Šta je novo?

Treba mi prekidac(i)

• Začetnik teme Začetnik teme OCz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

OCz

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
440
U ovom fazonu 🙂

2j5amau.gif

Ima li ovakvih u radio klubu ? ne nalazim na spisku, gledano po slici, a ne znam oznake ..

Treba mi za fan/LED/neonke .. tj. 12v i off ..

Ako tamo nema, gde bih mogao naci potrebne prekidace ovakvog izgleda ?

Identicnih prekidaca imas u prodavnicama auto opreme. 😉 Bacicu ti na PM gde sam vidjao takve.

A za sta ce ti takav prekidac ako nije tajna? 😛

Poslednja izmena:
Za kuciste bi mu trebao taster a ne prekidac 🙂

Predpostavnjam da sam se ja pogresno izrazio iz neupucenosti 🙂

Rekao sam namenu, onda neka pitanje bude da li mi odgovara bilo koji off/on prekidac ? Mora da bude sa samo 2 .."kontakta" na sebi kako vec da nazovem ..? Za sta sluze oni koji imaju 3 ?

Poslednja izmena:
Treci je za lansiranje raketa na MIG-u 😀

Ajd' da sklopis to, bas me zanima kako ce izgledati :wave:

Predpostavnjam da sam se ja pogresno izrazio iz neupucenosti 🙂

Rekao sam namenu, onda neka pitanje bude da li mi odgovara bilo koji off/on prekidac ? Mora da bude sa samo 2 .."kontakta" na sebi kako vec da nazovem ..? Za sta sluze oni koji imaju 3 ?

Da, obicno su off/on[12v]. A ti mozes da uzmes koji ti god odgovara na tu foru u rc recimo (tamo sam ih vidjao) a bez poklopca pa samo da prebacis poklopac. 😉 Ali proveri model prekidaca sa poklopcem da li se moze skinutii prvo.

Mozes i sa dva i sa tri kontakta za to sto tebi treba ali ti je dovoljan sa dva.
Taj sa tri kontakta ima dva ulaza i jedan izlaz, zatvara strujno kolo sa jednim ILI drugim ulazom u zavisnosti od polozaja prekidaca. Npr. mogao bi da ga koristis recimo za menjanje napona tj. brzine ventilatora, na jednom ulazu stavis 12v a na drugom 7v i tako menjas brzinu ventilatora.

Osam... truba si :smoke:

Nazad
Vrh Dno