Šta je novo?

Treba mi programer

• Začetnik teme Začetnik teme shku
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

shku

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2003
Poena
620
Uh ne znam dal cu moci dobro da objasnim ali pokusacu
Potrebno mu je da se napravi da racunar na odredjeni zvuk odreaguje tako sto ce da klikne odredjeno mesto na desktopu
Zvuk je dtmf tj zvuk tonskog biranja tel linije.
E sad uspeo sam da nadjem program koji prepoznaje tonsko biranje samo jos kad bi mogao neko da to napravi da prilikom prepoznavanja tog zvuka strelica odleti na recimo desni kraj ekrana i stisne odredjeni kvadrat,a kad prepozna drugi zvuk odleti na levi kraj ekrana i odradi istu radnju.
Program koji sam nasao je http://www.polar-electric.com/DTMF/Index.html telefon se povezuje audio kablom na zvucnu kartu i to sve radi kako treba.
Ako neko zna o cemu pricam ,ima znanja i volje neka se javi i dogovoricemo cenu

Što ne kažeš ko čovek da ti treba nešto slično tajnom agentu Izzy 🙂

DTMF opcije poseduju i pojedini modemi.. mada ako bas zelis da sam progamiras, potrebno je da semplujes signal sa telefonske linije i propustas ga kroz neki brzi FFT. Posle pogledas kolike su amplitude frekvencija iz DTMF tabele i dobices koji je taster pritisnut.

E, kako ces to dalje da koristis je na tebi. Ako radis pod windowsom, pogeldaj API funkcije:
- SetCursorPos(int x, int y) za postavljanje misa
- WindowFromPoint(LPPOINT pt) da dobijes handle prozora
- posle toga postuj poruku tom prozoru (PostMessage ne SendMessage), npr WM_LMOUSEDOWN. Nisam siguran ali mislim da treba da preracunas koordinate misa (ScreentoClient) pre nego sto prozoru posaljes poruku.

Nazad
Vrh Dno