Spisak podrzanih procesora mozes naci na http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=P5PL2
Kao sto vidis, jedino sto ploca podrzava su par modela iz E2xxx serije, a najjaci je E2220, 2.4GHz i 800FSB. Naravno, pod uslovom da imas novije revizije PCB-a.
Zar ne bese pre par dana prica, kako su intelovi procesori bolji jer nije menjan soket duze vremena i kako je upgrade uvek moguc?
Kad je vec otvorena tema, da iskoristim i ja da pitam......
Jel treba da me brine sto za moju plocu na llisti podrzanih procesora pishe da ne podrzava ovaj procesor, ima jedno veliko NO
Komp bez problema radi vec mesec, dva....
Konfiguracija iz potpisa (znaci ovaj proc je 125W, a tamo pishe da podrzava takav ali od 89W), a evo i linka
http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodcpusupport&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=1244#menu
Ne bih da pravim hejt, ali na am2 plocama rade svi am2 i am2+ procesori... Cak ima nekih prica da ce raditi i am3 (ovo nisam siguran)...Ne bih znao o toj priči ali je činjenica da ploča koju ja imam podržava od celerona do c2d procesora prvih generacija.Da li treba još nešto reći?
Zar ne bese pre par dana prica, kako su intelovi procesori bolji jer nije menjan soket duze vremena i kako je upgrade uvek moguc?
Pa moguc je naprimer na 965 ploche odredjenih proizvodjacha ( Asus / Gigabyte / MSI.... ) mozesh da stavish E8 i Q9 ali nije zvanichno podrzano od strane Intela. A posle 965 je izashlo josh more chipsetova.
aj da se vratim na temu sad sam video da mi na našoj deklaraciji koja je nalepljena na kutiju matične ploče piše P5PL2-C......ali nigde u sistemu nemam taj naziv ploče samo piše P5PL2 i u 3dMark-u isto!!!
Tu je problem jer ako jeste C varijanta onda mogu da stavim i jače procesore C2D
http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=P5PL2
Kako mogu pouzdano da proverim koji je model ploče?
Vazno je sta pise na ploci.
Najzad!!! Probao sam E5400 i E7200 ne radeznači ostaje mi E2200 provereno.
Hvala svima na pomoći!!!![]()
Mislim ako vec toliko zelis neki od novijih intel procesora, promeni plocu brate, malo ce te skuplje izneti ali ce se isplatiti svakako.
Jeste u pravu si prijatelju ali tu je problem jer onda moram bukvalno da menjam celu mašinu.Ovako mogu još neko vreme da guram sa 2200 pa onda da pređem na nešto jače(kad finansije dozvole).Za sad ostajem na upgrade-u sa 2200.A moram da se pohvalim da mi je stigla Saphire-ova 4850 pa ću videti šta se može sa njom
![]()
:dMenjaj napajanje.
Jeste u pravu si prijatelju ali tu je problem jer onda moram bukvalno da menjam celu mašinu.Ovako mogu još neko vreme da guram sa 2200 pa onda da pređem na nešto jače(kad finansije dozvole).Za sad ostajem na upgrade-u sa 2200.A moram da se pohvalim da mi je stigla Saphire-ova 4850 pa ću videti šta se može sa njom
![]()
Nađi neki e6300 za smešne pare jer mislim da će ti on sigurno raditi
Pa kako da mu radi kad plocha nepodrzava ??
Sad ako neko može da mi predloži neku ploču(do 70 evra) i procesor?(max 90-100 evra)...Do sad sam u glavnom imao asusove stvari i nisam nikad imao problema sa njima.Ali sad sam spreman na nešto drugačije....Predlozi?
Napokon prava odluka
E sad, po meni trebao bi da uzmes skuplju plocu i jeftiniji procesor, a ne kontra. Za tebe bi savrseno bilo neki Asus P5Q (95e) i E5200 (65e). Malo nasviras procesor i to je to. Od napajanja ti je neki minimum na koji treba ici LC Power LC6550 550w on je oko 40-45e.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari