Šta je novo?

Treba mi novi procesor ali...

mickk

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poena
230
Imam matičnu ploču Asus P5PL2 hteo bih da ubacim neki C2D procesor ali ne znam koji bih mogao da stavim kako bi bio kompatibilan sa pločom.
Može pomoć? :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Zar ne bese pre par dana prica, kako su intelovi procesori bolji jer nije menjan soket duze vremena i kako je upgrade uvek moguc?

Ne bih znao o toj priči ali je činjenica da ploča koju ja imam podržava od celerona do c2d procesora prvih generacija.Da li treba još nešto reći?

Kad je vec otvorena tema, da iskoristim i ja da pitam......

Jel treba da me brine sto za moju plocu na llisti podrzanih procesora pishe da ne podrzava ovaj procesor, ima jedno veliko NO :D

Komp bez problema radi vec mesec, dva....

Konfiguracija iz potpisa (znaci ovaj proc je 125W, a tamo pishe da podrzava takav ali od 89W), a evo i linka

http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodcpusupport&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=1244#menu

Verovatno bi trebalo da te brine, jer to verovatno znaci da naponska jedinica nije dizajnirana za tu snagu, to jest da radi malo preko specifikacije... Verovatno neces imati problema, jer taj procesor nije 125W, vec manje (125 je max deklarisana snaga), ali nemoj da ga overklokujes...

Ne bih znao o toj priči ali je činjenica da ploča koju ja imam podržava od celerona do c2d procesora prvih generacija.Da li treba još nešto reći?
Ne bih da pravim hejt, ali na am2 plocama rade svi am2 i am2+ procesori... Cak ima nekih prica da ce raditi i am3 (ovo nisam siguran)...

Zar ne bese pre par dana prica, kako su intelovi procesori bolji jer nije menjan soket duze vremena i kako je upgrade uvek moguc?

Pa moguc je naprimer na 965 ploche odredjenih proizvodjacha ( Asus / Gigabyte / MSI.... ) mozesh da stavish E8 i Q9 ali nije zvanichno podrzano od strane Intela. A posle 965 je izashlo josh more chipsetova.

Pa moguc je naprimer na 965 ploche odredjenih proizvodjacha ( Asus / Gigabyte / MSI.... ) mozesh da stavish E8 i Q9 ali nije zvanichno podrzano od strane Intela. A posle 965 je izashlo josh more chipsetova.

:) aj da se vratim na temu sad sam video da mi na našoj deklaraciji koja je nalepljena na kutiju matične ploče piše P5PL2-C......ali nigde u sistemu nemam taj naziv ploče samo piše P5PL2 i u 3dMark-u isto!!!
Tu je problem jer ako jeste C varijanta onda mogu da stavim i jače procesore C2D

http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=P5PL2

Kako mogu pouzdano da proverim koji je model ploče?

:) aj da se vratim na temu sad sam video da mi na našoj deklaraciji koja je nalepljena na kutiju matične ploče piše P5PL2-C......ali nigde u sistemu nemam taj naziv ploče samo piše P5PL2 i u 3dMark-u isto!!!
Tu je problem jer ako jeste C varijanta onda mogu da stavim i jače procesore C2D

http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=P5PL2

Kako mogu pouzdano da proverim koji je model ploče?

Otvori kuciste i proveri sta pise na stampanoj ploci. Ovo je jedini siguran nacin, softver zna i da pogresi. A kada vec otvaras kuciste, proveri i reviziju PCB-a, i to moze biti veoma vazan podatak.

jedini siguran nacin, softver zna i da pogresi. A kada vec otvaras kuciste, proveri i reviziju PCB-a, i to moze biti veoma vazan podatak.[/QUOTE]

Sad sam tek!!! :zgran:
Na ploči piše P5PL2 ali isto tako ima nalepnicu sa oznakom P5PL2-C GREEN
PCB je 2.00http:

Prilozi

• 14102008138.jpg
    14102008138.jpg
    32.9 KB · Pregleda: 58
  • 14102008141.jpg
    14102008141.jpg
    35.6 KB · Pregleda: 64
Vazno je sta pise na ploci.

Najzad!!! Probao sam E5400 i E7200 ne rade :( znači ostaje mi E2200 provereno.
Hvala svima na pomoći!!! :)

Najzad!!! Probao sam E5400 i E7200 ne rade :( znači ostaje mi E2200 provereno.
Hvala svima na pomoći!!! :)

Mislim ako vec toliko zelis neki od novijih intel procesora, promeni plocu brate, malo ce te skuplje izneti ali ce se isplatiti svakako.

Mislim ako vec toliko zelis neki od novijih intel procesora, promeni plocu brate, malo ce te skuplje izneti ali ce se isplatiti svakako.

Jeste u pravu si prijatelju ali tu je problem jer onda moram bukvalno da menjam celu mašinu.Ovako mogu još neko vreme da guram sa 2200 pa onda da pređem na nešto jače(kad finansije dozvole :) ).Za sad ostajem na upgrade-u sa 2200.A moram da se pohvalim da mi je stigla Saphire-ova 4850 pa ću videti šta se može sa njom :)

Jeste u pravu si prijatelju ali tu je problem jer onda moram bukvalno da menjam celu mašinu.Ovako mogu još neko vreme da guram sa 2200 pa onda da pređem na nešto jače(kad finansije dozvole :) ).Za sad ostajem na upgrade-u sa 2200.A moram da se pohvalim da mi je stigla Saphire-ova 4850 pa ću videti šta se može sa njom :)

Menjaj napajanje.

Kako celu mashinu ?? Zamenish plochu i vozish taj E7200...

I nemoj ni da probash da vozish 4850 na tom djubretu od napajanja shto imash....

Shta je smeshno ?? Chovek mu dobro kaze...

Poslednja izmena:
Danas sam kupio novo napajanje vrhunskog kvaliteta, poznatog svetskog porizvodjaca JNC. :-devil-::-devil-::-devil-:

Prilozi

• novo napajanje.jpg
    novo napajanje.jpg
    237.4 KB · Pregleda: 88
Nađi neki e6300 za smešne pare jer mislim da će ti on sigurno raditi

Pitanje da li ce naponska jedinica izdrzati e6300 i koliko dugo ako proradi.
Sto ne kupis Gigabyte ep31-dsl3 plocu? Kosta 50e a radi poso odlicno za te pare.

Pa kako da mu radi kad plocha nepodrzava ??

P A B L O je u pravu ne mogu da stavim ništa osim max E2200,ali odluka je pala na novu ploču i procesor+napajanje :D (do duše ovo moje je neko nemačko ali...)

Sad ako neko može da mi predloži neku ploču(do 70 evra) i procesor?(max 90-100 evra)...Do sad sam u glavnom imao asusove stvari i nisam nikad imao problema sa njima.Ali sad sam spreman na nešto drugačije :)....Predlozi?

Sad ako neko može da mi predloži neku ploču(do 70 evra) i procesor?(max 90-100 evra)...Do sad sam u glavnom imao asusove stvari i nisam nikad imao problema sa njima.Ali sad sam spreman na nešto drugačije :)....Predlozi?

Napokon prava odluka :)

E sad, po meni trebao bi da uzmes skuplju plocu i jeftiniji procesor, a ne kontra. Za tebe bi savrseno bilo neki Asus P5Q (95e) i E5200 (65e). Malo nasviras procesor i to je to. Od napajanja ti je neki minimum na koji treba ici LC Power LC6550 550w on je oko 40-45e.

Napokon prava odluka :)

E sad, po meni trebao bi da uzmes skuplju plocu i jeftiniji procesor, a ne kontra. Za tebe bi savrseno bilo neki Asus P5Q (95e) i E5200 (65e). Malo nasviras procesor i to je to. Od napajanja ti je neki minimum na koji treba ici LC Power LC6550 550w on je oko 40-45e.
:D pisaća greška na to sam mislio :)

Ljudi dajte neke matišne za razmišljanje,ja sam video neke DFI ali ne znam kako su se pokazale....DFI
LANPARTY DK P45-T2RS ili DFI LANPARTY LT P35-T2R ???

Nazad
Vrh Dno