to odlicno.

Ovu tema je izgleda otvorena sa namerom da bi se favorizovao Alcatelov 997 telefon, ja nemam ništa protiv tj. ok možda je sada tako ali već sledeci mesec možda će promeni situacija pa će neki drugi model biti aktuelan. Po meni ZTE Grand X je isto tako zanimljiv kao taj Alcatelov model i treba obratiti pažnju na njega. Moguće da ga sad više i nema u prodaji tako da ne može da se takmiči sa ''neprikosnovenim'' Alcatelom. Svima koji posećuju ovaj topik toplo bih preporučio Benchov Novogodisnji vodič za kupovinu u kojem su po meni izuzetno objektivno predstavljeni modeli koji ulaze u ''Trenutni'' best buy i ja tu ne bih više ništa dodao, lepo su ljudi sve napisali.

Ovde možete pročitati zanimljiv tekst:
http://mobile.benchmark.rs/mobile_clanci/novogodishnji_vodich_za_kupovinu_telefona_q4_2012

Poslednja izmena:
^ Apsolutno se ne slazem za Alcatel.
995 je "bio" odlican telefon za te pare, koristio sam ga par dana. Sto se kvaliteta izrade tice rekao bih da je na zavidnom nivou u toj cenovnoj klasi. Ako je ovaj 997 malo bolji onda je to odlicno.

Upravo je u tome caka - koristio si ga par dana, ne vise od toga. najbolji primer je OT990 koji dolazi uz degradirajuci Touch screen. nema korisnika ovog uredjaja kojem nije natenane zakazivao TS vremenom. da li je do lose plastike, koja dozvoljava vlagi da se uvuce ili neceg levog, nije ni bitno, bitno je da je telefon iako solidan, mozda u tom trenutku najbolji budget, prikazao jako los durability, sto ja ponavljam da je najbitnija stavka meni licno. A ako stojis iza izjave da je 995 "odlican" sa onom plastikom nalik na kineskog Action-man, onda nemam dalji komentar, svi u prodavnice po 997.

E,setite se ljudi kada smo pocinjali sa telefonima kakav je alcatel bio model...setim se odma kada sam imao alcatel debeljka,skinem mu antenu,on i tako ima bolji signal od nokie 3310 :)

Tako da bar,ako po ''nicem drugom'',alcatel zasluzuje respect,bar po tom njegovom trajanju,a vrlo dobro sam siguran da ima jos svojih prednosti,osim te koje sam naveo ;)

Ја мислим да jе hype око овог алкатела већи него око целе галакси серије скупа...
Лакше мало људи, банкротираће и јабука и шљамсунг због вас.

;)

U Srbiji će sigurno imati bolju prodaju od gs3 i iP5 zajedno. Nije naš standard isti kao na zapadu

Videćemo, mada stoji to da mi Srbi kupujemo skupe stvari koje nam realno ne trebaju, znam lom takvih primera

Ljudi sta vam je, tema je na mestu s obzirom na ogromnu kolicinu modela koja su u ponudi. Ovako pogledas sta se preporucuje, pogledas koliko koji kosta i ako imas para kupis. Prosto :)

Znaci taj ot977 je zivi krs bar po meni, ekran mi je totalno cudan kao da ima manju rezoluciju nego sto pise, u ruci lezi kao ZTE Skate, sve zivo na njemu sece. Juce je tata uzeo njega u MTS -s u a mama G300 u telenoru i po meni mama je mnooooooooooogo bolje prosla...

Secka brate dok srkolujem settings, i nekako mi odsecen neki tekst na ekranu kao da su omasili neki padding ili marginu ne znam sta li je. Ja samo kazem da izmedju njega i g300, gledajuci sam telefon kako lezi u ruci, ekran, bez ikakvog razmisljanja uzeo g300...

Bas ruzan utisak je na mene ostavio.

Poslednja izmena:
Nema sanse da telefon secka.
Sigurno si ga fabricki testirao,tj bez ubacivanja dodatnih aplikacija,programa,igrica.
Ni tada ne secka,a kamoli ovako kada je telefon ''prazan''
Sto se tog ''odsecenog dela'',to su softverski dugmici,u kojima sada na maltene svim NOVIM modelima android platforme praktikuju.

291659_sony-xperia-s231112ras-foto-petar-markovic02_f.jpg
droid_razr_maxx_hd_gallery_10.png
Galaxy-Nexus.jpg

Poslednja izmena:
i to je tako zbog applea i njegovog patenta na home dugme tako da ce noviji androidi biti sve vise i vise bez ikakvih fizickih dugmica. samo cekam da patentiraji power i volume dugmice :)

wladymeer,
Upravo tako.
Manje su sanse softwerski dugmici da se kvare od fizickih dugmica

Mislim da ipak malo bolje znam sta su softwerski dugmici jer ja koristim Galaxy Nexusa :) Pricam o popup prozorima koji se pojjavljuju na ekranu nekako je font ogroman. E sad sto se tice seckanja mozda sam malo preterao evo dosao je tata i uzeo sam ga malo u ruke opet, i ne secka toliko, al mi je ekran jako cudan kad skrolujes settings ostaje onako trag, kontam da je fps bas los, boje isprane, mada ne verujem da bi mi tako lose izgledao da ne koristim Gnexa na kome je sve smooth da bolje ne moze. Evo slikao sam pa uporedite sami. Nije mi pri ruci bolji aparat pa da uslikam lepo...

S leva na desno Gnex, OT997, Galaxy S, G300. Sva osvetljenja su na max.

Prilozi

• P1010159.JPG
    P1010159.JPG
    651.9 KB · Pregleda: 163
  • P1010160.JPG
    P1010160.JPG
    655.8 KB · Pregleda: 113
  • P1010161.JPG
    P1010161.JPG
    624.4 KB · Pregleda: 117
Poslednja izmena:
Mislim da ipak malo bolje od vas znam sta su softwerski dugmici jer ja koristim Galaxy Nexusa :) Pricam o popup prozorima koji se pojjavljuju na ekranu nekako je font ogroman. E sad sto se tice seckanja mozda sam malo preterao evo dosao je tata i uzeo sam ga malo u ruke opet, i ne secka toliko, al mi je ekran jako cudan kad skrolujes settings ostaje onako trag, kontam da je fps bas los, boje isprane, mada ne verujem da bi mi tako lose izgledao da ne koristim Gnexa na kome je sve smooth da bolje ne moze. Evo slikao sam pa uporedite sami. Nije mi pri ruci bolji aparat pa da uslikam lepo...

S leva na desno Gnex, OT997, Galaxy S, G300. Sva osvetljenja su na max.
Druze kako mozes da poredis ekran na GNexsu i na 997.Na GNexsu je HD rezolucija najbolji trenutno ekran sem mozda na Optimusu G.Zna se da su boje zivlje na Amoledu sem bele.Zato Gnex kosta 350evra a 997 185evra.Ono sto je isto na Gnexsu i 997 su CPU i 1gb rama a ekran i GPU su bolji na GNexsu.Sto se tice stucanja molio bite da mi objasnis kako to stucne posto 997 nema nijedan lag i sve je exszra fluidno,a poredjenje G300 sa 997 necu uopste komentarisati.

Ja ti kazem kad uzmem oba telefona u ruke g300 i ot997 da mi je g300 izgled+ekran bolji. FPS ubedljivo najmanji na Alcatelu od ova 4 telefona, a npr galaxy s ima single core i manje rama...

^ Ekran bi trebao da bude bolji na G300 jer on ima IPS. A FPS...? Verovatno mislis na ghosting efekat gde se razmazuju slova pri promeni kontrasta (crno-belo ili sivo-crno), sto je slucaj kod jeftinijih ekrana. Nisam video ekran 997, tako da ne mogu da komentarisem. Ali ga ima kod jeftinijih Alcatela.

poredjenja radi galaxy ace i g300 - kakvi su po pitanju izrade/ekrana? jel bi g300 bio upgrade?

Da ne posjedujem OT995, po ovim komentarima bih rekao boba ne valja. Odličan telefon uloženo-dobijeno.

Pa ace ima slabiju rezoluciju tako da je prijatnije gledati g300 al u sustini to i nije neki upgrade, mozda malo veci korak napraviti.

Ja sad malo gledo po netu i najatraktivniji mi je Alcatel OT 997.
Za 997D kažu da ima puno SARSa, a koliko sam razumeo, to je neka radijacija, pa je zato jeftinije.

U svakom slucaju pre nego sto se odlucite za kupovinu probajte ga negde jer sam ja sa slika i neta puno vise ocekivao od istog...

Nazad
Vrh Dno