Šta je novo?

Trenutna cena Double Layer medija i gde ih kupiti?

Da, Virtycom u Nisu Princo DL za 35din bez i 48din sa kutijicom.

A ja kupujem, kao ***** najveći, MAXEL 2.4x u Imtelu za 230din... Ajde da sumiramo gde ima dobar DL disk za što manje para u BGu? I koliko je to malo para? :)

Ima da bacim bombu na taj virtycom.Kada god u radnju naručimo DL diskove oni ih jednostavno ne pošalju, i tako već 3 meseca.Kao nema DL diskova na lageru, a sada čuitam da imaju princo DL za 35 dinara?

NS UPDATE:

Nasao u pasazu Zmaj Jovine (gde se nalazi i knjizara MOST) Dual Layer OMEGA (mislim da su Poljski) za 100 dinara. U istoj radnji ima i Maxell za 160din. :wave:

Verbatim me interesuje, ali da neko šalje da ne moram da teglim u NS:D. Naravno ne bi ih cimao za 1 ili 2 komada. Ako neko zna može i na pm

Posto i mene interesuje da li moze neko da mi kaze gde u Beogradu ima najpovoljnije da se kupe dual layer diskovi po mogucnosti verbatim ali moze i drugi?
Fala.

Mislim da Virtycom salje City-jem diskove. Nije lose da pozovete pa da pitate.

Imate u Imtelu i u Megastores Electronica Maxell 2.4x bez kutijice, 10 kom za oko 1500 din.

Da li je neko video koliko kosta princo dl u Muzickom magazinu u Dunavskoj, NS??
Meni malo neobicna cena, pa ne znam da li mi se ucinilo.

25din?

do nije DL nego DS disk ;)

Najverovatnije i jeste dvostrani Princo. U Virtikomu on kosta u maloprodaji oko 19 dinara.

U Alfa Mediji mi rekoše da će biti ove nedelje Omega DL 8X za 700din 10 komada :) ;)

Hvala, isnogood.
Zao mi je sto nisam pomogao u pronalazanju jeftinih DL dvdova.

A, zna li neko gde ih ima u KGu? Jedno vreme je bio u jednoj radnji u robnoj kući za 120 din, ali tada mi nisu trebali, ali sada.... lakše mi da ispljunem 150 dinara ili koliko već i srežem iso, nego da ga rarujem na 2 dela itd...

Da, Virtycom u Nisu Princo DL za 35din bez i 48din sa kutijicom.

Danas sam kupio u Virtycom-u Princo printable DL za 94 dinara. Imali su jos i Verbatim za 170. Nemoguce da je obican Princo DL samo 35 dinara. Ne kazem da lazes, samo danas sam kupio dva Princa za 188 dinara, jesu printable, ali je razlika opet prevelika.

Ja video sad na sajtu Alfa Medie Omega DVD+R 8x Double Layer, oko 76din po 10 u pakovanju, pa ima poslao mail da vidim da li ih imaju uopste , jer u decembru ih nikako nisu imali(3 puta svracao), pa moze li mi neko nesto vise reci o kvalitetu ovih DVD-DL diskova... Ja bih vise voleo da ima Verbtim za neke normalne pare, tipa 120-130din... ovako je previse... pa reko da vidim za ove Omega...
Pa ko ima iskustava neka rekne :)

Pozzz

Ja sam narezao 10tak ovih Omega i prezadovoljan sam... 8x na Pioneeru 212D... (NEC 3500A nije hteo brže od 2.4x ) Nijedno padanje bafera...svi diskovi extra narezani... za 76din po disku EEXTRAA!
Inače može i na komad...ja kupio 12 komada... + prijatno su me iznenadili kad su mi rekli da ipak uzmem fiskalni pa ako se potrefi da 1-2 diska moj rezač neće da nareže, mogu da vratim diskove i za te pare da uzmem nešto drugo..stvarno su vrh!

P.S. Nemam nikakve veze sa njima, ovo nije reklama već samo jedno jako pozitivno iskustvo :)

Omega, jednom i nikada, nikada vise. Paket od 10 komada, svi ok narezani u nero-u ali ni jedan nije bio citljiv ni u rezacu ni u nekom trecem citacu. Zavrsna obrada diska ocajna, rubovi se prelivaju. Vrebatim je skuplji ali bar znam da ce trajati ono sto snimim. Kad smo kod snimanja, upravo snimam jedan Verbatim DL :)

S obzirom na savet koji su dali Ripperu, definitivno znaju da postoji problem sa diskovima, ali su spremni i na škart.

S obzirom na savet koji su dali Ripperu, definitivno znaju da postoji problem sa diskovima, ali su spremni i na škart.

Moguće...mada meni svi koje sam narezao rade lepo...e da sad se setih...pošto sam kupio nekoliko komada i ortaku na jednom od njih ivica nije bila "kako treba", imala je mali zarez...verovatno loša kontrola kvaliteta (nemaju dovoljno FONovaca u toj Omegi...:D )

Krusevac:

Datawrite Beli (moze da se stampa na njima) 110 Din. Svi dosad rade lepo
Datawrite Sivi 110 Din. Ista situacija, mogu da se rezu na 4X. Teze se nalaze
Skyvision 100 Din. Ili puknu u toku rezanja, ili ne mogu da se ocitaju.
Verbatim 220 Din. Rezu se na 4X, bez problema
Princo 150 Din. Nisam ih koristio!

U NS-u sad ima u Zotrixu Verbatim 210 din.

Meni je kod diska najvaznija trajnost. Prije nekih 5-6 godina kupio sam jedan paket princo diskova, 10 komada u slim kutijicama. Bili su u zutoj kutiji. Na njih sam kod prijatelja narezao deset filmova tada na teac famoznom 40x cd pisacu, znaci nije skart. Svi diskovi su radili super po narezivanju, filmove sam pogledao i diskove u kutijicama stavio u ormar. Tamo su bili par godina i sada ako dva od tih deset rade ja se objesim. Sve i jedan je dobio neku zuckastu boju po jedno 3 cm od vanjskog ruba sa gornje strane a i sloj po kome se pise je nejednake boje. Da napomenem da kod mene nema vlage ili tako necega, ne pusi se... istovremeno imam i maxel diskove iz 95-te, 96-te... koji su dan danas u savrseno citljivom stanju (neke kolekcije fontova).

Ukoliko vam diskovi trebaju za neko kratkorocno arhiviranje onda su ti dl omega i pomoz' Boze, ali ako pravite neku kolekciju ili slicno... bjez' od toga kao djavo od krsta. Licno koristim samo maxel, verbatim, sony i ponekada emtec diskove (oni mi nisu nesto). Nego, zna neko ima li sony dl diskove, nisam ih vidjao?

Poslednja izmena:
BG, u Alpha medii na pocetku Balkanske ima da se kupe DL Omega, pakovanje od 10 kom. kosta 820 din.
Koristim ih vec duze vreme i zadovoljan sam ( nijedan nije puko prilikom rezanja )

Poslednja izmena:
uzeo juce u tehnomarketu u delta cityu traxdata pakovanje od 5kom 8x 1000din :l

svi lepo narezani, nema nikakve razlike u odnosu na dvd sto se tice citanja i pisanja, jedino kapacitet.

treba probati ostale medije, traxdata dobar ko i uvek samo cena udara guze

Poslednja izmena:
Meni je kod diska najvaznija trajnost. Prije nekih 5-6 godina kupio sam jedan paket princo diskova, 10 komada u slim kutijicama. Bili su u zutoj kutiji. Na njih sam kod prijatelja narezao deset filmova tada na teac famoznom 40x cd pisacu, znaci nije skart. Svi diskovi su radili super po narezivanju, filmove sam pogledao i diskove u kutijicama stavio u ormar. Tamo su bili par godina i sada ako dva od tih deset rade ja se objesim. Sve i jedan je dobio neku zuckastu boju po jedno 3 cm od vanjskog ruba sa gornje strane a i sloj po kome se pise je nejednake boje. Da napomenem da kod mene nema vlage ili tako necega, ne pusi se... istovremeno imam i maxel diskove iz 95-te, 96-te... koji su dan danas u savrseno citljivom stanju (neke kolekcije fontova).

Ukoliko vam diskovi trebaju za neko kratkorocno arhiviranje onda su ti dl omega i pomoz' Boze, ali ako pravite neku kolekciju ili slicno... bjez' od toga kao djavo od krsta. Licno koristim samo maxel, verbatim, sony i ponekada emtec diskove (oni mi nisu nesto). Nego, zna neko ima li sony dl diskove, nisam ih vidjao?

Ma sve je to lepo, samo što više ne važi da ćeš kupovinom dobrog brenda dobiti i dobar kvalitet. Problem je u tome što su i Maxell, Verbatim, itd. počeli da fušerišu pa svoje ime stavljaju na svašta i nikad nisi siguran šta si u stvari kupio. :mad:
Ja sam pre neki dan uzeo Maxell DVD+R DL 2.4x u pakovanju od 10 kom. Prvi disk je narezan ok. Drugi totalna katastrofa. Krene da čita prvi sloj i od 0-1 GB neće preko 1x. Onda naglo skoči na nekih 4-5x i tako čita do kraja prvog sloja, a na drugom sloju ni jedan bajt nije upisan kako treba!!! Mediji su RITEK D1 i nije me mrzelo da malo po Netu malo pogledam kakvi su skenovi. Blagi užas!!! Onda bolje da sam uzeo tu Omegu, čak i da dve trećine diskova bacim cenovno bih bolje prošao. :S:

Danas nastavljam sa rezanjem, pa ćemo videti da li je ovaj jedan komad bio pravilo ili izuzetak, ali prema iskustvima drugih sa ovim diskovima biće da je ono prvo. :smash:

Ja kupovao Maxell na štapu, po 180 din. DVDIdent kaže da je Ritek, majku im... Narezao sam OK, samo mi verifikacija na par komada pokazala grešku, ali nisam primetio greške u čitanju.... Valjda će biti OK...

Vrh Dno