Šta je novo?

Treba mi laptop zvijer u svakom pogledu

makee

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2008
Poena
301
Pozdrav, moze li neko da mi predlozi kvalitetan laptop do 1500e i da je 17", kad kazem kvalitetan mislim u svakom pogledu narocito na dizajn da nije neka mrtva plastika i tako to [Dell mi je vrh sto se toga tice ali previse skup a konfiguracija i nije nesto osim xps-a koji je gejmerski i monogo mnogo veliki zbog toga :D]

zver od kompa i laptop ne mogu da idu u jednoj recenici.

a ako ti ja kazem da moze ;)
http://www.xoticpc.com/force-extreme-built-arima-w840-p-2495.html?wconfigure=yes

17" WUXGA "Glare Type" Super Clear Ultra Bright Glossy Screen (1920x1200)
- Arctic Silver 5 Thermal Compound
- 15 Day 0 Dead Pixel Guarantee
- -Intel® X9100 45nm "Montevina" Core™2 Duo Extreme 3.06GHz w/6MB L2 On-die cache - 1066MHz FSB
- (2) 512MB (1,024MB Total) PCI-Express CROSSFIRE ATI HD3870 DDR3 DX10 (User Upgradeable)
- - 4,096MB (2 SODIMMS) DDR3 1066MHz Dual Channel Memory (Requires Vista 64-Bit to recognize Full 4GB)
- Standard Finish
- - Combo Dual Layer SuperMulti 8X Light Scribe DVDRW Drive w/ Software
- - 320GB 7200RPM WD or Seagate (Serial-ATA II 3GB/s)
- Raid 0-Stripe (Combines primary and secondary hard drive)( (Requires Identical Sized Hard Drives)
- Internal 7-in-1 Card Reader (MS/MS Pro/MS Duo/MS Pro Duo/SD/Mini-SD/MMC/RS)
- Integrated Bluetooth® 2.0 + EDR
- Built-in Intel® PRO/Wireless 5300 802.11 a/g/n Wi-Fi Link
- Built in 2.0 Megapixel Camera
- Creative Labs Sound Blaster X-Fi 7.1 Xtreme Audio Notebook Express Card
- Carying Case Optional (Select if desired)
- Smart Li-ion Battery (12 Cell)
- Integrated Fingerprint Reader
- 3 Year Complete Care Full Parts / Labor Warranty - Next Business Day Shipping both ways - Lifetime 24/7 DOMESTIC Tech Support

a alienware je samo preskupo placen brend, nista vise...

nemam lichno ja ali sam se igrao na jednom shto mi je bilo vishe nego dovoljno da se uverim da je to prokleto najbolje parche hardvera koje mi je proletelo kroz ruke

njegovo ime je
Alienware Area-51® m17x

u pitanju je "burzhuj" koji je sve sam zaradio pravecji sajtove u fleshu krajem 90-ih bash za te iste amere...komp je dovukao ove godine...

jel treba specifikacija ili ?!

ps : bash sad neshto razmishljam zashto ja to sve vreme i govorim..pa upravo zato shto sam imao to iskustvo i dok ne vidim bolje za mene nazhalost ne postoji..ne govorim u prazno na osnovu lepih slika sa net-a i specifikacija...ko sedne jednom za takav laptop i bude rekao bilo shta negativno, zaista ima neke velike probleme..ili je sedeo i radio na boljem [ sta god to podrazumevalo jer je prilichno subjektivan osecjaj] , trecje ne postoji.

Poslednja izmena:
nemam lichno ja ali sam se igrao na jednom shto mi je bilo vishe nego dovoljno da se uverim da je to prokleto najbolje parche hardvera koje mi je proletelo kroz ruke

njegovo ime je
Alienware Area-51® m17x

u pitanju je "burzhuj" koji je sve sam zaradio pravecji sajtove u fleshu krajem 90-ih bash za te iste amere...komp je dovukao ove godine...

jel treba specifikacija ili ?!

postujem sve to ali moje misljenje je da ima i boljih posto sam se i licno uverio ;)

npr. pogledaj ovu Arimu i uporedi je sa Alienware-om sa sve cenom ;)

Okej, shto se tiche cene misilm da ona nije presudan faktor jer se ne radi o razlici izmedju 400 i 600e kada se petostruko muchish vecj kada ta cifra predje i vishe od 1500e zaista mislim da za cepidlachenje nema mesta. Okej eto upravo si iskucao ono shto sam ja dodao malopre u edit, svaka chast ako si sedeo za boljim laptopom i ja to isto tako poshtujem i pomalo zavidim : ) ali recji da je preskupo placjen brend, to mozhda u evropi ali u americi mislim da uz povlastice kao shto je odlozheno placjanje..previshe je smeshno chak i pomishljati na "isplativost" .. kapiram dok se bude i isplatio taj core 2 extreme procesor uz 9800 SLI ima itekako da radi posao...

i na kraju krajeva svi su zhrtve odredjenih brendova, nema tu nishta preskupo i prejeftino, sve je to za nekog laika isto, samo za onog hard core poznavaoca mozhe biti presudno jer - favorizuje svog ..primera imash ko kobasica..

nije sve u Americi bas tako lepo i jeftino kao sto na internetu izgleda :D (nazalost)

ovako uporedicu doticni Alienware (customized to the end :-devil-:) i Arimu takodje nadogradjenu maksimalno ;)
[1] Area-51® m17x

Video/Graphics Card: Dual 512MB NVIDIA® GeForce® Go 9800M GT – SLI Enabled
Display: 17" WideUXGA 1920 x 1200 LCD (1200p) with Clearview Technology – Black
Includes AlienFX® Illuminated Keyboard – Exclusive Design!
System Lighting: Alienware® AlienFX® System Lighting - Blue
Processor: Intel® Core™ 2 Extreme X9000 2.8GHz (6MB Cache 800MHz FSB)
Memory: 4GB† Dual Channel DDR2 SO-DIMM at 667MHz – 2 x 2048MB
Operating System (Office software not included): Windows Vista® Ultimate with Service Pack 1
System Drive: Dual Drive Configuration - 1TB (500GB x 2) 5,400RPM (8MB Cache)
Optical Drives : 8x Dual Layer Burner (DVD±RW, CD-RW) w/ LightScribe
Wireless: Internal Intel® Wireless 4965 a/b/g/Draft-N Mini-Card
Sound Card : Internal High-Definition Audio with surround sound
Warranty: 1-Year AlienCare Onsite Service and 24/7 Toll-Free Phone Support

Santa Rosa refresh, Centrino...
cena: ~$5200 :hair: :hair: malo li je!?

a sad cemo Arimu da modujemo :D

- 17" WUXGA "Glare Type" Super Clear Ultra Bright Glossy Screen (1920x1200)
- Arctic Silver 5 Thermal Compound
- 15 Day 0 Dead Pixel Guarantee
- -Intel® X9100 45nm "Montevina" Core™2 Duo Extreme 3.06GHz w/6MB L2 On-die cache - 1066MHz FSB
- (2) 512MB (1,024MB Total) PCI-Express CROSSFIRE ATI HD3870 DDR3 DX10 (User Upgradeable)
- - 4,096MB (2 SODIMMS) DDR3 1066MHz Dual Channel Memory (Requires Vista 64-Bit to recognize Full 4GB)
- Blu-Ray Reader/Writer/ Super Multi DVD+/ -R/RW BD-R/RE Dual Layer Burner
- Raid 0-Stripe (Combines primary and secondary hard drive)( (Requires Identical Sized Hard Drives)
- Internal 7-in-1 Card Reader (MS/MS Pro/MS Duo/MS Pro Duo/SD/Mini-SD/MMC/RS)
- Integrated Bluetooth® 2.0 + EDR
- Built-in Intel® PRO/Wireless 5300 802.11 a/g/n Wi-Fi Link
- Built in 2.0 Megapixel Camera
- Creative Labs Sound Blaster X-Fi 7.1 Xtreme Audio Notebook Express Card
- Carying Case Optional (Select if desired)
- Smart Li-ion Battery (12 Cell)
- Integrated Fingerprint Reader
- -Windows Vista Ultimate 32-Bit w/ Drivers & Utilities CD's
- 3 Year Complete Care Full Parts/ Labor Warranty - Next Business Day Shipping both ways - Lifetime 24/7 DOMESTIC Tech Support

Montevina, Centrino 2
za "samo" ~$3800 ili ti u prevodu nize nego pocetna cena Alienware-a!!!

+: bolji procesor, PM45 chipset, ddr3 @1066 naspram ddr2 @667!? wtf, blu-ray, sound blaster x-fi, 3 godine kompletne garancije, noviji WiFi (namerno necu da stavim i ATI CF :))

-: manji hardovi...

razlika u ceni: $1400!!! :hair:

nije mi namera da likujem ili slicno nego samo da upozorim koliko "nepoznatih" brendova ima dosta bolje ponude od "poznatijih" brendova...
A mozemo da ga uporedimo i sa Clevo-m ili Sager-ima!?

Poslednja izmena:
Okej, pobedio si.

Nadam se cje tvorac topika imati u vidu ove podatke kada se sledeci put zamisli i kaze sebi - zviJer i laptop, iako svi mi znamo da on ne juri bash te zviJeri nego neke machkice do 1500e : )))

Okej, pobedio si.

ma nisam se ja ni sa kim ni takmicio da bi pobedio :), vec zelim da skrenem paznju i na neke druge vrhunske brendove za koje 95% ljudi u Srbiji nije culo, a koji su inace jako kvalitetni i cenjeni na svetskom trzistu...

A za tebe imam pitanje da li znas ko pravi Alienware, izmedju ostalog i Dell i VooDoo PC itd...??? ;)

Poslednja izmena:
Inace Oki i ja sam u dilemi, mislio sam da idem na Alienware, ali stvarno po karakteristikama ima boljih za iste pare.
Ma kul sve ja sam to predlozhio zato shto sam ga chachkao i zaista ne mogu da budem ravnodushan kada je on u pitanju. btw imaju kul akciju tipa vratish stari i dodash pare i uzmesh potpuno nov laptop..
eh kad bi to radili svi ...

to da 95% ljudi nikad nije culo za te marke laptopova je tacno ukljucujuci i mene pa me zanima gdje mogu da se uzmu te "zvijeri" ali ne amerika najdalje njemacka jer tamo imam familiju pa...

ovde je priča otišla predaleko.... poenta je da ti ne treba preveliki savet ako hoćeš da otputuješ u nemačku i kupiš alienware... ali ako tražiš dobar komp kod nas, znam na kakvim si mukama jer sam i sam tražio dobar komp da kupim. hardverski najbolji komp (za igre) koji sam ja uspeo da nađem je toshiba qosmio f50- 108. i kupio sam ga pre jedno mesec dana, koristim ga aktivno svaki dan i zadovoljan sam. kupio sam ga prvenstveno zbog grafičke kartice (9700M GTS 512MB DDR3). kod nas na tržištu nisam uspeo da nađem nešto bolje. nisam još stigao da probam crysis kako radi na njemu, ali ut3 radi ok. ionako pikam samo wow, nemam nešto vremena za crysis i single player igre (smaraaaaaju). ja kad sam kupovao laptop birao sam da bude manji (koliko je to moguće kod desktop replacement mašina) pa nisam uzeo 17". možda tebi ova toshiba neće biti ok zbog ekrana od 15.4", ali nećeš naći hardverski jaču konfiguraciju kod nas. bar nije moglo pre mesec dana, ne znam da li su u međuvremenu uvezli nešto mnogo bolje... i da ja ne bih uzeo quadro grafiku pošto je najbolji quadro kod nas onaj model koji je u stvari prepravljeni 9700M GTS. osim ako se profesionalno ne baviš grafikom, ali onda sigurno imaš profi desktop radnu stanicu sa 55 monitora :D tako da ti ovo ne treba

da, zaboravih... cena.... f50- 108 košta soma evra, mnogo jefinije od svega što ti je ovde preporučeno, a garant šije sve te kompove u 3d performansama (do soma evra)

samo razgraniči, za šta ćeš koristiti komp, ako ćeš da se igraš, moj topli savet je f50, a ako nećeš, onda uzmi neku fancy mašinicu sa slabom grafikom i jakim ostalim komponentama (čitaj mac book pro)

pozdrav

Poslednja izmena:
Daj specifikaciju i slikaj ga malo... i svoj utisak ovo ono, shta si probao od programa/igara..

Ps : Bilo bi jako ruzhno da nas "napustish" jer do sada se sto puta deshavalo da se ljudi pojave, postave pitanje - dobiju shta "zhele" i zapale...Umesto da podele sa nama kojima mozhe dodatno da znachi svaka fotka, subjektivan osecjaj i ostalo...

Ja bih odmah sutra pazario novi model Acera 6935 sa Full HD (1900 X 1080) rezolucijom i ekranom od 16" (nVidia 9600 GT), ali nazalost ti jos nisu kod nas dosli a u susednoj hrvatskoj ih ima vec neko vreme i to za sitnicu od 1400 evra. Verzija sa manjom rezolucijom (HD 13xx x nesto) je nesto jeftinija za 200 evra, a sve ostalo isto. Vec par nedelja trazim kojekuda po Novom Sadu, BG-u i stalno mi govore probajte za mesec dana. Na kraju cu da skoknem preko i da stvarno kupim u hrvatskoj, jos mi daju povracaj PDV-a na granici koji je kod njih cak 22%.

Hehehe, digoh temu iz mrtvih, ali toliko je trebalo vremena da se pojavi kod nas ovaj Aspire 6935G sa Full HD ekranom i 9600GT - 1GB grafikom :)

ACER Aspire 6935G-864G50Bn ... 1145 Eur + PDV (8%)
Intel Core2Duo P8600 (2.4GHz/3MB/1066FSB) Intel PM45 chipset,
4GB DDRII (2x2GB), HDD 500GB SATAII (5400rpm), BluRay drive,
16" FHD (1920x1080) CineCrystal Full-HD 250nit display 8ms,
nVidia GForce 9600GT-1GB GDDR3 with nVidia pure HD/DirectX10,
Dolby Home Theater 2nd generation with two speakers and Acer
Tuba CineBass booster, true 5.1 channel surround sound, S/PDIF,
Modem, G-LAN, Intel WLAN 802.11 a/g/n with MIMO, BlueTooth
2.0+EDR, ExpressCard slot, 6-in-1 card reader, 4xUSB, HDMI,
InfraRed, 1xVGA, FingerPrint Bio-Protection reader, 1.0MPix
WebCam, Integrated DVB (digital) TV tuner with HW MPEG2,
Kensington lock, 6cell battery life up to 2:30h.
Acer CineDash media console / feather touch controls, including:
- Acer arcade, Volume meter, Menu navigation, Media control
<play/pause, stop, previous, next, fast forward, rewind>.
Tezina: 3.5 kg, garancija 1 godina plus poklon produženje garancije!*
*uz ovaj notebook poklon: (SV.WNBAF.NE2) ACER produženje garancije za notebook - 3 godine!

Nazad
Vrh Dno