Šta je novo?

Treba mi pomoc za modx

Anarki

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2007
Poena
304
Pozdrav, ako ima neko da je voljan malo da pomogne oko modx cms-a.
Ja stvarno veoma slabo poznajem materiju, pa se unapred izvinjavam ako nesto sto napisem nema mnogo smisla, a i svaka pomoc je dobrodosla.
Da li je moguce vec gotov sajt ubaciti u modx? Ja sam instalirao xampp na desku, pa modx, cak sam i odradio neki html import i vidim svoje strane u modx manager-u, ali bez stilova i grafike (modx kopira samo body kod iz html strana). I uopste, interesuje me da li je moguce citav sajt prebaciti u modx template, ili kako vec to ide.
Ja sve ovo pokusavam zbog search-a na sajtu, planirao sam da stavim ajaxSearch, ali mislio sam da mogu kasnije da odradim to kada sve vec bude gotovo. Zanima me i to, je li moguce, mozda, da se postavi ajaxSearch bez modx-a. Pretpostavljam da ne, posto mi treba baza podataka, ali sta znam.
U principu meni treba search na vec gotovom sajtu, tako da, ako neko ima i neki drugi predlog, koji ne ukljucuje modx, meni je svejedno, cisto neki info, da imam da krenem sa necim.

Pozdrav, pa zar nema niko da je radio ajaxSearch, a da je voljan malo da pomogne. Imam problem sa cirilicnim karakterima, iako modx prikazuje strane u cirilici i generalno nemam nekih posebnih problema sa prikazom i funkcionisanjem sajta, problem mi prave nazivi dokumenata u samom modx-u. Kada su u cirilici, search radi, ali izbacuje neke hijeroglife, tako da ako ima neko ko je radio u modx i sa ajaxSearch-om, a sve to sa cirilicnim pismom, bilo bi super ako moze samo par reci, ili bilo sta sto moze da mi pomogne. Hvala unapred.

Batali Modx. Jeste da mozda fino izgleda i recimo nije tesko pravite tempalte u njemu, ali je jako spor, lose optimizovan. Cache system mu ocajno radi, komplikovan je za neko ozbiljnije prosirivanje. Ne znam samo kako je dogurao na relativno dobar glas. Veorvatno zahvaljujuci v1.x cms koja je bila za ono vreme vrlo solidna.

Ma ok to, ne zanima mene modx mnogo, ja samo treba da postavim neki search na sajt, a ajaxSearch mi se ucinio ok za ovo sto mi treba. Nemam ja problem, u principu, sa modx-om, a i search radi, ali me zeza nesto oko karaktera, cirilica ili sta god. Ok, ocigledno skoro niko to ne koristi, moracu sam da se snadjem.

Vrh Dno