Ma da, kada sam danas probao to sto sam hteo skontao sam da dosta toga vec znam.
Valjda cu uspeti u svemu sto sam zeleo da uradim.
Hvala u svakom slucaju.
Ma da, kada sam danas probao to sto sam hteo skontao sam da dosta toga vec znam.
Valjda cu uspeti u svemu sto sam zeleo da uradim.
Hvala u svakom slucaju.
Evo, ovako,
Dosta toga sam resio, ali mi je ostalo nesto nejasno i moracu da vas jer nema toliko vremena da trazim.
Da li je moguce da mi se prepoznaje red po jednoj koloni (tipa crveno/belo ili musko/zensko) i da mi se samo sortira u drugom sheet-u?
Recimo da napravim jedan sheet u kome cu u jednoj koloni naznaciti ko mi je musko, a ko zensko i da mi se automatski prebacuje u muski/zenski sheet?
@Johnny B. - evo ti odgovora sa PM-a (ono vezano za mm:ss)
Nisam provalio kako da u istom polju on sam prepozna oblik mm:ss ali može u susednom polju.
Mislim da ti je i to dovoljno dobro rešenje.
Na ovoj slici obrati pažnju na formulu koju sam upisao (formula je vezana za polje C5).
![]()
Tu formulu iz polja C5 možeš preneti na ostala polja iz kolone ovako (jednostavnim prevlačenjem):
![]()
Kada pustiš levi taster nakon prevlačenja u ostalim poljima će se pojaviti "0:0" tako da sada kada ukucaš broj sekundi u polja kolone B, automatski će se izračunati u obliku "mm:ss" ali će se vrednosti nalaziti u koloni C
![]()
Ako nešto ne valja ti javi.
Nisam razumeo pitanje. Može li malo preciznije?Da li je moguce sa ovom formulom odraditi tako da mi prepoznavanjem karaktera u jednoj koloni svrstava ceo red.
Ako moze, to bi onda bilo to.
Sto se tice prve tabele, probala sam if(vlookup(),"true","") ali mi ne radi.
U drugoj tabeli je problem sto sam ja prikazala samo deo tabele, cela ima oko 2000-3000 hiljade redova. Meni treba neka funkcija koja ce sama da napise redne brojeve u koloni resenje, pa ja onda da sortiram celu tabelu po koloni resenje. Moram sortirati kolone E,F,i G ali po redosledu koji je dat u koloni C. Znaci ako u koloni rb ispred sifre 1069209 stoji rb 1, taj isti redni broj 1 treba da stoji u koloni resenje ispred te iste sifre 1069209 kolja se nalazi u koloni E.
Izvini, ali u koloni D pored sifre 993042 ne treba da stoji nista,zatim pored sifre 1029754 treba da stoji true u koloni D, zatim pored sifre 1069152 netreba da stoji nista, pa pored sifre 1069209 treba da stoji true. A meni ispise cetiri pute true za redom i to je to u koloni D.
U prvoj tabeli treba da nadje sve sifre iz kolone C kojih ima u koloni E i da pored njih stavi true u kolonu D
Nisam razumeo pitanje. Može li malo preciznije?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari